Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 22:51:37
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Renovacia elektroniek  (Prečítané 3127 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« kedy: 10. November , 2007, 21:45:23 »

Zdravim,

Otazka znie vid %subj%. Konkretne mi ide o vykonove... je to cista blbost v zmysle gitarovej hlavy alebo treba kupit nove.

Tiez potesia tipy, kde sa daju kupit: elektronky.com, snad jj-electronics.sk, to su vsetko JJ... a dalej u nas?

Dakujem za odpovede.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #1 kedy: 10. November , 2007, 21:57:46 »

kup si nove a mas pokoj.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #2 kedy: 10. November , 2007, 22:09:56 »

Uz tu o tom davnejsie nieco napisane bolo, ak sa dobre pamatam, tak to nie je prave najlacnejsie a vysledok nie je nejak oslnivy.
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #3 kedy: 11. November , 2007, 10:29:02 »

myslis to tak, ze zo starych elektroniek sa "spravia" nove? ak hej tak podla mna je to blbost robit uz len z fyzikalneho hladiska. elektronka ma na katode termoemisnu vrstvu, z ktorej posobenim tepla sa zacnu vytrhavat elektrony a tie vlastne sposobuju vodivost elektronky. casom sa vsak tato vrstva vyzhavy a uz nie je schopna davat take mnozstvo elektronov. neviem akym sposobom ju tam znova daju...mozno nejakym vybojom. ale ja som jednoznacne za nove elektronky. elektronky sa daju kupi este aj v ges.cz
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #4 kedy: 12. November , 2007, 12:11:29 »

Zdravim,

Otazka znie vid %subj%. Konkretne mi ide o vykonove... je to cista blbost v zmysle gitarovej hlavy alebo treba kupit nove.

Tiez potesia tipy, kde sa daju kupit: elektronky.com, snad jj-electronics.sk, to su vsetko JJ... a dalej u nas?

Dakujem za odpovede.

cital som o tom rozhovor s niekym. ono ide o to, ze postup nie je 100% zaruceny, vzdy je tam nejaka miera rizika, ze to nevyjde. je to drahe a ma to zmysel iba pri specialnych alebo historickych elektronkach, ktore sa nedaju uz normalne kupit. pokial si  mozem kupit lampy do ampu na kazdom rohu, nebudem riesit reparaciu starych...
Zaznamenané
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #5 kedy: 12. November , 2007, 12:15:46 »

U nás si kúpiš v Marrise  www.marris.sk . Momentálne mi prišli z www.tubeampdoctor.com som zvedavý ako budú hrať. No a potom trebárs Viedeň-Klangfarbe,Muzikproduktív...
« Posledná zmena: 12. November , 2007, 12:40:50 od ffamp » Zaznamenané
pole
pravidelný návštevník
Príspevkov: 190

« Odpoveď #6 kedy: 14. November , 2007, 16:27:10 »

Robi to daka firma na slovensku. Ale lampy sa renovovat oplati len take ktore sa dnes uz nevyrabaju (napr hystoricke lampy zo starych radii a najme niektore podniky este dodnes pouzivaju zariadenia osadene lampy a ked ich chcu nechat na dozitie a nove lampy uz neexistuju daju ich renovovat)Si píš!!!! EL34ky a Ecc83ky dnes vyraba asi zo 6-7 fabrik na svete a niaktore aj rozne varianty napr taky sovtek ma 4 druhy Ecc83 (kaza ma iny charakter zvuku) Takze jednoznacne NOVE!

No ak si dratkovac a pajkovacista a je ti luto dat 1500sk za nove lapy do svojho amu
tak taky jednoduchy DIY sposob reovacie je nazhavit zhaviace vlakno s napatim o 2-3 krat vacsim nez normalne povolene zvacsa 6,3V na 24hodin a pomoze to. No samozrejme vlakno to nemusi vydrzat :)

A tiez sa este obrazovky dakedy regenerovali odpalovanim kondiku nabiteho na VN do sytstemu elektronky ale to tiez bolo 50/50

Zaznamenané

MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #7 kedy: 14. November , 2007, 16:49:12 »

Mozno trepnem blbost, ale kdesi som cital, ze starým lampam pomoze ked sa nahrieva taka ta zrkadlova vrstva co je na spicke elektronky, ta by mala byt na pohlcovanie neziaducich necistvot v banke, ale neviem ci to pomoze pri zaoxidovanej katode...
ale asi je to aj tak neaky blud...
Zaznamenané

FALLGRAPP
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #8 kedy: 14. November , 2007, 16:59:37 »

no ked si to tak zoberes, tak ta vrstva sa zahrieva aj ked idu elektronky :) a ta vrstva sa vola geter. a je tam na to aby zabezpecovala vakuum v elektronke
Zaznamenané

Gazda
pravidelný návštevník
Príspevkov: 518

« Odpoveď #9 kedy: 17. November , 2007, 20:18:45 »

No ja by som sa rád opýtal či je v poriadku ak mi koncové elektrónky svietia na modro. Nevšimol som si žiadne podstatné zmeny zvuku, ale pravda je, že zosilňovač mám len od apríla a lampy som nemenil. Keď sa pozriem cez dierky na anóde, tak je vidieť okolo oranžového vlákna taký modrý výboj, akoby plameň na sporáku. Keď sa zapne stand by, tak je intenzívnejší, potom zoslabne, tak neviem...vďaka za odpovede  Popiskujem si
Zaznamenané

...If the amp wasn't made to be played cranked to the max, then it wasn't made like a Marshall.
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #10 kedy: 17. November , 2007, 20:23:36 »

rychlo utekaj moze to jebnut!!!
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #11 kedy: 17. November , 2007, 20:40:26 »

gazda: 10 z 10 servisakov odporuca nastavit poriadne amp (premerat, nastavit bias...)
Zaznamenané
Gazda
pravidelný návštevník
Príspevkov: 518

« Odpoveď #12 kedy: 17. November , 2007, 20:51:33 »

No jo, takže sa na to asi vyseriem  ha ha ha Pokiaľ to hrá ako má...
Zaznamenané

...If the amp wasn't made to be played cranked to the max, then it wasn't made like a Marshall.
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #13 kedy: 17. November , 2007, 22:25:55 »

Inak dobre kozy, to su tvoje?
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #14 kedy: 17. November , 2007, 22:35:27 »

No ja by som sa rád opýtal či je v poriadku ak mi koncové elektrónky svietia na modro. Nevšimol som si žiadne podstatné zmeny zvuku, ale pravda je, že zosilňovač mám len od apríla a lampy som nemenil. Keď sa pozriem cez dierky na anóde, tak je vidieť okolo oranžového vlákna taký modrý výboj, akoby plameň na sporáku. Keď sa zapne stand by, tak je intenzívnejší, potom zoslabne, tak neviem...vďaka za odpovede  Popiskujem si

To mám aj ja na svojom rackovom Hiwatte ... príčinou je nedokonalé vákuum lámp, elektróny narážajú do molekúl plynu a vyžiari sa tok fotónov. Pri otváraní sa lámp po vybudení modrosvit mizne, čím sú viac vybudené, tým menej je toho modrého svetla v nich. Na zvuk to samozrejme takmer nijaký vplyv nemá, pokiaľ v reprákoch nič neprská, je to v pohode.
« Posledná zmena: 17. November , 2007, 22:36:28 od Predator » Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.127 sekund, 22 otázok.