Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 05:56:46
Strán: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 34 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Joe Hajso  (Prečítané 83379 krát)
0 užívateľov a 41 Hostí prehliada túto tému.
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #315 kedy: 18. Apríl , 2008, 17:44:30 »

pokial budeme hrat kok*tom, tak sa budeme bavit, ci je zvuk v kok*te :)

nie nie..zvuk je v zosilovaci,prechadza do reprakov,odkial vychadza..ci Tebe hra gitara aj nasucho a zosik a box mas iba ako dekoraciu?  Fuuha zíram Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #316 kedy: 18. Apríl , 2008, 17:46:31 »

Jasne..uz ma osvietilo. Co mate z toho, ked sa dohodnete, ze je pravda tam ci tam? Kazdy ma nejaku, nie? Preco tu kopa ludi stale presadzuje svoj nazor za kazdu cenu a tlaci inemu do hlavy to, co ma v hlave on?

sorry,ale teraz Ti nejako nerozumiem..toto je gitarove forum a riesia sa tu prevazne gitarove veci..a jednou touto vecou je aj ta tema ohladom zvuku. Kazde forum je o tom,ze kazdy ma nejaku svoju pravdu,svoje skusenosti a nazory a forum sluzi na vymienanie tychto "pravd" a nazorov.

Ci o com sa tu ma podla Teba pisat?  Beeee
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #317 kedy: 18. Apríl , 2008, 21:16:59 »

pokial budeme hrat kok*tom, tak sa budeme bavit, ci je zvuk v kok*te :)
si nejlepši Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Na zdravie!
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #318 kedy: 18. Apríl , 2008, 21:20:28 »

nie nie..zvuk je v zosilovaci,prechadza do reprakov,odkial vychadza..ci Tebe hra gitara aj nasucho a zosik a box mas iba ako dekoraciu?  Fuuha zíram Bavím sa skvele Bavím sa skvele
cim vytvaras energiu, ktora rozkmita stuny, ktore naindukuju na snimacoch signal, ktory sa prenasa cez amp az do reprakov? Na zdravie!
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #319 kedy: 18. Apríl , 2008, 21:24:28 »

cim vytvaras energiu, ktora rozkmita stuny, ktore naindukuju na snimacoch signal, ktory sa prenasa cez amp az do reprakov? Na zdravie!

energiu vytvaram hlavne svojou stvrtou cakrou,mam ju niekde tam,kde sa mi spajaju nohy,rastis to uz odhalil  Bavím sa skvele
Zaznamenané
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #320 kedy: 18. Apríl , 2008, 21:24:36 »

Nepočujem tam žiadny štrk ani piesok,tak Marshall to nebude.Ale počujem trochu jemne blativú škváru,zrejme je to osadené koncovkami EL 34.Cítim trochu orientálnej štiplavosti,takže asi robené v Čine...Jak dumám,tak dumám,to musí byť Ashdow.Bolo treba uhádnuť značku :) konkrétny model asi presne neuhádnem,takže to asi stačí.Trafil som ,Joe?
Zaznamenané
joe
inventár podniku

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #321 kedy: 18. Apríl , 2008, 21:25:33 »

to asi zle citas,je tu jedna skupina ludi,ktora toci stale dookola,ze zvuk je v prstoch a druha - mensia,kde patrim aj ja a my zas tvrdime,ze iba hra je v prstoch,nie zvuk :)
šak myslia všetci ty vole to iste toto su len take plane rypačky dojdi do ba na pivo a hotovo...to je debata tipu čo bolo skor vajco alebo sliepka" jasne ,že hra j v prstoch a zvuk je zvuk...ale ide o to že mne je jedno aky ma kto zvuk....každy taky aky sa mu pači...kedysi som sa v holandsku pytaval aky som mal zvuk, po koncerte zvukara ,vždy mi povedal -"taky isty ako vždy JOE" a pri tom som asi nahral 2X na ten samy aparat...chcel tym povedat, počuvam hru nie zvuk" ked nie si koko*t tak si nejaky počuvatelny zvuk spraviš kua debile" to tym myslel Na zdravie!
Zaznamenané

joe
inventár podniku

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #322 kedy: 18. Apríl , 2008, 21:27:17 »

