Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 21:35:29
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: hmatnik - ma byt vzdy tak trochu luk??  (Prečítané 3481 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
myso
pravidelný návštevník
Príspevkov: 634

« kedy: 09. Január , 2009, 09:16:30 »

Ked sa prelozi napr. hrube E tak, ze ho chytis prstom na prvom a poslednom prazci (skratka pritlacim strunu vodorovne k hmatniku, strati sa sklon ku kobyle), tak by mal byt vzdy aspon trochu luk, alebo by sa pri dobre nastavenej gitare mala struna cca dotykat vsetkych prazcov, resp. skoro dotykat?
Zaznamenané
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #1 kedy: 09. Január , 2009, 09:28:48 »

hmatnik by mal byt rovny Bavím sa skvele
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #2 kedy: 09. Január , 2009, 09:37:00 »

hmatnik by mal byt rovny Bavím sa skvele
to je seriozna otazka
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #3 kedy: 09. Január , 2009, 09:37:57 »

mierny luk, ak drncia prazce pri uplne pravitkovom krku. ja vacsinou nastavujem tak, ze ked chytis strunu na 1. a 19. prazci, tak medzi 9.prazcom a strunou je cca 0.5-1mm medzera +/- podla potreby. zatial sa nikto nestazoval :)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4 kedy: 09. Január , 2009, 10:20:51 »

mierny luk, ak drncia prazce pri uplne pravitkovom krku. ja vacsinou nastavujem tak, ze ked chytis strunu na 1. a 19. prazci, tak medzi 9.prazcom a strunou je cca 0.5-1mm medzera +/- podla potreby. zatial sa nikto nestazoval :)

Podobne, to je optimum.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
dusky
miestny štamgast
Príspevkov: 2219

« Odpoveď #5 kedy: 09. Január , 2009, 10:24:25 »

aleneexistuje na to ziadna norma ani pravidlo, je to individualne. poznam gitariastov co nechcu nizky dohmat ani za nic...
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #6 kedy: 09. Január , 2009, 10:28:13 »

aleneexistuje na to ziadna norma ani pravidlo, je to individualne. poznam gitariastov co nechcu nizky dohmat ani za nic...

Tu nejde az tak o nizky dohmat, skor o komfort a nedrncanie strun.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
misofg
stály hosť
Príspevkov: 931

ABCDEFUCK

« Odpoveď #7 kedy: 09. Január , 2009, 10:42:12 »

Presne tak. Napríklad ja nemám rád nízky dohmat. Tón potom už nie je taký fajnový.  :)
Zaznamenané
myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #8 kedy: 09. Január , 2009, 11:17:41 »

Tu vysku nastavujes iba vystuhou? Vystuha vlastne robi ten mierny luk?
Zaznamenané
Radomír
stály hosť
Príspevkov: 980

« Odpoveď #9 kedy: 09. Január , 2009, 11:19:52 »

Ešte šípy nakupit  ha ha ha
Zaznamenané

Nečum-uč sa,cvič a hraj!Nech si dobrý ako VAI :)
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #10 kedy: 09. Január , 2009, 11:22:05 »

Tu vysku nastavujes iba vystuhou? Vystuha vlastne robi ten mierny luk?
bacha, treba rozlisovat prehnutie krku. to je to, o com sa bavime. a vyska strun, dohmat, je zase iny pojem.

to prehnutie, ked je pri strune stlacenej na 1. a 19. prazci medzera cca 0.5-1mm sa nastavuje vyztuhou v krku.
vyska strun, dohmat, sa nastavuje na kobyle.

mozno sa to niekomu zda, ze to zbytocne to vysvetlujem, ale uz som napraval "pokrivene" (nie do vrtule) krky, ked mi chalan povedal, ze "snazil som sa znizit si dohmat vyztuhou v krku"  ?§!.
« Posledná zmena: 09. Január , 2009, 11:22:43 od styrioci » Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #11 kedy: 09. Január , 2009, 14:20:07 »

.....nastavenie dohmatu, alebo výšky strún to je vždy laborácia aj s výstuhou krku a aj výškou kobylky.....to ide spolu ako ruka v ruke, a krk nemusí byť bezpodmienečne do luku, môže byť kludne málinko prehnutý naopak (nie do luku) kobylka sa dá trošku vyššie a je to v pohode, ale neradno to preháňať......
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #12 kedy: 09. Január , 2009, 14:28:40 »

.....nastavenie dohmatu, alebo výšky strún to je vždy laborácia aj s výstuhou krku a aj výškou kobylky.....to ide spolu ako ruka v ruke, a krk nemusí byť bezpodmienečne do luku, môže byť kludne málinko prehnutý naopak (nie do luku) kobylka sa dá trošku vyššie a je to v pohode, ale neradno to preháňať......

jj niektore myslim Caparisony maju opacny luk.. nie Ucko ale Dcko vlastne, ale je to tam nejako poriesene s osadenim krku ako takeho cize je to jedno vlastne :D
Zaznamenané

mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #13 kedy: 09. Január , 2009, 14:49:01 »

Nastavujem prehnutie iba kolko treba. Bezne iba okolo 0,5mm. Zalezi v akom stave mas prazce, ci su zarovnane, aky dohmat, ake hrube struny, ...
Zaznamenané

ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #14 kedy: 09. Január , 2009, 14:51:54 »

jj niektore myslim Caparisony maju opacny luk.. nie Ucko ale Dcko vlastne, ale je to tam nejako poriesene s osadenim krku ako takeho cize je to jedno vlastne :D

To si moc neviem predstaviť,ale zasa dneska je možné všetko Bavím sa skvele
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.05 sekund, 23 otázok.