Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 12:22:54
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Linuxová hudobná pracovná stanica  (Prečítané 7089 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« kedy: 23. December , 2008, 12:12:33 »

diskusia k tomuto clanku : http://www.uberpro.sk/gitaristi.sk/sk/site/article/Linuxova-hudobna-pracovna-stanica

inac predator, super  Na zdravie!
Zaznamenané

Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #1 kedy: 23. December , 2008, 13:01:02 »

kvalitny clanok Zdravíčko
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #2 kedy: 23. December , 2008, 13:42:10 »

Uz len doplnit link na diskusiu do clanku.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #3 kedy: 23. December , 2008, 14:09:03 »

Uz len doplnit link na diskusiu do clanku.
mozno by nebolo odveci bud nakopirovat tie navody do clanku alebo ich stiahnut do nejakeho filu a uploadnut na server s linkom na stiahnutie. na tych uvedenych strankach to nemusi byt vecne a pripadnym pocitacovo negramotnym by to mohlo pomoct  Žmurk
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #4 kedy: 23. December , 2008, 14:14:45 »

najlepsie video kurz.  ja uz som si na to zvykol tak pozerat lepsie ako televizne noviny
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #5 kedy: 23. December , 2008, 14:35:24 »

kvalitny clanok  Na zdravie!
Zaznamenané

o-yep sro
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #6 kedy: 23. December , 2008, 15:14:55 »

Dobry clanok, skoda ze Linux sa uz asi nedostane mimo komunitu, sancu mal... teda neviem si predstavit, ze v reale bude aspon 1% pouzivat tuto platformu, je to podobne ako s grafikmi, nikto nerobi v Gimpe, radsej si zvykne na Windows alebo prejde na Apple, ke dsi zrata svoju produktivitu.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #7 kedy: 23. December , 2008, 15:22:06 »

ma to vyhodu ze nemusis upgradovat pocitac kazdy rok na 8 jadrovy a 32 jadrovy :)
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
predator
Hosť
« Odpoveď #8 kedy: 23. December , 2008, 15:40:27 »

Dobry clanok, skoda ze Linux sa uz asi nedostane mimo komunitu, sancu mal... teda neviem si predstavit, ze v reale bude aspon 1% pouzivat tuto platformu, je to podobne ako s grafikmi, nikto nerobi v Gimpe, radsej si zvykne na Windows alebo prejde na Apple, ke dsi zrata svoju produktivitu.
Ťažko povedať, ja by som si tu nedovolil tvrdiť takéto "večné pravdy", poslednou dobou sa dejú v oblasti softwaru doslova veci postavené na hlavu, ktoré by nikto ešte pred pár rokmi nebral vážne a považoval by ich za výplod chorobnej fantázie. Trebárs že Apple prejde na platformu Intel (toto povedať pred pár rokmi applistovi, tak povie, že si sa načisto zbláznil) ... alebo že Mac OS X bude možné viacmenej bezproblémovo nahodiť na každý bežný x86 počítač ... alebo že ProTools sa stanú rovnako produktívnymi, výkonnými a stabilnými na platforme Windows ako na Mac, alebo že tento software nebude potrebovať drahý proprietárny hardware, ale pobeží na bežnej karte M-Audio a bude si ho môcť dovoliť vlastniť aj bežný domáci muzikant ... to všetko bol pred pár rokmi iba sen a dnes je to úplne normálna vec. Nevidím dôvod, prečo by Linux nezačal postupne prenikať aj do tejto oblasti. Technické predpoklady na to má, a ak sa doriešia aj tie menej podstatné právno-licenčné dôvody a pominie iracionálny strach užívateľov a obavy výrobcov hardwaru z tejto platformy, môže začať konkurovať terajším zavedeným systémom. A nikde nie je napísané, že ak sa Linux nechytil pred 2, 5, 10 rokmi, ušiel mu vlak a dnes nemá šancu v tejto oblasti. Tieto veci sa veľmi rýchlo menia a nikto nevie, čo sa vymyslí o rok. Prvé lastovičky sú už tu - viď linuxový live špeciál Muse Receptor a jeho výdatná podpora zo strany Native Instruments.

