yngsteen
|
|
« kedy: 03. Október , 2008, 07:49:57 » |
|
Zdravím, máte tip na nejaké mazadlo ktoré nepoškodzuje plasty ? Na mazanie ozubenia vo wah pedále. Napr. tá biela vazelína čo je tam origoš. Kde sa to predáva a pod.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 03. Október , 2008, 07:52:37 » |
|
Asi silikónová vazelínka.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 03. Október , 2008, 07:55:18 » |
|
Ja tam už 15 rokov davam Indulonu a no problem.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngsteen
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 03. Október , 2008, 07:55:56 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brko
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 15. Marec , 2013, 11:46:38 » |
|
zdravim
nechcem zakladat novu temu da sa dajako prestriekat wah pot ? lebo sa mi zda ze je celkom uzavrety alebo ked tak da sa to lahko zohnat za rozumny peniaz ? a co konkretne hladat ak tak
vdaka
|
|
« Posledná zmena: 15. Marec , 2013, 11:49:12 od brko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 15. Marec , 2013, 13:46:51 » |
|
zdravim
nechcem zakladat novu temu da sa dajako prestriekat wah pot ? lebo sa mi zda ze je celkom uzavrety alebo ked tak da sa to lahko zohnat za rozumny peniaz ? a co konkretne hladat ak tak
vdaka
Ja mam v RMC wahu potak ICAR 100k Log. Precistit sa asi neda, lebo je tiez uzavrety. Ak mu skonci zivotnost, treba kupit novy. Od Whipple alebo Fulltone som tiez videl pouzitelne potaky.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mazzi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 727
His spirit and music live on!
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 15. Marec , 2013, 17:40:06 » |
|
Ja som minule otváral taký uzavretý :-). Má to po obvode 4 nožičky, ktoré treba odtlačiť. Dá sa to prestriekať a dať dokopy, ale neviem, či to ešte bude fungovať. Môj bol pokazený, tak som sa len chcel pozrieť dovnútra. za 15 až 25 dolárov sa dá zohnať nový. eBay a pod.
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster American Deluxe '09, Gibson LP Trad '16 -->[Pedalboard]-->Fender Super Reverb 65 RI, Fender Bassman '59 LTD RI, Fender Deluxe 112, Lab Series L5 '78.
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 02. Október , 2013, 23:08:25 » |
|
Potreboval by som poradit ohladom potaku vo wahu, kedze v istej polohe mi pocutelne zasumi, resp. "poskriabe" ton. Skusal som streknut WD40 na potak, ale nic. Je to opravitelne takto alebo treba vymenit potak?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 02. Október , 2013, 23:16:50 » |
|
Ja som menil cely potak, kedze do povodneho sa tazko dostat a ked to raz zacne blbnut, tak je otazka casu, kedy to bude neposluchat zas.
Co to mas za Wah Branko?
|
|
« Posledná zmena: 03. Október , 2013, 07:53:12 od Majo Fero »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 02. Október , 2013, 23:19:09 » |
|
Ja som menil cely potak, kedze do povodneho sa tazko dostat a ked to raz casne blbnut, tak je otazka casu, kedy to bude neposluchat zas.
Co to mas za Wah Branko?
A je to problem vymenit, ci to zvladnem aj sam? Big Bad Wah od Voxu mam. Inak maximalna spokojnost s tymto kvakom, akurat ten potak blbne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 02. Október , 2013, 23:30:41 » |
|
Neviem co tam dava Vox za potak, ale existuje vela 100k pots (Fulltone, Whipple ICAR, Dunlop, ...). Mne tieto vydrzia veselo 10 rokov, potom uz vacsinou mam dalsi wah :D
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 02. Október , 2013, 23:31:39 » |
|
A je to problem vymenit, ci to zvladnem aj sam? kukni dnu, a posli foto potaku snad tam bude klasika, aby za to bola lahka nahrada
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 03. Október , 2013, 06:17:24 » |
|
A je to problem vymenit, ci to zvladnem aj sam? Big Bad Wah od Voxu mam. Inak maximalna spokojnost s tymto kvakom, akurat ten potak blbne. Vymeníš aj sám, len by bolo dobre, keby si mal k tomu odsávačku cínu, aby si neprepálil plošák.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 03. Október , 2013, 07:20:35 » |
|
Potreboval by som poradit ohladom potaku vo wahu, kedze v istej polohe mi pocutelne zasumi, resp. "poskriabe" ton. Skusal som streknut WD40 na potak, ale nic. Je to opravitelne takto alebo treba vymenit potak?
Hlavne na takéto veci nepoužívaj WD40. To je úplne nevhodné. Treba si kúpiť spray - čistiaci ( umývací ) na kontakty s obsahom izopropyl alcoholu. Nastriekať, hneď poriadne a dlho pootáčať, alebo poprepínať, ak je to prepínač. Ten sajrajt sa potom odparí a nezostane tam žiadny bordel na ktorý by sa mohol lepiť prach. Väčšinou to pomôže. Až keď nepomôže toto, tak meniť. Niekedy to treba urobiť aj viackrát za sebou. Robím to tak s fakt starými potenciometrami a prepínačmi a nemusím meniť.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kubog
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 03. Október , 2013, 07:27:49 » |
|
V 90% pripadoch zaberie kontox, uz som takto "opravil" plno chrastiacich a neposlusnych potakov v aparatoch. Pises ale o mazani prevodoveho mechanizmu, to je ale predsa nieco ine, z toho co pises ti chrasti potak a v prevode problem nie je, ten som ja osobne budgetovo mazal s nejakou madarskou mastickou za 5 korun z jarmaku, ale tak fungovalo to
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 03. Október , 2013, 07:55:19 » |
|
Vymeníš aj sám, len by bolo dobre, keby si mal k tomu odsávačku cínu, aby si neprepálil plošák.
To je skor otazka na Branka. Je v tvojom wahu potak na plosaku? Popravde to byva skor mimo plosak a odsavacku netreba, staci letovacka a cin.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 03. Október , 2013, 08:50:00 » |
|
To je skor otazka na Branka. Je v tvojom wahu potak na plosaku? Popravde to byva skor mimo plosak a odsavacku netreba, staci letovacka a cin.
I tak še da:-) Samozrejme... máš pravdu:-)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 03. Október , 2013, 08:52:24 » |
|
V 90% pripadoch zaberie kontox, uz som takto "opravil" plno chrastiacich a neposlusnych potakov v aparatoch. Pises ale o mazani prevodoveho mechanizmu, to je ale predsa nieco ine, z toho co pises ti chrasti potak a v prevode problem nie je, ten som ja osobne budgetovo mazal s nejakou madarskou mastickou za 5 korun z jarmaku, ale tak fungovalo to Kontox môže byť, len necháva vrstvu na ktorej sa potom drží sajrajt. Ideálne je vyčistiť čistiacim sprayom na kontakty, rozbehať a potom vyfúkať tlakom vzduchu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 03. Október , 2013, 09:25:12 » |
|
Pises ale o mazani prevodoveho mechanizmu, to je ale predsa nieco ine
o tom pisal zakladatel topicu pred piatimi rokmi
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 04. Október , 2013, 09:56:51 » |
|
...Big Bad Wah od Voxu mam. Inak maximalna spokojnost s tymto kvakom, akurat ten potak blbne.
Kedy prídeš vyskúšať ten môj? Nemáš poťák, nemáš problém!
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|