much
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 09. August , 2008, 09:55:16 » |
|
teraz som akurat vyguglil kde je to presne vysvetlene a nakreslene http://www.warmup.szm.sk/intervaly.htmlale v zasade je to o tom ze musis vediet ze intervaly su velke, male a ciste. Ciste su kvinta, kvarta. neexistuje "mala kvinta" 5b ale je to zmensena kvinta.... tie oznacenia skus brat ako fakt, nie je take tazke si ich zapamatat...naprilad existuje aj zmensena sekunda a tu by si oznacil 2bb, pretoze 2b je mala sekunda, tak ju este zmensis a mas zmensenu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
much
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 09. August , 2008, 09:56:06 » |
|
nie je to chyba, tak sa to oznacuje skus si kuknut ten link
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 09. August , 2008, 10:04:16 » |
|
aale nemusis ma ucit intervaly, ale podla je presnejsia takato schema: 1 m3 4 b5 5 m7 (m= maly int., b= zmenseny) lebo 1 b3 4 b5 5 b7 ak su becka male intervaly, tak mala kvinta neexistuje a ak by becko oznacovalo zmensene int. tak c eses f ges g heses Je to len moj nazor, ale mylsim ze je presnejsi.
|
|
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
much
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 09. August , 2008, 10:12:55 » |
|
jasne prepac nechcel som ta poucovat len som nevedel comu nerozumies, uz som ticho Je to len moj nazor, ale mylsim ze je presnejsi. jasne chapem ta, problem je ze to nie je vec nazoru, tak sa to proste oznacuje
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 09. August , 2008, 10:45:29 » |
|
Zeck: netrap sa intervalmi. V tom vzorci ide v podstate o to že tony na 3-5-7 stupni stupnice su znižene o polton. Proste takto sa tie vzorce označuju.Ja som to nevymyslel a vôbec to neriešim. Napr. Lokrijska ma vzores: 1 b2 b3 4 b5 b6 b7
|
|
« Posledná zmena: 09. August , 2008, 10:49:08 od udry »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 09. August , 2008, 11:14:22 » |
|
Zeck: netrap sa intervalmi. V tom vzorci ide v podstate o to že tony na 3-5-7 stupni stupnice su znižene o polton. Proste takto sa tie vzorce označuju.Ja som to nevymyslel a vôbec to neriešim. Napr. Lokrijska ma vzores: 1 b2 b3 4 b5 b6 b7
o tomto to je, ze v tychto schemach nemas hned uvedene aky interval tam ma byt, musis rozmyslat ze b2 tak to bude ASI mala sekunda, b3 to bude ASI mala tercia (a samozrejme pokojne moze byt aj zmensena), potom b5 - kvinta nemoze byt mala tak zmensena kvinta atd.
|
|
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 09. August , 2008, 11:21:05 » |
|
Už som čosi podobne rozoberal myslim s midnightstrangerom ohladne vzorcov akordov. Je to VZOREC.. Kto,prečo,ako,načo to tak vymyslel neviem. Ale funguje to.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 5879
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 09. August , 2008, 11:25:51 » |
|
Ja sa nehram na mudreho, ale to snad da logika co tam je napisane, neriesim ze to zapisane nie uplne spravne, no a co? Tak sa hned zasa neurazaj ... A este ti to aj mudrejsi odomna aj od teba pekne vysvetlili, tak sme mudri vsetci teraz.
|
|
« Posledná zmena: 09. August , 2008, 11:28:15 od Semish »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 09. August , 2008, 11:32:43 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 09. August , 2008, 11:33:10 » |
|
o tomto to je, ze v tychto schemach nemas hned uvedene aky interval tam ma byt, musis rozmyslat ze b2 tak to bude ASI mala sekunda, b3 to bude ASI mala tercia (a samozrejme pokojne moze byt aj zmensena), potom b5 - kvinta nemoze byt mala tak zmensena kvinta atd. Co je to zmensena tercia? To som fakt este nepocul. Vidis nie som az taky mudry. Mozes mi to prosim vysvetlit?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 09. August , 2008, 11:34:49 » |
|
Vidis uz sme mudri ozaj vsetci , precital som si to cele aj ja, a mozno som sa aj milimeter niecoho noveho naucil ... .
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 09. August , 2008, 11:37:48 » |
|
Co je to zmensena tercia? To som fakt este nepocul. Vidis nie som az taky mudry. Mozes mi to prosim vysvetlit?
mala tercia este zmensena o polton a existuje aj dvojzmensena fakt.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 09. August , 2008, 11:41:45 » |
|
mala tercia este zmensena o polton a existuje aj dvojzmensena fakt. Cize principialne je to velka sekunda . Chapem ze v hudobnej teorii to tak proste je, dokonca si uz aj na to spominam ze som to niekedy davno studoval, ale ja to proste neriesim . Keby som hraval jazz alebo klasiku, tak to urcite riesim, ja vsak do gitary trieskam len jednoduchu rockovu muziku, takze nemam dovod nad tym takto spekulovat . Ale suhlas, mas pravdu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
samqo
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 09. August , 2008, 20:35:04 » |
|
Mam taku otazku alebo dotaz,teraz neviem.Niekde je ton H oznacovany ako B a zase ja to viem nejako tak ze ton ais je v podstate B,len ako B sa to oznacuje ked je H o pol ton znizene.Tak ma teda opravte ak sa mylim,ale aj na gitare je nieco ine H a B ...
|
|
|
Zaznamenané
|
S.
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 09. August , 2008, 20:37:15 » |
|
Mam taku otazku alebo dotaz,teraz neviem.Niekde je ton H oznacovany ako B a zase ja to viem nejako tak ze ton ais je v podstate B,len ako B sa to oznacuje ked je H o pol ton znizene.Tak ma teda opravte ak sa mylim,ale aj na gitare je nieco ine H a B ...
Niekde sme to tu uz riesili, skus pohladat, je to tam vysvetlene, len si ozaj nepamatam kde .
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|