Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Moje drobnosti

Started by garde, 18. September , 2008, 10:29:42

pista58

o-yep sro

brdo prvy

Celkom milo a kompaktne vypadajuci aparatik.Skoda ze neviem ako sa na to hra  :(

pista58

Quote from: garde on 22. September , 2009, 09:01:02
a viem, že je to len malá kvapka medzi vami megalomanmi, ale tak hádam mi to nebudete mať za zlé, že som si dovolil pochváliť sa......

praveze konecne nieco skladne, prenosne a prakticke  :) nad 4x10 (no to uz je mega pomaly ale isto) alebo 2x10 (2x12) si neuvazoval? neviem teda ci take laney v tejto serii robi.
o-yep sro

garde

Quote from: pista58 on 22. September , 2009, 09:41:03
praveze konecne nieco skladne, prenosne a prakticke  :) nad 4x10 (no to uz je mega pomaly ale isto) alebo 2x10 (2x12) si neuvazoval? neviem teda ci take laney v tejto serii robi.

.....ďakujem "pista58" ďakujem.....12" asi  nerobí, ale uvažoval som nad 4x10" čo by bolo dokopy 6x10" a potom ešte nad 2x10" chcel som to mať čo najspratnejšie pri výkone min tých 300W a vyšlo, že s tou 15ctkou je to asi najlepšie riešenie......

....."brdo prvy" až by si šiel niekedy okolo tak sa môžeme dohodnúť na vyskúšaní  :drink: .....hrá to fajn som spokojný s tým......
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"

pista58

nooo, musim aj sem napisat, velmi kompaktny a dobre hrajuci aparat. nemam rad kombinacie s 1x15 reprakom ale v piatok na jammke to hralo super  :drink:
o-yep sro

Majo Fero

Quote from: pista58 on 24. Máj , 2010, 08:57:09
nooo, musim aj sem napisat, velmi kompaktny a dobre hrajuci aparat. nemam rad kombinacie s 1x15 reprakom ale v piatok na jammke to hralo super  :drink:
tiez sa mi ten zvuk pacil

garde

....noooooo sám som zíral  :whistle: tam v Tatrách tečie v kábloch asi iná elektrika, lebo fakt to hralo slušne aj Jazzbassom a so Schechterom....

garde

....niečo mi drnčalo v kombe, a už keď som ho vypitval tak bolo treba trocha poupratovať....

garde

....a ešte zopár fotiek....

garde

....už pár mesiacov som vláčil to Laney hoci len kombo hore dole a mal som toho už plné zuby, ešte jeden lacný tranďák som nechcel a do niečoho drahšieho som investovať nechcel, rozhodol som sa vyskladať niečo bazárové a podľa možností lampové....základom je koncový lampový zosilovač JTAmps P-50M viacerí ho poznáte, výkonový stupeň je postavený na 2x6L6 sú tam JJ 6LGC a budiaci stupeň (neviem ako to presne nazvať) obsahuje ECC83 a ECC803s tiež JJ (zatiaľ) box je Kustom DE410 box je bez bassreflexu (uzavretý)....ten koncák má dva mody vintage/modern v modern mode aj keď sa mi zvuk zdá troška hutnejší a vhodnejší pre basu, ale nakresľuje dosť skoro, tak využívam ten vintage mode, ako som teraz vymenil bedňu z 115 na 410 tak sa mi začína aj viac zvukovo páčiť, na koncáku je ešte možnosť priadnia Presence (klasika) a Depth ten pekne obohacuje zvuk, od začiatku som hľadal nejaký preamp a keď mi tu Pišta58 ponúkol Sansamp Deluxe Bass Driver, je fajn a možnosť využívať viac zvukov som hneď aj využil na Overdrive a Jump alebo Boost ako chcete....

....teraz pociťujem že ako bolo treba dolovať zvuk z toho Laney, aj keď už viacerí pochválili dynamiku toho tranďáka v porovnaní s lampou aj keď koncákom je to neporovnateľné, hrá sa mi oveľa ľahšie, presnejšie a je to údernejšie, ale zároveň musím dodať že mi brutálne chýbajú parametrické stredy....zvukovo je to veľmi otvorené, dobre to prelieza, čakal som že to budem môcť vláčiť po kluboch a vrznúť si aj bez ozvučenia, ale 50W aj keď lampa na to fakt nie je, je to tak ako ste mi tu viacerí radili tam treba minimálne 100vku.... 

cubo

garde

....tá kombinácia vyšla celkom fajn :drink: ....

brdo prvy

No na bygbajz je 50ka malo.
Na basovy 50W zosik treba citlivu ale aj basgitarovu bednu inak to nema zmysel.
Susal si to na Marsal VBC412 ? nova je dost draha ,ale to vali jak delostrelec.
Inac ja som volakedy hraval Black sabbaty na taky amp s dvomi EL34kami co daval do 90W a valil som s nim do bedne 1960AV a uplne v pohode,cize treba poradnu minimalne 100dB bednu aby to ako tak v kapele bolo pocut.
Ze vraj aj tato bedna fantasticky vali aj na slabe lampove zosiky http://www.talkbass.com/reviews/showproduct.php/product/321/title/ampeg-bxt410/cat/28
treba skusit

FakyGrobian

Kamoš tú bedňu mal a bola viac v servise ako na pódiu
Fender Custom Shop ´55 Precision Bass Relic / Sivčák TB4 Jazz Custom / Sivčák NDHS5 -> kvantum efektov -> Aguilar Tone Hammer 500 -> GK 410 RBH / Ampeg SVT810

pista58

bxt ci vbc?
vbc som mal a bol to skvely box, jedina jeho nevyhoda bola ze nemal 8 reprakov  ;D
o-yep sro