Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
22. November , 2024, 08:22:28
Strán: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 21 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ako na solovanie  (Prečítané 63033 krát)
0 užívateľov a 18 Hostí prehliada túto tému.
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #165 kedy: 20. November , 2008, 14:11:43 »

1. 3-4 akordy co budu pasovat - jak pasovat??§!.
2. Improvizacia sa neda naucit - čoby sa nedala, ale s tym ze ide od srdca to je pravda, ale az vtedy ked ma dany clovek namakane a nacvicene tisice hodin a cviceni, potom uz je to muzika od srdca Na zdravie!

sorry za guruovanie, ale takymito radami sa to cele zahmluje a cloveka co nema paru a uveri tomu...no to si moc nepomoze. Ked neviem, radšej nic nehovorim  Zdravíčko
Myslel to zrejme tak, ze "budu pasovat" = "bude sa Ti do nich dobre hrat a improvizovat". Tazko budes hrat do zmenseneho akordu, ked nepoznas zmensenu stupnicu. Samozrejme da sa na to ist intuitivne. A to vlastne plati aj pre tu improvizaciu. Su v podstate dve moznosti: Bud budes hrat podla ucha alebo si to nastudujes. Obe cesty su vsak tazke. Zdravíčko
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
much
stály hosť
Príspevkov: 762

« Odpoveď #166 kedy: 20. November , 2008, 14:24:38 »

najlepsie je hrat do akordovych postupnosti konkretnych piesni ktore sa ti pacia. A ked sa clovek chce naucit improvizovat tak treba kombinovat vsetky pristupy:1. skusit podla ucha, 2.kuknut si nejaku stupnicu 3. hlavne sa ucit vela cudzich sol, lebo ked clovek ide iba od stupnice a mysli si ze nieco stvori tak to tazko. Nakoniec len hra primitivne prvoplanove melodie v prstoklade co sa naucil. Treba kradnut od ostatnych a postupne si tvorit vlastne frazy.

Vsetky tieto veci su rovnako dolezite a mozno najdolezitejsie z nich je hlavne ucit sa vela vela sol a celkovo pesniciek od dobrych muzikantov. Jak hovori paul gilbert: learn one new thing every day!
Zaznamenané
Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #167 kedy: 21. November , 2008, 18:08:19 »

improvizacia sa neda naucit ... to ide od srdca :) to je dobry drist. vlastna ani netreba cvicit lebo bud ti od srdca dobre hra alebo sa to nikdy nenaucis :D
Zaznamenané

panvica10
nováčik
*
Príspevkov: 19

« Odpoveď #168 kedy: 26. November , 2008, 20:15:30 »

treba hlavne vela cvicit  kopirovat inych sola potom das do toho nieco svoje hrat od ucha je hrat dobre ale od ucha hram az teraz ked uz pocujem ze co do roznych akordov nejde ale najprv som sa ucil stupnice s http://www.all-guitar-chords.com/guitar_scales.php hral som do pesniciek co sa mi pacili ale este sa mam co ucit velmi dobre je ked mas s kym hrat vela sa naucis som sa prihlasil k ucitelovi ta ten mi prd pomohol
Zaznamenané
Mlha
pravidelný návštevník
Príspevkov: 169

« Odpoveď #169 kedy: 26. November , 2008, 20:23:16 »

som sa prihlasil k ucitelovi ta ten mi prd pomohol
Tak to bol na prd učiteľ zrejme, nemyslíš? Žmurk
Zaznamenané

Rock it!
urmo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372

« Odpoveď #170 kedy: 26. November , 2008, 20:44:05 »

Tak to bol na prd učiteľ zrejme, nemyslíš? Žmurk

alebo naprd ziak
Zaznamenané

Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #171 kedy: 27. November , 2008, 18:36:25 »

alebo oboje :D ale nee nic ve zlem lidi jsou lidi to je jasne. no cvicit treba hej vela ao pocuvat. stupnicu su fajn ale stupnica este neni hudba. treba pocuvat nahravky co ti tipci s tou stupnicou robia...
Zaznamenané

panvica10
nováčik
*

« Odpoveď #172 kedy: 28. November , 2008, 08:52:19 »

ta on ma uci veci ktore uz davno viem
Zaznamenané
panvica10
nováčik
*

« Odpoveď #173 kedy: 28. November , 2008, 08:52:48 »

to bude asi tym ze na hodinu chodime dvaja
Zaznamenané
midnightstranger
miestny štamgast

nech sa práši...

« Odpoveď #174 kedy: 28. November , 2008, 10:15:32 »

alebo oboje :D ale nee nic ve zlem lidi jsou lidi to je jasne. no cvicit treba hej vela ao pocuvat. stupnicu su fajn ale stupnica este neni hudba. treba pocuvat nahravky co ti tipci s tou stupnicou robia...
Ani nemusis pocuvat co s nou robia ini. Nauc sa stupnicu, kde ma ake prstoklady, napriklad len v jednej oktave. Nahraj si prislusny akord a hraj do nej. Vymyslaj si postupy, melodie. Je to dost pocne.

ta on ma uci veci ktore uz davno viem
Tak mu to povedz, a ked to neakceptuje tak dovi. Zdravíčko
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #175 kedy: 28. November , 2008, 10:51:52 »

Nauc sa stupnicu, kde ma ake prstoklady, napriklad len v jednej oktave. Nahraj si prislusny akord a hraj do nej. Vymyslaj si postupy, melodie. Je to dost pocne.
to je dobrý spôsob, no lepšie na celom hmatníku a tých akordov môže byť viac, no musia pasovať do stupnice a budu pasovať ak obsahujú tony danej stupnice
« Posledná zmena: 28. November , 2008, 10:52:35 od marrtin » Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
midnightstranger
miestny štamgast

nech sa práši...

« Odpoveď #176 kedy: 28. November , 2008, 11:54:47 »

to je dobrý spôsob, no lepšie na celom hmatníku a tých akordov môže byť viac, no musia pasovať do stupnice a budu pasovať ak obsahujú tony danej stupnice
Urcite, ze stupnicu je najlepsie vediet zahrat na celom hmatniku. Takymto sposobom sa clovek nauci vážit si kazdy jeden ton. Dat mu hodnotu.
Zaznamenané

homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #177 kedy: 28. November , 2008, 12:05:15 »

to bude asi tym ze na hodinu chodime dvaja
to je dost hlupy pristup, lebo by ten ucitel mohol vediet, ze kazdy gitarista je iny, a potrebuje ucit/usmernit v niecom inom a cibrit nieco ine, lenze jemu asi ide len o zisk...viac ziakov, viac penazi...
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
panvica10
nováčik
*

« Odpoveď #178 kedy: 28. November , 2008, 16:04:21 »

to je dost hlupy pristup, lebo by ten ucitel mohol vediet, ze kazdy gitarista je iny, a potrebuje ucit/usmernit v niecom inom a cibrit nieco ine, lenze jemu asi ide len o zisk...viac ziakov, viac penazi...
to tiez si myslim ale ta uz sa konecne budeme rozdelovat
Zaznamenané
carttoon6
nováčik
*
Príspevkov: 36

« Odpoveď #179 kedy: 14. December , 2008, 11:53:02 »

prosim vas pani mam velky problem a to vymyslim si neaky rozklad zak.jednoduchi na 4/4 a posledne dve doby viuzijem ,a   dva posledne tony posuniem hlbsie a hlbsie cele v ramci jednej oktavi a moj problem je ze je tazke sa dlho sustredit no a nieje na to neaky sposob ako si v hlave spravit jasno?
Zaznamenané
Strán: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 21 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.05 sekund, 22 otázok.