Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
21. November , 2024, 21:58:51
Strán: 1 ... 6 7 [8] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Rady pre zaciatocnika  (Prečítané 28196 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
siiiiiilas
pravidelný návštevník
Príspevkov: 576

« Odpoveď #105 kedy: 26. Júl , 2008, 11:15:01 »

ved dobre. to ze na to niekto nereaguje este neznamena, ze si to nevsima Žmurk
vsak ja len pripominam  Žmurk
Zaznamenané

heavy metal is the law!!!
IBANEZ2
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 137

Pride den, ta zabijem nozom!

« Odpoveď #106 kedy: 26. Júl , 2008, 11:24:09 »

Ale ako zase sa nemusite predbiehat ze kto mi to posle skvor ha ha ha
Ano keby kazdy kto sa zacne hravat na gitaru zacne s teoriou, tak by ho to hned odradilo. Teda nie kazdeho cest vynimkam ale myslim ze vacsina by radsej hodila gitaru do kuta. Ked zacnes hravat tak sa chces naucit predovsetkym hrat. Ale po case je dobre vzdelat sa aj v teoretickom smere
Zaznamenané

Moj chudobny studentsky gear:
Ibanez RG350 EX
Marshall JCM 2000 Dsl401
Zoom G2
... a dalej kable ktore sa furt jebu.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #107 kedy: 26. Júl , 2008, 12:45:02 »

kto to tu pisal, ze Hendrix nepoznal teoriu ? a preco si to ten co to napisal mysli ?
Zaznamenané
Rotanimod
pravidelný návštevník
Príspevkov: 290

on a journey to become a musician...

« Odpoveď #108 kedy: 26. Júl , 2008, 12:50:41 »

kto to tu pisal, ze Hendrix nepoznal teoriu ? a preco si to ten co to napisal mysli ?

Ja. Ved uz som to tu pisal ako som to myslel, nehovorim, ze nevedel nic bo nie som jeho spoluhrac, ale myslim,ze KLASICKE hudobne vzdelanie mu nic nehovorilo...
Do urcitej hlbky musel nieco vediet, ale podla mna to isto nepomenovaval ako v skolach, skor mal na to nejaky vlastny system v hlave za tie roky hrania a to bolo aok reakcia na tie tvoje 2/3 gitaristov lebo si myslim ze ta 1/3 gitaristov tu vie o teorii(ako noty a blabla) viac ako hendrix.... to je vsetko, ale este raz hovorim neviem nepoznal som ho...
Zaznamenané

Tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain
And you are young and life is long and there is time to kill today
And then one day you find ten years have got behind you
No one told you when to run, you missed the starting gun.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #109 kedy: 26. Júl , 2008, 12:54:36 »

myslim, ze sa mylis. nehovorim, ze poznal teoriu do nejakych obrovskych hlbok, takto studovanych muzikantov naozaj az tak vela nie je, ale taku tu zakladnu teoriu, ako intervaly, bezne akordy, stupnice, bezne harmonicke vztahy... 100% ovladal a nie len tak ze "to tusil alebo citil, len nedokazal pomenovat" - to su blbosti :)
Zaznamenané
Rotanimod
pravidelný návštevník
Príspevkov: 290

on a journey to become a musician...

« Odpoveď #110 kedy: 26. Júl , 2008, 13:04:56 »

O tomto by sme sa mohli hadat dlho, nik z nas nema dokazy a hlavne je to uplne ot  Pomoooc! ...  Ale mas jasnu pravdu v tom ze akordy musel ovladat aj stupnice kedze to dost vyuzival... Ale, co bol zaklad toho som chcel povedat, ze jeho hra nie je zalozena na teorii zaklady pobral, ale jeho caro je v uplne inych veciach ako zlozitych kompoziciach.
Chcel som tym hlavne povedat to, ze ano teoria je potrebna a ulahci cestu k tomu stat sa dobrym muzikantom(zaklady su pri tom nevyhnutne), ale nie je to svaty gral... Na to aby bol clovek dobry gitarista treba cvicit aj ine veci... 
A preto na ten zaciatok asi netreba az tak vazne drtit teoriu lebo skor to cloveka odradi
« Posledná zmena: 26. Júl , 2008, 13:07:42 od Rotanimod » Zaznamenané

Tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain
And you are young and life is long and there is time to kill today
And then one day you find ten years have got behind you
No one told you when to run, you missed the starting gun.
marowak
Hosť
« Odpoveď #111 kedy: 05. August , 2008, 08:12:32 »

Vsetko je vec pohladu a hlavne cielov. Kam, naco a preco? V kazdom pripade je hlbsie poznanie hudobnej teorie zakladnym predpokladom postupu do vyssich "levelov" aj v praktickom hrani. Netvrdil by som jednoznacne, ze teoria odradza. Ak je vhodne podana alebo ak sa jej chytis zo spravneho konca alebo ak ti je niekto ochotny to jednoducho vysvetlit a ukazat na vhodnych prikladoch, tak je dokonca motivujuca posuvat sa vpred po vsetkych strankach.
Kazdopadne sa jej v ziadnom pripade netreba bat a vopred ju odsudzovat. Predsudky voci notam, krizikom, beckam, odrazkam mozu vytvorit dost silny a hlavne bezucelny a zbytocny blok v hlave.
Optimalne je ucit sa hrat na gitare sucasne so studiom teoretickych zalezitosti hudby. Mne sa to takto celkom osvedcilo. Je to vsak vec individualna, takze kazdy nech sa zariadi hlavne podla seba...Som frajer
Zaznamenané
Viktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 237

« Odpoveď #112 kedy: 09. August , 2008, 21:21:32 »

to vie kazdy ze hendrix nepoznal noty. hovoria to o nom ludia ktori s nim nieco prezili, lebo mal aj take ponuky kde mu niekto posunul noty a on to odmietol s tym ze nepozna noty. pre nich to bol mozno sok ale pre hendrixa normalka. pracoval s fotrom na stavbe a popri tom sa ako samouk ucil hrat. co sa ako vola nieje problem zisiti odhocikial, no vsetko ostatne je vec vrodeneho talentu pre hudbu. ja nazyvam hendrixa zivel. tiez si mylsim ze skor hral to co citi bez toho aby riesil teoreticky obraz toho co prave zahral alebo chce zahrat. proste ide sa do studia a hrame, oci usi pamet na to stacia a kaslat na teoriu. myslim ze aj spickovy teoretik by mal problem s niektorymi hendrixovymi uletenymi prvkami ako ich zapisat a zaroven naco vobec, to je uz nieco co vychadza z duse, nie z matematickeho zapisu not.

z druhej strany cital som iste veci co ma na stranke steve vai a jeho intelektualno-technicko-spiritualne rady ako sa stat takym gitaristom akym kto chce byt. vsetko tam je. pred rokmi som si to dokonca vytlacil a prekladal si kazde slovo. predpoklady technika teoria a nieco naviac co sa uz tyka vedomia.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 6 7 [8] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.03 sekund, 22 otázok.