Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Problém so spyware

Started by midnightstranger, 09. September , 2008, 08:26:26

midnightstranger

Mam takyto problém. Nejakym spôsobom sa mi do počítača dostal spyware. Spravil som kontrolu antivirusom Eset. Nasiel ho a napisal, ze ho odstranil a pri opatovnej kontrole nijaku ziadnu infiltraciu nenasiel. Pruser je v tom, ze Windows mi vypisuje, ze tam nieco stale moze byt, a ze si mam nainstalovat najnovsi antispyware a hlasi, ze system a rychlost internetu isiel vykonom o neviem kolko precent dole. Skontroloval som to aj antispywareom Spybot Search and Destroy a stale to nechce prestat. Neviete co  stym? Vdaka.
Quote from: Progrocker on 15. August , 2007, 00:27:32
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. ;)

udry

Quote from: midnightstranger on 09. September , 2008, 08:26:26
Mam takyto problém. Nejakym spôsobom sa mi do počítača dostal spyware. Spravil som kontrolu antivirusom Eset. Nasiel ho a napisal, ze ho odstranil a pri opatovnej kontrole nijaku ziadnu infiltraciu nenasiel. Pruser je v tom, ze Windows mi vypisuje, ze tam nieco stale moze byt, a ze si mam nainstalovat najnovsi antispyware a hlasi, ze system a rychlost internetu isiel vykonom o neviem kolko precent dole. Skontroloval som to aj antispywareom Spybot Search and Destroy a stale to nechce prestat. Neviete co  stym? Vdaka.
Ja som sa raz takej k..... nevedel zbavit,tak som použil funkciu" Obnovenie systemu". A bolo to O.K. / to mi poradil kamoš/

midnightstranger

Quote from: udry on 09. September , 2008, 08:54:44
Ja som sa raz takej k..... nevedel zbavit,tak som použil funkciu" Obnovenie systemu". A bolo to O.K. / to mi poradil kamoš/
A co to obnasa? Ci stratim nejake udaje, alebo tak.
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. ;)

udry

Quote from: midnightstranger on 09. September , 2008, 08:59:32
A co to obnasa? Ci stratim nejake udaje, alebo tak.
Joj,to chceš odo mna moc vediet. :blush:   Snad ti niekto odpovie.

udry

Alebo prečitaj,čo tam k tomu pišu.

Semish

Nestratis ziadne data (ak robis System restore s pouzitim Restore points), vratia sa ti len nastavenia registrov a zmiznu (mali by zmiznut) vsetky programy a svinstva nainstalovane od vytvorenia posledneho Restore pointu.

udry

Quote from: Semish on 09. September , 2008, 09:12:14
Nestratis ziadne data (ak robis System restore s pouzitim Restore points), vratia sa ti len nastavenia registrov a zmiznu (mali by zmiznut) vsetky programy a svinstva nainstalovane od vytvorenia posledneho Restore pointu.
Ja som nastavoval "Bod obnovy" na -1 den od datumu spyware. A nezdalo sa mi,že by sa mi niečo stratilo.

styrioci

Quote from: udry on 09. September , 2008, 09:19:04
Ja som nastavoval "Bod obnovy" na -1 den od datumu spyware. A nezdalo sa mi,že by sa mi niečo stratilo.

Quote from: Semish on 09. September , 2008, 09:12:14
zmiznu (mali by zmiznut) vsetky programy a svinstva nainstalovane od vytvorenia posledneho Restore pointu.

midnightstranger

A viete mi este napisat, ako sa dostanem k polozke obnovenie systemu? Leb osom asi tlk, a neviem to najst. :blush:

Semish

Quote from: midnightstranger on 09. September , 2008, 09:30:04
A viete mi este napisat, ako sa dostanem k polozke obnovenie systemu? Leb osom asi tlk, a neviem to najst. :blush:

Aky to je OS? XP? Vista? Ubuntu?  ;D

midnightstranger

udry

Quote from: midnightstranger on 09. September , 2008, 09:30:04
Prislušenstvo-Systemove nastroje-Obnoveni systemu / XP/

styrioci

nieco ako zaloha nastaveni systemu, regstrov atd..

predstav si ked hras nejaku hru, dajme tomu strategiu..pred nejakym utokom na nepriatela si to savenes, ak by si nahodou nieco dojebal a bitku prehral, aby si sa mohol od toho miesta vratit znova a nemusel hrat danu misiu odznova.. toto je nieco podobne, ked nieco dojebes v systeme, tak aby si to nemusel nanovo instalovat :)

udry

udry

Quote from: styrioci on 09. September , 2008, 09:38:36
nieco ako zaloha nastaveni systemu, regstrov atd..

predstav si ked hras nejaku hru, dajme tomu strategiu..pred nejakym utokom na nepriatela si to savenes, ak by si nahodou nieco dojebal a bitku prehral, aby si sa mohol od toho miesta vratit znova a nemusel hrat danu misiu odznova.. toto je nieco podobne, ked nieco dojebes v systeme, tak aby si to nemusel nanovo instalovat :)
No len potom možeš zazalohovat aj spyware. Ale neviem,nie som dobry v počitačoch.

Martinlm

Tak asi sa oplati zazalohovat hned po nainstalovani. To som veru mohol.

Semish, to si ty vymyslel tuto feature?

styrioci

ono to robi automaticky tu zalohu (restore point), ale da sa spravit aj vlastny restore point - predtym ako ides instalovat alebo robit nieco, co nevies aky bude mat vysledok.

midnightstranger

A ked som predtym ten restore point predtym nevytvaral, tak aj tak ho mam vytvorit? :'( Lebo som z toho jelen.

styrioci

Quote from: midnightstranger on 09. September , 2008, 10:58:45
A ked som predtym ten restore point predtym nevytvaral, tak aj tak ho mam vytvorit? :'( Lebo som z toho jelen.
nie..daj obnovit system od posledneho restore point, resp od posledneho predtym ako si zaznamenal ten problem..

midnightstranger

midnightstranger

Quote from: midnightstranger on 09. September , 2008, 11:17:38
Ok, skusim.  Vdaka zatial :kiss:
No tak som to spravil a vyzera, ze to je v pohode. Vdaka za pomoc. :drink: