Zeck
|
|
« Odpoveď #45 kedy: 09. August , 2008, 20:40:17 » |
|
|
|
« Posledná zmena: 09. August , 2008, 22:40:10 od Zeck »
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
Viktor
|
|
« Odpoveď #46 kedy: 09. August , 2008, 21:01:19 » |
|
skoda takejto nezrovnalosti, predstav si ze ucis sukromne ziaka a on si donesie zahranicne knihu kde B je to co u nas H. taky zaciatocnik z toho moze mat chaos aj dva roky kym si navykne ze v jednej literature je to H a v druhej B. ja by som to kludne zaviedol aj v nasich koncinach ako B, uz len z dovodu ze existuje internet a muzikanti si stahuju noty a tablatury zahranicne. H je tusim len v prar krajinach a tak by sme sa mali prisposobit vacsine. mam aj slovensku knizku kde zakladna stupnica pre vysvetlovanie stupnic a akordov je A, nie C, co je uz prvy krok k tomu aby sme sa zhodli s tym ze potom nasleduje B a nie H.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
samqo
|
|
« Odpoveď #47 kedy: 09. August , 2008, 21:28:44 » |
|
skoda takejto nezrovnalosti, predstav si ze ucis sukromne ziaka a on si donesie zahranicne knihu kde B je to co u nas H. taky zaciatocnik z toho moze mat chaos aj dva roky kym si navykne ze v jednej literature je to H a v druhej B. ja by som to kludne zaviedol aj v nasich koncinach ako B, uz len z dovodu ze existuje internet a muzikanti si stahuju noty a tablatury zahranicne. H je tusim len v prar krajinach a tak by sme sa mali prisposobit vacsine. mam aj slovensku knizku kde zakladna stupnica pre vysvetlovanie stupnic a akordov je A, nie C, co je uz prvy krok k tomu aby sme sa zhodli s tym ze potom nasleduje B a nie H.
Neviem no ... o tych rozdieloch USA vs. Europa som vedel ... ale tak asi to budem pouzivat tak ako to viem a nebudem sa to preucat zbytocne ...
|
|
|
Zaznamenané
|
S.
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #48 kedy: 09. August , 2008, 21:35:19 » |
|
Neviem no ... o tych rozdieloch USA vs. Europa som vedel ... ale tak asi to budem pouzivat tak ako to viem a nebudem sa to preucat zbytocne ...
nic sa nemusis preucovat, ved je to malickost, zdokonaluj to co uz vies. H/B ti urcite nebude robit problem
|
|
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
samqo
|
|
« Odpoveď #49 kedy: 09. August , 2008, 21:43:58 » |
|
nic sa nemusis preucovat, ved je to malickost, zdokonaluj to co uz vies. H/B ti urcite nebude robit problem TAk,tak ...
|
|
|
Zaznamenané
|
S.
|
|
|
marowak
Hosť
|
|
« Odpoveď #50 kedy: 13. August , 2008, 07:50:39 » |
|
Nemyslim, ze B vs. H by mal predstavovat v nasich koncinach nejaky problem alebo potrebu to nejako radikalne riesit. Proste u nas je to H, za mlakou B. Nech kazdy pouziva to, co mu vyhovuje. To ci sa v danej skladbe hra H (usacke B), Hes (nase B) alebo usacke Bb si treba vsimnut podla predznamenani, resp. na zaklade toniny, v ktorej je skladba skomponovana a potom sa ten ton moze volat aj udena mrkva. Na druhej strane, hudba nie je abeceda. Mozno prave preto, aby boli rozdiely. Ako by k tomu potom pristupovali ti s azbukou? A, be, ve, ge, de, je, že... H je fajn...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bigbadbrad
|
|
« Odpoveď #51 kedy: 09. Júl , 2009, 21:26:07 » |
|
...... aplikuj vzorec: 1, 3b, 4, 5b, 5, 7b C, Eb, F, Gb, G, Bb a mas bluesovu stupnicu od C ....
