Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
27. November , 2024, 22:41:50
Strán: 1 2 [3] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Kimlo hra na gitare!!  (Prečítané 6906 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #30 kedy: 29. Január , 2009, 23:02:40 »

Žmurk sak teda pochlap sa jak ti to ide  Na zdravie!
radsej nie, mozno by mi sli bendy lepsie a mozno aj vibrato, ale na tempe by som isto zhorel jak keby si ma polial bezninom  No hanbím sa..
Zaznamenané
Kimlo
stály hosť
Príspevkov: 754

comfortably numb

« Odpoveď #31 kedy: 29. Január , 2009, 23:04:17 »

radsej nie, mozno by mi sli bendy lepsie a mozno aj vibrato, ale na tempe by som isto zhorel jak keby si ma polial bezninom  No hanbím sa..

:)
Zaznamenané

Ibanez Blazer Custom
Epiphone LP Standard
http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,71076.0.html
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #32 kedy: 30. Január , 2009, 08:43:58 »

:)
inac mi vcera vecer napadla taka pomocka, ked mas problem s intonaciou pri bendoch, aspon mne to celkom pomaha sa zorientovat. pri cviceni vytahovania tonov si popri tone, ktory vytahujes, zahraj aj o strunu nizsie (polohou alebo vyssie ladenim :) ) ton, ktory by mal zazniet, ak spravne vytiahnes ton o strunu vyssie :) neviem ako sa to presne pomenuje, snad to aj ide lahko pochopit. uvediem priklad. na G strune chces v 14. polohe vytiahnut ton A o jeden ton na ton H a ako pomocku, pre spravnu intonaciu, si zahras aj ton H na H strune v 12. polohe

Kód:
H:--12-(12)----
G:--14b16-----

teda aspon mne to celkom pomaha, ak cvicim bez nejakeho podmazu, ak je nejaky podmaz tak staci "len" pocuvat, co sa hra, na "trafenie" vytiahnutych tonov

nechcem vyzerat jak nejaky macher, su tu vacsi makaci odomna a sam mam problemy nieco zahrat, ale toto je taka pomocka, co aspon mne dost pomaha/la. alebo mozes skusit aj nejaky iny ton, ktory spolu s vytiahnutym  vytvori lubivy interval a tam budes tiez pocut, ci intonujes alebo nie  Na zdravie!
« Posledná zmena: 30. Január , 2009, 08:51:19 od styrioci » Zaznamenané
Kimlo
stály hosť

comfortably numb

« Odpoveď #33 kedy: 30. Január , 2009, 09:03:47 »

dobry napad... preco ma to nenapadlo skor ? :)
sice nejak podobne som to robil, napr ked chcem z 11. prazca vytiahnut na ton ktory je na 13, tak si najrpv brnknem ten, a ako mi tak zneje v hlave, tak skusam vytahovat...
ale henten sposob co si ty napisal mi pride praktickejsi... kedze neporovnavam s tym co mi zneje v hlave :)
doma skusim...
Zaznamenané

Ibanez Blazer Custom
Epiphone LP Standard
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #34 kedy: 30. Január , 2009, 10:59:00 »

Nic v zlom, ale ton je otrasny, pories si aparat asi v prvom rade a uber ten tranzistorovy gain.  Žmurk
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Kimlo
stály hosť

comfortably numb

« Odpoveď #35 kedy: 30. Január , 2009, 14:45:59 »

v poho. vec vkusu :)

pokial hram len doma, tak aparat riesit nebudem. PC mi na moje fidlikacky staci  Zdravíčko
Zaznamenané

Ibanez Blazer Custom
Epiphone LP Standard
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #36 kedy: 30. Január , 2009, 14:51:40 »

