lednicky1
|
|
« kedy: 03. Február , 2009, 20:49:02 » |
|
Takze som zvedavy co sa tu popiše. lebo ma zaujma, ci ma samouk sancu hrat na takej urovni ako niekto kto chodi k ucitelovi. ja napriklad chodim na klavir, hram na klaviri fakt uz dobre, a bez ucitelky by som tak nehral urcite. dalej hram na bicie celkom obstojne, a to zas bez ucitela by osm zvladol bezproblemu. ako je to teda s gitarou? stahujem si taby a cvicenia ktore si hram vidim ze sa kusok zlepsujem, ale nehram ani nahodou tak ako by som chcel.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
koktavyalojz
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 03. Február , 2009, 20:57:00 » |
|
ked dakto nema talent tak mu nepomoze ani duch svety. ale ked je dakto nadany od prirodzenia (ako napriklad ja ) tak to zmakne aj bez ucitela
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 03. Február , 2009, 20:57:55 » |
|
Toto sme tu uz niekde riesili a nedoslo to v podstate nikam.
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
sandmann
pravidelný návštevník
Príspevkov: 180
When it's too loud, you are too old
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 04. Február , 2009, 00:36:32 » |
|
Takze som zvedavy co sa tu popiše. lebo ma zaujma, ci ma samouk sancu hrat na takej urovni ako niekto kto chodi k ucitelovi. ja napriklad chodim na klavir, hram na klaviri fakt uz dobre, a bez ucitelky by som tak nehral urcite. dalej hram na bicie celkom obstojne, a to zas bez ucitela by osm zvladol bezproblemu. ako je to teda s gitarou? stahujem si taby a cvicenia ktore si hram vidim ze sa kusok zlepsujem, ale nehram ani nahodou tak ako by som chcel.
Marty Friedman, Rusty Cooley, Francesco Fareri, James Murphy, Jeff Loomis (a vraj aj Marco Sfogli ale to niesom si na 100pro isty) su samouci ako to aj oni sami prehlasili v rozhovoroch. Popocuvaj si ich hru a tvorbu a sam si odpovedz ci sa da dostat napr. na profi uroven aj bez ucitela
|
|
|
Zaznamenané
|
Ibanez co ine? haha
|
|
|
endy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 386
Melisko usko
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 04. Február , 2009, 00:38:17 » |
|
s ucitelom zvladnes za 2 roky to co sam za 5 a viac alebo nikdy. vsetko zavisi od kreativity a vynaliezavosti. talent je blbost, 1% uspechu mozno. ucitel ta vedie, hlavne v kritickych zaciatkoch ked mas najvacsiu sancu spravit si najviac zlozvykov. dalsie, ze v detstve sa clovek uci ovela rychlejsie. ludia co zacinaju skorej nez odkladaju serblik s tym vyrastaju a je to prirodzene pre nich. cele je to v tom, ze kto velmi chce hrat sa nauci
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
m0noLiTh
náhodný pocestný
Príspevkov: 147
cover gitarista s záujmom pracovať na sebe ďalej
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 04. Február , 2009, 04:15:26 » |
|
podla mňa aj samouk môže vedieť slušné veci aa talent nie je na škodu, ale nemyslím, že je to to hlavné...a keď už sa budeš učiť taby - predpokladám, že s guitar pro všímaj si hlavne rytmy...doporučoval by som hľadať skôr verzie tabov, kde sú vyššie hodnotenia..napr. ultimateguitar.com je dobrá stranka na to... a ak si rytmy zmeniš tak si myslím že sa nič nedeje, ale treba si uvedomiť, či sa ti to v daľšej časti songu kruto nepomsti, že budeš musieť ísť zbytočnejšie zložitejšie s brnkátkom..tiež doporučujem prv porozumeť songu skôr z odsledovania tabov, že ako často sa určité rifty a tak opakujú... okrem iného je napr. cd rockova gitarová škola 1-3 