Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 17:23:58
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Fender Reissue vs. Fender Mexiko  (Prečítané 3138 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
IvanM.
okukávač

Príspevkov: 1

« kedy: 16. August , 2008, 12:41:39 »

ahojky ludkovia
chcem si kupit gitarku a po dlhom zvazovani som sa rozhodolo pre strakac.
kedze som student, moj majetok je na urovni velkeho hovna takze som sa skor orientoval na mexicke strakace
ked som si uz vybral poprdeli strakac za nejakych 450 eur, objavil som nove 2 rady strakacov ze 50 a 60 reissues za 490 eur.
viem co to znamena ze znova vydali modely z 50 a 60 rokov a zacal som nad tym rozmyslat lebo maju alnico snimacea lepsie drevo ale neviem kde sa vyrabaju...aj ked na tom prd zalezi lebo nove americke strakace su momentalne na skoro takej urovnii ako mexicke...ale aj tak by som rad vedel kde sa vyrabaju lebo mexicke to maju vpredu vytlacene na hlave ale tieto tam nemaju nic takze som z toho dost domileny. a este by som rad vedel vas nazor na to ci sa to oplati kupovat si ten reissue alebo radsej mexiko:D
dyky:D:D... Na zdravie!
Zaznamenané
Dorian
stály hosť
Príspevkov: 853

« Odpoveď #1 kedy: 16. August , 2008, 13:03:15 »

Nemas celkom pravdu co sa tyka tej kvality medzi USA a Mexiko modelmi. prave v poslednom obdoby sa fender vyrazne polepsil v spracovani gitar. Ja by som ti ale doporucil nejaky delux model od mex. fendra, uz aj mexicany vedia hrat na urovni. je to len otazka vyberu toho spravneho nastroja. gitara hlavne musi dobre ladit a mat tebe vyhovujuci zvuk, musis z nej citit nieco inspirujuce, je to taky pocit, ze ste kamosi.musi splnat to, co od nej cakas. potom je vsetko ok.
Zaznamenané

RnR & HD & tatarak & Jack Daniels
www.doriangrayband.com
marek8
nováčik
*
Príspevkov: 20

« Odpoveď #2 kedy: 20. August , 2008, 01:26:47 »

Ja by som sa rad opytal, na co si mam pri kupe mexicana davat pozor, kedze sa chystam do obchodu a cakam, ze tam budu mat slusny vyber strakacov (guitarcenter).
Viem, ze zvuk by sa v prvom rade mal pacit mne, ale existuju urcite nejake pravidla - trebars co najlepsi sustain a neviemco...
Mal by strakac zniet skor tenko alebo skor hrubo?

Mate nejaky typ na dobry model mexickeho strakaca? Napriklad podla snimacov.
Chcel by som to na klasicky cisty singlovsky zvuk, paci sa mi trebars RHCP - Snow Hey oh, ten zvuk strakaca by som bral ako moj ideal.
« Posledná zmena: 20. August , 2008, 01:32:08 od marek8 » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #3 kedy: 20. August , 2008, 07:11:43 »

Viem, ze zvuk by sa v prvom rade mal pacit mne, ale existuju urcite nejake pravidla - trebars co najlepsi sustain a neviemco...
Mal by strakac zniet skor tenko alebo skor hrubo?
tak jak sa ti bude pacit...hlavne si vsimaj spracovanie, ci ladi. ako sa ti na nu hra. ci niekde nedrncia prazce a neskapina ton a podobne
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #4 kedy: 20. August , 2008, 09:50:23 »

a prejdi si cely hmatnik, ci nema vlka. asi to spominal uz aj styrioci, ale neviem, co myslel presne pod neskapinajucim tonom. vlk su vlastne tony, ktore nezneju na nejakom prazci. napriklad na 20, 21 znie a na 22 neznie. daju sa vystelovat niekedy ( kompromisne ), ale niekedy nie.
Zaznamenané

kubriel
stály hosť
Príspevkov: 1071

uiiiii

« Odpoveď #5 kedy: 20. August , 2008, 11:58:36 »

a jak sa da dostelovat ten slavny vlk?

