Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
03. December , 2024, 21:37:13
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: BOSS EQ  (Prečítané 7741 krát)
0 užívateľov a 9 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #15 kedy: 10. Máj , 2015, 21:27:02 »

....

to Rastis: ja som napr. spokojný s tým koľko gainu má to jcmko a aký OD mi z toho lezie. ...

mozno Ti chyba len to spravne porovnanie  Popiskujem si
Zaznamenané
PanTau
miestny štamgast
Príspevkov: 1883

« Odpoveď #16 kedy: 10. Máj , 2015, 22:10:02 »

Nastav clean a najdi dobry drive pedal, mozno aj plexitone bude ok, u marshallov som si vacsinou vedel najst pedal ktory hral do cleanu super, casto tak hram ked amp nema slucku, vsetko ide rovno do cleanu a spokojnost casto vacsia ako pri skresleni ampu. Pri 900ke nebude tazke najst pedal ktory bude hrat lepsie ako skreslenie ampu.
Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #17 kedy: 22. Máj , 2015, 12:33:07 »

A aku to vlaste mas 900?
Tu s tym reverbom ,alebo tu jednokanalovu s tymi dvoma Mastrami ?
Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť
Príspevkov: 1032

« Odpoveď #18 kedy: 22. Máj , 2015, 13:23:35 »

S EQ by si mozno mohol nudzovo dofarbit charakter cisteho alebo skresleneho kanara keby si ho dal dopredu. V slucke, ako tu uz pisali, mozes akurat tak boostovat sola. Kazdopadne by som rozobral sekerou aparat, ktory nema samostatne kanalove korekcie a vyrobca sa nezmohol na kvalitny kompromis. Alebo... si to daj modnut, prisposobit niektory kanal.
Zaznamenané

Aky je rozdiel medzi vranou?
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #19 kedy: 22. Máj , 2015, 14:12:32 »

... Alebo... si to daj modnut, prisposobit niektory kanal.
To je pravda, ak by nevadil zásah do ampu, možno by stačila tónová clona do skresleného kanálu.
Ak by zásah vadil, musela by byť externá v slučke spínaná spolu s tým kanálom.
Zaznamenané
PS1984
stály hosť
Príspevkov: 1040

...

« Odpoveď #20 kedy: 22. Máj , 2015, 17:00:06 »

A aku to vlaste mas 900?
Tu s tym reverbom ,alebo tu jednokanalovu s tymi dvoma Mastrami ?
model 4100 - teda dual reverb.
Zaznamenané

Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.
PS1984
stály hosť

...

« Odpoveď #21 kedy: 22. Máj , 2015, 17:03:03 »

Zatiaľ skúsim tak, že nastavim čistý kanál tak, aby som s ním bol spokojný a vyskúšam do neho hrať s Plexitone krabickou.
Zaznamenané

PanTau
miestny štamgast
Príspevkov: 1883

« Odpoveď #22 kedy: 23. Máj , 2015, 02:48:14 »

S EQ by si mozno mohol nudzovo dofarbit charakter cisteho alebo skresleneho kanara keby si ho dal dopredu. V slucke, ako tu uz pisali, mozes akurat tak boostovat sola.

Hlupost! V slucke upravy zvuk najviac. Skreslenie extra nezeqalizuje na vstupe, jedine clean. V slucke urobi co chce. Takze nie len boost sola v slucke ale akakolvek eq uprava. Skus a potom pis.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #23 kedy: 23. Máj , 2015, 08:24:44 »

Presne, aparaty s britskym zapojenim (marshally, takmer vsetky moderne higajny) maju EQ az za skreslenim..s EQ pred skreslenim upravis charakter skreslenia - blato, strky,piesky,medy,zamaty...takze, ked chces menit farbu, tak EQ az za skreslenie..
Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť

« Odpoveď #24 kedy: 23. Máj , 2015, 15:03:26 »

...s EQ pred skreslenim upravis charakter skreslenia - blato, strky,piesky,medy,zamaty...takze, ked chces menit farbu, tak EQ az za skreslenie..

ved tak som to myslel, musi skusit co vlastne potrebuje
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #25 kedy: 23. Máj , 2015, 15:37:28 »

Trochu som pozrel schému ampu, tam je pevná korekcia za skreslením, ktorá pridáva basy (nevadí) ale aj výšky a to zjavne vadí. Myslím, že to môže byť hlavný dôvod k odmietaniu toho ampu mnohými gitaristami (aj na tomto fóre).
Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť

« Odpoveď #26 kedy: 23. Máj , 2015, 18:36:12 »

Trochu som pozrel schému ampu, tam je pevná korekcia za skreslením, ktorá pridáva basy (nevadí) ale aj výšky a to zjavne vadí. Myslím, že to môže byť hlavný dôvod k odmietaniu toho ampu mnohými gitaristami (aj na tomto fóre).

Tak dat mensi C27 alebo vacsi C33
« Posledná zmena: 23. Máj , 2015, 18:37:26 od Bhlokvva » Zaznamenané

brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #27 kedy: 24. Máj , 2015, 15:55:17 »

presne pretoto som sa pytal aku mas 900ku a na toto som chcel poprípade reagovat  :) u tejto 900ky ma skresleny kanal totiz este jedny pevne nastavene korekcie ,ktorými by sa dal zvuk upravit a napresetovat podla tvojich potrieb  Žmurk
Zmien je plna skala, dokonca by sa niekde do zadu dali vyviest potaky a mohol by si si operativne prispôsobit zvuk, ktory by sa dal potom pevne zafixovat do tej pozicie aka tam je teraz akurát z inými hodnotymi suciastiek.

« Posledná zmena: 24. Máj , 2015, 16:00:20 od brdo prvy » Zaznamenané
PS1984
stály hosť

...

« Odpoveď #28 kedy: 25. Máj , 2015, 09:18:38 »

uvidím chlapi. zatiaľ som vôbec nemal čas ísť do skúšobne. uvidíme čí pomôže to čo som spomínal. skúsim si nastaviť čistý zvuk, tak, aby som s nim bol spokojný a skúsim používať do toho singlePlexitone a budem dúfať, že tá tónová clona na ňom bude stačiť. ak nie potom skúsim variant s EQ.

a ak ani to nebude dobré, tak jbmnt a budem hrať len na OD kanál  Bavím sa skvele
Zaznamenané

PS1984
stály hosť

...

« Odpoveď #29 kedy: 20. Jún , 2015, 14:28:48 »

Takže konečne sa mi podarilo nájsť si čas na ten Boss EQ.

V slučke to spravilo dobre tomu Clean-u. Teraz má ten čistý zvuk všetko. Aj basy, aj stredy a aj výšky. OD mám nastavený a som s ním spokojný.

Takže, má niekto na predaj Boss GE-7??  Žmurk
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.104 sekund, 23 otázok.