Isté je dnes len to, že nič nie je isté  Som frajer
« Posledná zmena: 23. December , 2008, 15:43:16 od Predator » Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #9 kedy: 23. December , 2008, 15:48:19 »

predy cely problem linuxu je ten, ze ho nikto nikam nesmeruje. je nejaka vizia stvorena nadsencami, ale nie je ziadna strategia, kroky sa deju, ale nemaju ziadnu plynulost a logicku nadväznost. nech boh da a dari sa tomu, budem len rad.
ked linux niekto niekam zacne smerovat, tak sa s najväcsou pravdepodobnostou strati aj cela FREE hlavicka. kazdeho bavi charita len chvilu.
Zaznamenané

o-yep sro
predator
Hosť
« Odpoveď #10 kedy: 23. December , 2008, 16:00:47 »

predy cely problem linuxu je ten, ze ho nikto nikam nesmeruje. je nejaka vizia stvorena nadsencami, ale nie je ziadna strategia, kroky sa deju, ale nemaju ziadnu plynulost a logicku nadväznost. nech boh da a dari sa tomu, budem len rad.
ked linux niekto niekam zacne smerovat, tak sa s najväcsou pravdepodobnostou strati aj cela FREE hlavicka. kazdeho bavi charita len chvilu.

Ťažko to brať takto, to je typické videnie podľa MS štandardu ... sú tu ale v praxi rokmi vyskúšané obchodné modely, ktoré by takéto niečo umožňovali a pritom nepopreli pôvodnú podstatu projektu, pozri sa trebárs na Solaris. SUN Microsystems uvoľnili zdrojové kódy a celý systém je momentálne kompletne free a open, pre obe platformy, x86 aj SPARC. Takisto ho vyvíjajú nielen platení vývojári SUN, ale aj dobrovoľnícke komunity.  Ale pozor ... toto ešte neznamená, že všetky aplikácie pre Solaris sú free - viď trebárs hodne dobrá a hodne drahá enterprise databáza. Takisto je tu veľa iných vecí, na ktorých môže frčať biznis - zákaznícka podpora, predaj optimalizovaného železa, nasadzovanie kompletných systémových riešení "na kľúč" atď ... a pritom sa stále bavíme o free a open source produkte. Kľudne to môže fungovať tak, že Linux bude zadara, aj nejaké hudobné aplikácie k nemu, výrobcovia to budú podporovať tak ako Win a Mac, a kto bude chcieť dačo špeciálnejšie s komerčnou podporou, ten si to zaplatí.
« Posledná zmena: 23. December , 2008, 16:01:24 od Predator » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #11 kedy: 23. December , 2008, 16:01:24 »

vsak to sa uz stalo a je z toho apple a mac os  :)
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #12 kedy: 23. December , 2008, 16:05:41 »

vsak to sa uz stalo a je z toho apple a mac os  :)
Mac OS má svoje korene vo FreeBSD, nie v Linuxe. Ale v zásade je dnes móda u mnohých softwarových megakoncernov skôr viezť sa na vlne open source ako uzatvárať svoje produkty. Je to nakonec lacnejšie, práve vývoj a testovanie zhltne najviac peňazí a takto je to zadarmo. Otvorenosť biznis samotný nijak neohrozuje, to je dnes  už dávno prekonaná myšlienka.
Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #13 kedy: 23. December , 2008, 16:10:58 »

Inak aby tu ma zase niekto neobvinil, ze som nejaky antiLinuxista. Bol som pri zrode slovenskej verzie Debianu, ako jeden z prvych som tu mal na serveri FreeBSD = v minulom storoci :-D

Len som realista, Linux uz uz 15 rokov ide vyhodit zo sedla Windows a stale nic. Skor keby Apple upravil cenu trochu dolu, tak by sa diali zaujimave veci. Pre mna inak vyhravaju uz networking aplikacie, esteze su hry a specialne programy ako napr. hudobny soft, lebo uz by som windows aj vysmaril a fical len ako klient na sieti. Cize Linux ako workstation? Nie.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #14 kedy: 23. December , 2008, 16:19:16 »

ovladace to je kamen urazu.  a velke projekty ako protools, logic studio to sa nikdy nepodari ako free soft. skor len take poloprofi a amaterske softy budu free.
Zaznamenané

Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.077 sekund, 23 otázok.