a prejdi si cely hmatnik, ci nema vlka. asi to spominal uz aj styrioci, ale neviem, co myslel presne pod neskapinajucim tonom. vlk su vlastne tony, ktore nezneju na nejakom prazci. napriklad na 20, 21 znie a na 22 neznie. daju sa vystelovat niekedy ( kompromisne ), ale niekedy nie.
Zaznamenané

www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #6 kedy: 20. August , 2008, 15:47:05 »

vlka vyzenies akurat tak ked tu gitaru spalis...
Zaznamenané
Tom70
pravidelný návštevník
Príspevkov: 518

« Odpoveď #7 kedy: 20. August , 2008, 15:51:50 »

Existencia vlka je podla mna len fama. Mal som cca 10 gitar, aj vselijake lacnaky a vlka som nenasiel ani na jednej.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #8 kedy: 20. August , 2008, 16:21:19 »

Existencia vlka je podla mna len fama. Mal som cca 10 gitar, aj vselijake lacnaky a vlka som nenasiel ani na jednej.

ked mi dosla basa, tak mala jednu polohu na jednej strune, kde bol kratsi sustain. nove struny a seriozne zestelovanie a problem sa odstal :)
Zaznamenané
Tom70
pravidelný návštevník
Príspevkov: 518

« Odpoveď #9 kedy: 20. August , 2008, 16:41:51 »

Pamatam sa ze ked som zacinal hrat tak som pravidelne cital Muzikus, a tam sa o "vlkoch" pisalo na kazdej druhej strane, ze ich treba odhalit a tak. Bol som trosku zufaly z toho ze som na mojej prvej gitare (rumunsky strat znacky Hora) vlka nenasiel  Beeee
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #10 kedy: 20. August , 2008, 16:49:24 »

No nevieš hladat. http://www.peaveyt60.com/images/Chip%20Pics%20reduced/WolfWoodburning3.jpg
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #11 kedy: 20. August , 2008, 16:55:10 »

vlka vyzenies akurat tak ked tu gitaru spalis...

presne takto ( aspon ja som tak jeden odstranil ) :

ked mi dosla basa, tak mala jednu polohu na jednej strune, kde bol kratsi sustain. nove struny a seriozne zestelovanie a problem sa odstal :)
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #12 kedy: 20. August , 2008, 19:00:26 »

mal som v rukach jednu gitaru, kde evidetne skapinal ton E na spodnom Ecku v 12. polohe..najprv som myslel,z e to moze byt blym prazcovanim (uz predtym som zvysoval dohmat lebo to drncalo v niektorych polohach) a cuduj sa svete, rovnaky ton, ale na H strune v 17. polohe skapinal tiez  Fuuha zíram ono sa to chovalo tak, ze to pomerne rychlo presiel do oktavy a skapal
« Posledná zmena: 20. August , 2008, 19:09:32 od styrioci » Zaznamenané
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #13 kedy: 28. Apríl , 2012, 08:59:48 »

stará téma , neva, no ale vlk by tam mal prestat byt keby som napr, na 12 prazci trochu podladil alebo nadladil či nie? ton na 12 prazci by bol F-ko a mal by teoreticky hrat,alebo  by som zabendoval bol by ticho a keby som natiahol by mal hrat, takže vlky možu byt možno zle osadeným prazcom ale ešte som sa s tým nestretol  Fuuha zíram
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #14 kedy: 28. Apríl , 2012, 10:20:21 »

nie ak si dobre pamatam vlky su proste hluche tony gitary, kedy to drevo nehra v tej frekvencii prislusnej.. uz som to zazil na jednej base ze nehrala Fko vobec.. a ked sme ju podladili o pol ton tu strunu tak to nehrala aj o pol ton vyssie, normalne ze ticho ostalo.. nema to nic s prazcami..
Zaznamenané

Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.115 sekund, 23 otázok.