Igor keller mi odporucil na rosewood pouzit technicky benzin. Este ale nemam odskúšané
Moze byt, odskusane mam na palisander a eben. Na javor a svetle dreva nedoporucujem.
Hlavne treba urcite naolejovat.
akurat ak pouzivate alkohol tak to treba potom naolejovat ten palisander. lebo popraska a vyshne. A co sa technickeho benzinu tyka tak vsade vo svete prave hovoria opacne - ze to nesmie obsahovat ropne castice.
Uz som videl zopar prasknutych hmatnikov, kupodivu skoro vsetky boli ebenove bez udrzby (jak majitelia povedali).
Ropne castice nesmie obsahovat olej na hmatnik, nebolo to takto myslene?
Inak este ma napadlo teraz mam aj gitaru s javorovým hmatnikom tam staci ale normalne cistiaci sprej na telo?
Ak je javor lakovany, tak staci. Ak by mal olejovu alebo voskovanu povrchovku, tak uz treba raz-za-cas udrzbu. A pri relikovanych krkoch treba tiez, akurat to treba vediet ... nevhodnym pripravkom sa da narobit aj skoda.
ja by som sa inac spytal. je nejaky rastlinny olej, ktory je uplne nevhodny ? vsak maju z 90% rovnake zlozenie
Ja som iny ako lemonoil alebo lanovy este nevidel pouzivat. Raz som sa stretol s olivovym, ale ten je zbytocne drahy. LemonOily co sa predavaju pre gitary maju aj dobru hustotu a vôňu. Lanovy niekedy treba spravne nariedit.