od Pala Chodelku, tiež sa tam dozvieš zaujimavé veci, ktoré by si si časom začal uvedomovať a ak si v nich budeš môcť byť istejší rozhodne ti to dosť môže pomôcť ale pokial maš možnosť mať učiteľa určite by som to bral a tiež si myslím, že nie je dobré keby začneš hneď hrať veci s brutal riftmi a tak..doporučoval by som začať nejakými powerchordmi...pre začiatok daqa punkovica, pak ja neviem niečo ako je system of a down ak ti nevadia...hlavne to čo ťa baví mňa napr. nikto neučil teoriu a napriek tomu som sa naučil nejaké covery myslím si že docela slušne:) ale určite je hodne songow, ktoré by som dosť posral
|
|
|
Zaznamenané
|
SCHECTER HELLRASIER C-1 FR, Ibanez GRG 170dx, zoom G2.1u, Damage control - SOLID METAL Dual vacum tube Distortion, black heart little giant. kustom arrow 16w - proste také študentske hračky na papučový metal
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 04. Február , 2009, 06:22:32 » |
|
Na taby sa vyser. 99,9% voľne stiahnuteľných tabov na nete sú väčšinou amatérske blbosti, tie skutočne dobré taby sú za prachy. Navyše každý má trochu inú anatómiu (iná dĺžka a ohybnosť prstov) a tak čo pre niekoho je triviálny úkon, pre iného je rovnakým spôsobom nezahrateľné. To však neznamená, že sa nedá použiť nejaký iný postup, ktorý ti ide dobre a sedí ti do ruky. Dôležité je pestovať sluch, sluch a ešte raz sluch. Počúvaj iných a potom začni skúšať, ako sa to dá zahrať. Vypestuješ si tak herný výraz. Tabulatúra ťa v tom lepšom prípade naučí, aké noty hrať a ako klásť prsty na hmatník, ale nenaučí ťa vôbec, ako pracovať s tónom, jeho dynamikou, moduláciou a farbou. Nehovoriac o tom, že počúvaním sa ti dostanú do hlavy aj určité teoretické zákonitosti, ktoré sa tak stanú pre teba prirodzené a budeš ich používať automaticky, bez riešenia úvah typu "sedí mi ten tón do danej tóniny a použitej stupnice?" .... Starí rockoví majstri nemali obvykle nijaké vysoké hudobné vzdelanie, ale o kompozícii, rytme a harmónii mali hlboké znalosti práve tým, že mali hodne napočúvané a overené na prebratom materiáli. Keď začali skladať svoje prvé piesne, mali už "stiahnutých" minimálne niekoľko sto coverov.
|
|
« Posledná zmena: 04. Február , 2009, 06:25:44 od Predator »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 04. Február , 2009, 06:31:12 » |
|
s ucitelom zvladnes za 2 roky to co sam za 5 a viac alebo nikdy. vsetko zavisi od kreativity a vynaliezavosti. talent je blbost, 1% uspechu mozno. ucitel ta vedie, hlavne v kritickych zaciatkoch ked mas najvacsiu sancu spravit si najviac zlozvykov. dalsie, ze v detstve sa clovek uci ovela rychlejsie. ludia co zacinaju skorej nez odkladaju serblik s tym vyrastaju a je to prirodzene pre nich. cele je to v tom, ze kto velmi chce hrat sa nauci
Talent nie je blbosť, ale nutný predpoklad toho, aby tá práca na sebe mala aj nejaký význam. Ak raz nemáš nadanie a si úplné poleno, môžeš denne cvičiť od rána do večera a furt to hranie bude des a hrôza. Samozrejme, že talentovaný jedinec, čo na to serie a nemaká na sebe, to nedotiahne nikde a bude hrať príšerne ... ale práve to, že má talent, mu dáva možnosť to zmeniť. Netalentovaný jedinec túto možnosť posunu dopredu nemá, alebo ju má len veľmi obmedzenú. Rytmiku, melódiu ani harmóniu nevysvetlíš človeku, ktorý to "necíti". Maximálne si môže osvojiť pár mechanických pravidiel o rytmických a harmonických vzťahoch a tým to celé končí ... bude hrať noty a nebude vedieť, prečo ich tam hrá a prečo práve týmto spôsobom....
