Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Problem pri starte winu XP

Started by Branko, 17. Február , 2009, 10:52:12

Branko

Potreboval by som naozaj surne pomoc.

Vypli nam v bloku prud a tym padom aj nahle PC. Myslel som si, ze "sak co, zapnem a pojde..." a nic take sa nedialo.

Dal som restart PC, vsetko islo pekne, az pokial mi nevyskocila hlaska typu, ze subor C:windows/system32/config/system - je poskodeny, alebo chyba.
Ak chcem dat "repair" tak mam stlacit "r". Dal som boot z CD winXP, dal som repair v setupe, naskocilo mi okno a v nom C:windows/  Zadal som tu cestu a pise, ze this command is not recomnized.... alebo nieco take...

Co mam robit, aby mi naskocil win ???
Diky moc za rady.

predator

Skús dať najskôr súborový systém do poriadku cez chkdsk a potom vrátiť poslednú funkčnú konfiguráciu cez System Restore.

Branko

Quote from: Predator on 17. Február , 2009, 10:56:41
Skús dať najskôr súborový systém do poriadku cez chkdsk a potom vrátiť poslednú funkčnú konfiguráciu cez System Restore.
Skus mi napisat konkretne postup.
V instalackach winu sa moc nevyznam...

Diky moc.  :drink:

Branko

btw, teraz som na Ubuntu.
Napadlo ma, ze najdem na disku ten subor, ktory je poskodeny a z CD winu ho skopirujem. Uz som sa aj k nemu dostal, ale mam tu asi tri system.xx subory.
A to system.dr_, system.in_ a system.mo_

Da sa to aj tak ?

Branko

Skusal som, uz ma pustilo dalej, ze mam zvolit, ktory OS chcem spustit, ale aj tak mi vypise to iste... :(:(

Da sa to skopirovat, ako som pisal vyssie? ak ano, tak s ktorou koncovkou ?
:drink:

Branko

styrioci

Quote from: Branko on 17. Február , 2009, 12:25:11
Fakt nikto nevie ???  :(
bootni XP z instalacneho CD, zapni sa do toho recovery modu a skus zadat v comandline prikaz "bootcfg"

malo by to pomoct..

Branko

Quote from: styrioci on 17. Február , 2009, 14:10:08
bootni XP z instalacneho CD, zapni sa do toho recovery modu a skus zadat v comandline prikaz "bootcfg"

malo by to pomoct..
Daval som. Mal som tam viacero moznosti, vybral som Rebuild. A stale nic.
Nejake dva riadky mi dam vyhodilo. Nevpisal som nic do nich, len som preskocil Entrom a dal C:windows/exit

Branko

Ja by som chcel vyskusat vratit sa "o par dni" dozadu. Len neviem ako sa dostat k tomu.
Uz som skusal s tym "last good know...." ale nic sa neudialo. Stale ma vracia do toho isteho stavu.  :(

styrioci

Branko

styrioci

Quote from: Branko on 17. Február , 2009, 14:17:48
Ake to bude mat nasledky? co ostane, zmaze, atd.
citaj co sa tam pise  ;)

v podstate ide o to, ze poskodene subory nahradis novymi..

nasledky, by nemali byt ziadne a nemalo by sa stat nic s datami na disku..

Branko

Quote from: styrioci on 17. Február , 2009, 14:22:39
citaj co sa tam pise  ;)

v podstate ide o to, ze poskodene subory nahradis novymi..

nasledky, by nemali byt ziadne a nemalo by sa stat nic s datami na disku..
Cize mne staci spravit prvy a stvrty krok. vsak?

styrioci

Quote from: Branko on 17. Február , 2009, 14:29:24
Cize mne staci spravit prvy a stvrty krok. vsak?
nie, vsetky...
1. krok - prekopirujes poskodene subory do temp zlozky a skopirujes defaultne subory registrov z "repair" zlozky namiesto nich - to ti umozni rozbehnut win
2. krok - zkopirujes subory registra vytvorene pri poslednom zalohovani systemu do temp zlozky a premenujes ich na prislusne nazvy
3. krok - odstranis defaultne subory registra zo systemovej zlozky a nahradis ich novymi, ktore si si "stiahol" z poslednej zalohy
4. krok - samotna obnova systemu

ak budes postupovat presne podla tych popisanych krokov, tak by si nemal mat problem to rozbehat ;)