Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
27. November , 2024, 00:27:16
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 16 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Preco vlastne gitary naberaju hodnotu rokmi?  (Prečítané 50158 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
ydur
Hosť
« Odpoveď #75 kedy: 26. Február , 2008, 00:16:50 »

vsak ale co furt o tych suciastkach... to podsuvas tak, akoby vsetky stare suciastky mali byt nepouzitelne. mozu by nepouzitelne takisto, ako mozu byt v 100% stave. mna nezaujimaju suciastky. ked si budem chciet kupit staru gitaru, tak si bud kupim taku, co ma suciastky v poriadku alebo si ju kupim s tym, ze si suciastky vymenim... toto neni debata o potencialne donicenych suciastkach snad...

Rastis,neser ma zas. Ja nič nepodsuvam.Ja len hovorim,v akom stave možu byt stare gitary/ ten fender bol typicky priklad-za vrak chceli kopec penazi/ a prečo by som si staru gitaru nekupil.A pokial by bola aj v dobrom stave a cena by bola ovela vyššia ako cena novej / čo aj pri tych starych kusoch je / ,tak si kupim novu.Mne je lautr fuč,aky to je ročnik.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #76 kedy: 26. Február , 2008, 00:53:10 »

tocime sa dokola a kazdy si omielame svoje z ineho uhlu pohladu. ale radsej to necham tak, lebo mi ydur zase skaredo vynada a potom by ho to urcite skrelo.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #77 kedy: 26. Február , 2008, 02:39:03 »

Tak prečo sa na "slávnom"  Claptonovom  Gibson SG /to psychedelicky pomalovane z obdobia Cream/,  objavila v 90-tych rokoch  "vážna prasklina na tele" ?  / info prevzate z literatury/. V tom obdobi bol vlastnikom gitary Todd Rundgren.

A preco mi na novom Gibson SG chrastili potaky a na 40 rocnom LP Custome nechrastia a su povodne? Beeee

Tu je to o niecom inom uplne, hlavne o porovnani tonu, feelingu starych vs novych gitar, ked si vezmeme rovnake modely. Ak niekto tvrdi, ze napr. nove Gibson Les Pauly hraju ako 30 a viac rocne, tak je bud hluchy alebo nemal moznost to porovnat. Nechcem tu nasilu podsuvat, ze tie stare hraju lepsie, hraju skratka vyrazne inak a potvrdilo sa mi to uz pri mnohych kusoch. Dalsia vec su ine profily krkov, ine prazce, snimace atd.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #78 kedy: 26. Február , 2008, 04:59:37 »

rudy je jak pokazeny gramec  Bavím sa skvele  ja by som, rudy, povedal, ze je to o niecom inom. ze volakedy sa pouzivali ovela kvalitnejsie materialy, nez dnes, je fakt. a teraz uz staci pockat, KTORE gitary tych 30 rokov preziju. to, co praskne, rozpadne sa a neviem, co to tu pises o nejakom kleptonovom vesle, o tom sa nebavime. to neprezilo. ale co prezije, je overene casom a dobre. a vdaka pouzitym materialom neporovnatelne lepsie, nez sucasne kusky. ale ty si mozes kludne brnkat na mexicanovi, nikto z nas ti ho zavidiet nebude.
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #79 kedy: 26. Február , 2008, 05:55:19 »

podla tejto debaty vidim ze stare gitary by chceli ti co nemaju ani na novu  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele

a ty co maju aj na stare zase chcu nove  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
ydur
Hosť
« Odpoveď #80 kedy: 26. Február , 2008, 07:26:19 »

Ale,važeni. Ved ja netvrdim,že stare gitary hraju zle,ani sa nehadam že nie su z kvalitnejšich materialov ako sučasne.Ale ak sa bavime o "starych gitarach" a ich vysokych cenach / a nebavime sa o 20-ročnych japonskych kopiach za 20 tis/,tak som len uviedol par dôvodov,prečo by som ja taku gitaru nekupil /keby som aj teoreticky tych XY dolačov mal/. Že sa to tu potom začalo "rozmielat" do podrobnosti a z toho vznikli rozne nazory:ved na to ma každy narok.
« Posledná zmena: 26. Február , 2008, 07:57:07 od ydur » Zaznamenané
ydur
Hosť
« Odpoveď #81 kedy: 26. Február , 2008, 07:29:34 »

Ja mu potom rozbijem p*ču.. Ty aspoň nie si anonym
Sa zobud zo zimneho spanku,aj medvede sa už zobudili. Bavím sa skvele Na zdravie!
« Posledná zmena: 26. Február , 2008, 07:39:49 od ydur » Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #82 kedy: 26. Február , 2008, 08:16:14 »

A preco mi na novom Gibson SG chrastili potaky a na 40 rocnom LP Custome nechrastia a su povodne? Beeee