Nepočujem tam žiadny štrk ani piesok,tak Marshall to nebude.Ale počujem trochu jemne blativú škváru,zrejme je to osadené koncovkami EL 34.Cítim trochu orientálnej štiplavosti,takže asi robené v Čine...Jak dumám,tak dumám,to musí byť Ashdow.Bolo treba uhádnuť značku :) konkrétny model asi presne neuhádnem,takže to asi stačí.Trafil som ,Joe?
trafil si ale dostaneš len polku odmeny, lebo si nepovedal model...zajtra si vyber ktoru a odpil si ju  Na zdravie!

je to Ashdown DFX 60 head...s marshall1960 boxom
« Posledná zmena: 18. Apríl , 2008, 21:28:53 od joe » Zaznamenané

ff
miestny štamgast

« Odpoveď #323 kedy: 18. Apríl , 2008, 21:30:21 »

Takže predám polku Ashdownu za polovičnú cenu. Na zdravie!
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #324 kedy: 18. Apríl , 2008, 21:32:07 »

Tak ja to teda nakoniec zaklincujem originálnym názorom. Zvuk tvorí celá skupina faktorov, od myšlienky cez prsty, struny, drevo, snímač, zosilňovač, efekt, reprák až po ucho poslucháča. Každý faktor je dôležitý, ale najdôležitejšia je samotná myšlienka. Lebo bez nej ani najšikovnejšie prsty na najlepšej gitare cez najlepší aparát nič nezahrajú.

Zvuk skutočne nie je v aparáte, a ani v prstoch. Je v hlave. Tie prsty musia predsa dostať presný pokyn, ako sa majú po hmatníku hýbať, podľa nejakej predstavy o melódii a frázovaní, a toto je najväčší problém zvládnuť. Cvičenie techniky hrania neznamená ani tak samotné fyzické cvičenie prstov ako skôr vytváranie zložitého systému postupností vnemov a reflexov vo vedomí aj v podvedomí, ktoré potom premenia nápad v hlave na peknú a precítene zahranú melódiu. V skutočnosti si teda pri gitarovom cvičení cvičíme mozog a nervové prepojenia.
Zaznamenané
joe
inventár podniku

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #325 kedy: 18. Apríl , 2008, 21:36:29 »

Takže predám polku Ashdownu za polovičnú cenu. Na zdravie!

čo keby som si prikupil a nemusime nič pilit ..sprav mi dobru cenu Na zdravie!
Zaznamenané

ff
miestny štamgast

« Odpoveď #326 kedy: 18. Apríl , 2008, 21:43:01 »

čo keby som si prikupil a nemusime nič pilit ..sprav mi dobru cenu Na zdravie!
Jasne,dohodneme sa Bavím sa skvele Na zdravie!
Zaznamenané
brmbolec
stály hosť
Príspevkov: 906

« Odpoveď #327 kedy: 19. Apríl , 2008, 02:10:21 »

Takže je to o myšlienkach :)
Zaznamenané

Malé, ale potešia :)
predator
Hosť
« Odpoveď #328 kedy: 19. Apríl , 2008, 06:05:47 »

Takže je to o myšlienkach :)

O myšlienkach a jemnej psychomotorike ... a samozrejme aj o ostatných veciach v celom reťazci. Je to ako baviť sa o tom, či je pri bezpečnej jazde autom dôležitejší kvalitný šofér, dobrý podvozok, výkonný motor, účinné brzdy atď ... a pritom ak ktorákoľvek vec absentuje, silne zníži úroveň celku. Samozrejme debilovi za volantom nepomôže ani najbezpečnejšie auto a zahluší sa niekde na strome, ale takisto aj dobrý vodič neraz doplatí na to, že zlyhá vozidlo, lebo nezareaguje tak ako má (napríklad má brzdiť a nezabrzdí, má akcelerovať pri predbiehaní a nedokáže to urobiť dostatočne rýchlo). Do určitej miery sa to samozrejme dá predvídať a kompenzovať správnou jazdou, ale i tak ...
« Posledná zmena: 19. Apríl , 2008, 06:15:10 od Predator » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #329 kedy: 19. Apríl , 2008, 12:39:39 »

trafil si ale dostaneš len polku odmeny, lebo si nepovedal model...zajtra si vyber ktoru a odpil si ju  Na zdravie!

je to Ashdown DFX 60 head...s marshall1960 boxom

neverim, ze to nebolo dopredu dohodnute  Bacha na vec kamo! To co bolo? červená-von Bleee ?§!.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 34 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.12 sekund, 23 otázok.