no ked uz mas gitaru s FR a chces este nejaku, tak si kup logicky bez FR. vyhodny pevnej kobyle su najma ladenie - jak naladis, tak to je, praskne Ti struna, vsetko drzi, preladit hocijako gitaru pocas hry, ziadny problem... struny cez telo vs. struny nie cez telo - na to nemam vyhraneny nazor, nikdy som nemal gitaru s pevnou kobylou a strunami cez telo. nevyhoda FR gitar, ktore su zostelovane tak, aby pakovali, cize maju FR v lufte je podla mna aj v tom, ze sa neda do nich moc rubat. ako do toho riadne zadres, tak rozhybes aj paku a na zvuku to pocut...
Nejde o to, že chcem ešte nejakú. Perspektívne uvažujem o niečom lepšom a tú, čo mám teraz, by som predal. Zásasdné výhody/nevýhody sú mi zhruba jasné....floyd drží ladenie, dá sa s ním pákovať od výmyslu sveta. Ale keď mi prdne struna, tak som dohral. Čiastočne sú problémy pri viacstrunových bendoch a podobne. Tá konfigurácia so strunami cez telo...tiež s ňou nemám skúsenosti, ale už som hral na všeliakých kobylkách, len na takejto nie. Tak ma zaujímalo, čo to niečo hovorí vám. Bigsby a podobné nezmysly ma nezaujímajú. V stratovskom tremole tiež moc nevidím význam. To je buď poriadne pákovanie, alebo žiadne. Teda to v mojom prípade asi bude Floyd Rose vs. pevná.