Tu je to o niecom inom uplne, hlavne o porovnani tonu, feelingu starych vs novych gitar, ked si vezmeme rovnake modely. Ak niekto tvrdi, ze napr. nove Gibson Les Pauly hraju ako 30 a viac rocne, tak je bud hluchy alebo nemal moznost to porovnat. Nechcem tu nasilu podsuvat, ze tie stare hraju lepsie, hraju skratka vyrazne inak a potvrdilo sa mi to uz pri mnohych kusoch. Dalsia vec su ine profily krkov, ine prazce, snimace atd.
stare šunky maju hodnotu lebo su stare a muzikanti na prašinu..stara indianka lepšie šuka ale na novu sa lepšie kuka Bavím sa skvele Bavím sa skvele   Progi tam sa opytaj Griglaka prečo nema staru kurvu.....počuvam hrača ..gitara nema filing ale gitarsta....to by potom mohla za teba kua sediet teraz v robote a ty by sisi mohol doma honit vibračnu paku Bacha na vec kamo!
« Posledná zmena: 26. Február , 2008, 08:29:21 od joe » Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #83 kedy: 26. Február , 2008, 09:50:13 »

Progi tam sa opytaj Griglaka prečo nema staru kurvu

Nahodou som s nim o tom kecal, asi ma uz zaujem o iny modernejsi a viac skresleny zvuk. Sam priznal, ze jeden z jeho najlepsich zvukov ake mal, bol na albume Piesen z Hol (1976) a tam hral na SGcku (vtedy takmer novom) a Plexine. Porovnaj si tam jeho ton s tonom na nasledujucom albume Huascaran, kde hral na nejakom mosfetovom ampe a je to niekde uplne inde.

Dalsia vec je, ze tu ma malo gitaristov hodnotne starsie nastoje aj preto, lebo tu skratka neboli v sukromnom vlastnictve, vacsina aj profi kapiel tu hrala na prenajatych. Tu som skor poukazoval na to, ze si zahraj na Gibson Les Paul Custome z roku 1973 a na sucasnom a tie gitary budu hrat s najvacsou pravdepodobnostou uplne inac, kedze su z inych materialov, inak skonstruovane atd. Nechcem silou mocou tvrdit, ktora je lepsia, ale vacsina hudobnikov by Ti aj naslepo povedala, ze ten starsi Les Paul. Nemyslim, ze to je kvoli tomu, ze ich omamil pach tej starej gitary. Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 26. Február , 2008, 09:51:25 od Progrocker » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #84 kedy: 26. Február , 2008, 09:52:34 »

to je všetko posadnutost...da sa to liečit  Na zdravie!
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #85 kedy: 26. Február , 2008, 09:54:15 »

to je všetko posadnutost...da sa to liečit  Na zdravie!

Ja sa nechcem dat vyliecit, nad cim by som potom filozofoval? ha ha ha
Zaznamenané

ydur
Hosť
« Odpoveď #86 kedy: 26. Február , 2008, 10:12:37 »

Sam priznal, ze jeden z jeho najlepsich zvukov ake mal, bol na albume Piesen z Hol (1976) a tam hral na SGcku (vtedy takmer novom) a Plexine. Porovnaj si tam jeho ton s tonom na nasledujucom albume Huascaran, kde hral na nejakom mosfetovom ampe a je to niekde uplne inde.
Tak si potom položme otazku: "Prečo ked to bol najlepši zvuk,nahraval potom na mosfete?"    Možno mu už ta "stara Plexina" zadymila a j....l ju do smetaka. Bavím sa skvele
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #87 kedy: 26. Február , 2008, 10:30:15 »

Tak si potom položme otazku: "Prečo ked to bol najlepši zvuk,nahraval potom na mosfete?"    Možno mu už ta "stara Plexina" zadymila a j....l ju do smetaka. Bavím sa skvele

Aj to spominal, nebola jeho a nahraval vzdy na tom, co bolo k dispozicii. Vtedy sa u nas moc vyberat nedalo.
Zaznamenané

ydur
Hosť
« Odpoveď #88 kedy: 26. Február , 2008, 10:42:48 »

Aj to spominal, nebola jeho a nahraval vzdy na tom, co bolo k dispozicii. Vtedy sa u nas moc vyberat nedalo.
No to sa mi ani verit nechce,že by sa v celom Československu nenašiel nik,kto by mu požičal lampovy aparat. Bože,nahravat cez mosfet.Ta hrúúúza. Bavím sa skvele   Skor si myslim,že mal na háku na čom nahrava.Dôležite bolo "čo" nahrava a dokazal dostat dobry zvuk aj z mosfetu. Na zdravie!
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #89 kedy: 26. Február , 2008, 11:23:41 »

Bože,nahravat cez mosfet.Ta hrúúúza. Bavím sa skvele   Skor si myslim,že mal na háku na čom nahrava.Dôležite bolo "čo" nahrava a dokazal dostat dobry zvuk aj z mosfetu. Na zdravie!

Ved ok, len si porovnaj zvuk v skladbe Piesen z Hol a hocikde z albumu Huascaran. Dost citit, ze to bolo nahravane inak, ale aj na inom aparate, pripadne gitare. O tom, ci je na Huascarane dobry zvuk, by sa podla mna dost dalo polemizovat. Popiskujem si
Zaznamenané

Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 16 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.05 sekund, 23 otázok.