preco sa tam oznacuju becka? ved ked tony zvacsujem, cize idem smerom vyssie nie? cize akoze doprava, takze by tam mali byt kriziky nie? cize to bude C, D#, F, F#, G, A# kedze ideme od C.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Slayertplsko
náhodný pocestný
Príspevkov: 142
|
|
« Odpoveď #52 kedy: 09. Júl , 2009, 22:19:47 » |
|
Lebo tam mas F F# napr. Molovu stupnicu od C zapises C D Eb F G Ab Bb a nie C D D# F G G# A#. Taka konvencia. Mozno to ma aj hlbsi dovod, neviem.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bigbadbrad
|
|
« Odpoveď #53 kedy: 12. Júl , 2009, 17:32:22 » |
|
Lebo tam mas F F# napr. Molovu stupnicu od C zapises C D Eb F G Ab Bb a nie C D D# F G G# A#. Taka konvencia. Mozno to ma aj hlbsi dovod, neviem.
no presne ide o vysvetlenie tej konvencie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
much
|
|
« Odpoveď #54 kedy: 12. Júl , 2009, 17:41:56 » |
|
Molovu stupnicu od C zapises C D Eb F G Ab Bb a nie C D D# F G G# A#. Taka konvencia. Mozno to ma aj hlbsi dovod, neviem.
no ked si vsimnes tak v prvom zapise mas z kazdeho "pismena" iba po jednom, kym v druhom sa ti opakuje D a G. V notovej osnove ma kazda nota (pismeno) vyhradene nejake miesto napr G je na druhom riadku odspodu. Na zaciatku notoveho zapisu si urcis toninu tak ze zapises predznamenanie do prislusneho riadka. Keby si dal na zaciatok predznamenanie na Gis tak by si to uz urcil na celu skladbu a vzdy keby si chcel pouzit G tak by si to predznamenie musel zrusit. ked ale pouzijes Ab, tak mas prenho vyhradeny prislusny riadok a pre G tiez. Toto by bol taky prakticky dovod dufam ze je to zrozumitelne, ale strasne ma boli hlava ked rozmyslam nad formulovanim
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
carttoon6
nováčik
Príspevkov: 36
|
|
« Odpoveď #55 kedy: 23. Júl , 2009, 16:38:09 » |
|
zdravim pani mam otazku čo mi neda pokoja :? ide o to že ked mame blues od a dur , ostatne akordy d dur a e dur, tak možem použit pentat. odvodenu od a dur, a v piesni je každy akord tvoreny durovou stupnicou od zak tonu ako a dur od a durovej d dur od d dur atd??? proste použijem tri stupnice dur?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #56 kedy: 23. Júl , 2009, 21:30:37 » |
|
zdravim pani mam otazku čo mi neda pokoja :? ide o to že ked mame blues od a dur , ostatne akordy d dur a e dur, tak možem použit pentat. odvodenu od a dur, a v piesni je každy akord tvoreny durovou stupnicou od zak tonu ako a dur od a durovej d dur od d dur atd??? proste použijem tri stupnice dur? Fuu no trochu mi trvalo, dokym som pochopil, ze co vlastne chces Ale ano, od kazdeho akordu mozes hrat prislusnu stupnicu. Teda od akordu A dur-A dur pentatotoniku, od D dur-D dur pentatoniku a od E dur-E durovu pentatoniku.
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
Slayertplsko
náhodný pocestný
Príspevkov: 142
|
|
« Odpoveď #57 kedy: 24. Júl , 2009, 11:14:03 » |
|
Alebo mozes pouzivat len molovu pentatoniku od a pocas celych 12 taktov. Alebo od kazdeho akordu prislusnu mixolydicky stupnicu. Moznosti je neurekom.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #58 kedy: 24. Júl , 2009, 12:19:15 » |
|
Alebo mozes pouzivat len molovu pentatoniku od a pocas celych 12 taktov. Alebo od kazdeho akordu prislusnu mixolydicky stupnicu. Moznosti je neurekom.
Samozrejme, ze tych moznosti tam je velmi vela. Ale ako zaklad postaci to co som napisal.
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
carttoon6
nováčik
Príspevkov: 36
|
|
« Odpoveď #59 kedy: 26. Júl , 2009, 12:01:11 » |
|
super ja som to tušil trochu ma to zmiatlo , to množstvo možností
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|