|
|
« Posledná zmena: 04. Február , 2009, 06:35:02 od Predator »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kuker
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 04. Február , 2009, 07:29:24 » |
|
Toto sme tu uz niekde riesili a nedoslo to v podstate nikam. presne tak.. ide hlavne o pracu na sebe.. a to treba aj vtedy ked nemas ucitela a aj ked mas...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 04. Február , 2009, 08:04:06 » |
|
suhlasim s Predatorom.. inak je to pomerne jednoducha lahko zodpovedatelna otazka ze ci ucitela alebo nie.. logicka odpoved je ze 'ano, ucitela treba'.. a talent je vlastne len dar chapat veci rychlejsie a byt schopny ich premietnut do praxe..a k tym Loomisom a pod. to je sice pekne, ale oni hraju preto tak ako hraju, lebo to robia uz mozno od 5 rokov aj ked su mozno samouci a ak aj nie od 5 adajme tomu od 15 a teraz nech ma kazdy z nich 30 rokov, tak mali 15 rokov na to dostat sa technicky na nejaku uroven..Cize ak bez ucitela, tak sa porozpravame o 15 rokov..ak s ucitelom, tak mozno uz o 5 alebo 7
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 04. Február , 2009, 08:18:31 » |
|
talent je 90% učitel je na niečo dobry,ale treba ist čim skor svojou cestou..Mysliš že Mozart hral 4ročny symfonie koli učitelovi no to si ma rozosmial. Ked sa skratka s tym človek nenarodi može sa on učit ako činan korčulovat..Najdoleitejšie a to je čo tu nik nerozobera hladat svoj xicht,skratka niečo podla čoho ta je poznat a to konzervatoristi nemaju ..V klasike je to inak je to vobec niečo uplne ine,preto tam niesu velikani tipu JS Bach oni sa už totiž nerodia..
|
|
« Posledná zmena: 04. Február , 2009, 08:20:12 od joe »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 04. Február , 2009, 08:31:32 » |
|
talent je 90% učitel je na niečo dobry,ale treba ist čim skor svojou cestou..Mysliš že Mozart hral 4ročny symfonie koli učitelovi no to si ma rozosmial. Ked sa skratka s tym človek nenarodi može sa on učit ako činan korčulovat..Najdoleitejšie a to je čo tu nik nerozobera hladat svoj xicht,skratka niečo podla čoho ta je poznat a to konzervatoristi nemaju ..V klasike je to inak je to vobec niečo uplne ine,preto tam niesu velikani tipu JS Bach oni sa už totiž nerodia..
Ja som to rozoberal len si si to asi nevšimol. Hovoril som niečo o tom, že treba počúvať, hrať a pracovať na svojom hernom výraze
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 04. Február , 2009, 08:38:31 » |
|
Ja som to rozoberal len si si to asi nevšimol. Hovoril som niečo o tom, že treba počúvať, hrať a pracovať na svojom hernom výraze tak sorry to je na čo skoro všetci seru
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 04. Február , 2009, 09:12:09 » |
|
Marty Friedman, Rusty Cooley, Francesco Fareri, James Murphy, Jeff Loomis (a vraj aj Marco Sfogli ale to niesom si na 100pro isty) su samouci ako to aj oni sami prehlasili v rozhovoroch. Popocuvaj si ich hru a tvorbu a sam si odpovedz ci sa da dostat napr. na profi uroven aj bez ucitela A co tie miliony gitaristov samoukov, ktori sa nedostali nikam?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 04. Február , 2009, 09:58:15 » |
|
.....no Mozart síce začinal skoro, ale symfónie ako 4ročný tiež nehral......môj názor je taký, že každý sa dostane na takú úroveň pokiaľ mu to umožní talent a je dôležité je drilovať veci aby ich človek zvládal bezchybne a bez rozmýšlania, ale rovnako je dôležitý učiteľ ktorý dá dobrý základ, zdôrazňujem dobrý základ a odhalí aká forma talentu v tom danom žiakovi drieme a po dobrom základe je každý už samoukom, lebo aj keď navštevuje učiteľa a rešpektuje jeho rady mimo učenia hrá tak ako sa mu to hodí a ako to cíti.....
|
|
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
|