Nevsimaj si ho, viacej ti pomoze, ak sa naucis vibrato. Zacni tym, ze sa ho naucis hrat pomaly a prehnane, teda riadny vykyv, ale zasa nie nasilu.
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #37 kedy: 30. Január , 2009, 14:55:58 »

osobne obdivujem kazdeho kto sem da co i len jednu ukazku   Zdravíčko presne ako chlapi predomnou spomenuli.. menej nervozne keby to bolo, krajsie vibrato a vlastne co som chcel povedat? jaj.. ze vlastne napr aj ja ked si nahravam nejake veci doma, tak nejak podvedome znervozniem :D cize z vibrata je nervozito 
Zaznamenané

lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516

lenivy cvicit

« Odpoveď #38 kedy: 30. Január , 2009, 15:07:50 »

Este sa da to bendovanie tak, ze ked hras na kompe, tak si tam das ladicku a podla toho. (mozno aj s normalnou digitalnou, ale tie neviem ake su rychle)
Zaznamenané

Hi Bender! Hi Fender!
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #39 kedy: 30. Január , 2009, 15:11:35 »

v poho. vec vkusu :)

pokial hram len doma, tak aparat riesit nebudem. PC mi na moje fidlikacky staci  Zdravíčko

menši gain a nemaš žiadny prejav,vyraz a hlavne absolutne necitič rytmus,ale naučiš sa zo par piv a borovička.. Bavím sa skvele
nenechaj sa odradit,dalej PFloyd je velmi tažky na hranie na tom by tu vačšina pohorela,držim palce Zdravíčko
Zaznamenané

Kimlo
stály hosť

comfortably numb

« Odpoveď #40 kedy: 30. Január , 2009, 18:00:41 »

menši gain a nemaš žiadny prejav,vyraz a hlavne absolutne necitič rytmus,ale naučiš sa zo par piv a borovička.. Bavím sa skvele
nenechaj sa odradit,dalej PFloyd je velmi tažky na hranie na tom by tu vačšina pohorela,držim palce Zdravíčko

prejav a vyraz ? a kto ho tu ma ? :)
trva dlho kym si clovek vytvori nejaky rozpoznatelny prejav Na zdravie!

ale dik ze ste sa vobec zastavili a vypoculi... nabuduce ked nieco hodim, tak pridite zas  Zdravíčko
Zaznamenané

Ibanez Blazer Custom
Epiphone LP Standard
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #41 kedy: 30. Január , 2009, 18:18:06 »

prejav a vyraz ? a kto ho tu ma ? :)...

barskto. ale mnoho ludi co vlastni gitaru na druhej strane nikdy nepochopi, co sa tym mysli, v tom s Tebou suhlasim... ale to je v poriadku, vzdy to tak bude.
Zaznamenané
much
stály hosť
Príspevkov: 762

« Odpoveď #42 kedy: 30. Január , 2009, 18:32:38 »

ta prva vec je dost v pohode aj ked to solovanie je trochu mimo, ale inak to znie dobre Žmurk Pink floyd ma az tak nenadchol. Ale inak ten ton v 0:16, ktory spomenul martinlm je zaujimavy. Hentam sa nehodi, ale viem si predstavit kontext kam by sa hodil, teda museli by byt trochu ine kila :) sak asi vies na com mas makat, som zvedavy na dalsie veci, hudobny vkus mas dobry :)
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #43 kedy: 01. Február , 2009, 16:51:45 »

Este sa da to bendovanie tak, ze ked hras na kompe, tak si tam das ladicku a podla toho. (mozno aj s normalnou digitalnou, ale tie neviem ake su rychle)
podla mna je pre gitaristu lepsie, ak sa nauci aj posluchat podklad, resp spoluhracov a pocut ci spolu ladia alebo nie. a nie ucit sa naspamat tak, ze teraz viem aky tam ide ton, tak si ho odkontrolujem na ladicke  Žmurk
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #44 kedy: 01. Február , 2009, 16:54:58 »

ked si neodkontrolujes vlastne ladenie uchom, tak si si vybral velmi nespravneho konicka  Zdravíčko
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.037 sekund, 22 otázok.