epiphonic
|
|
« Odpoveď #45 kedy: 18. Február , 2015, 23:58:52 » |
|
Ktore vydanie mas? To sucasne, ci nieco starsie ako '94?
|
|
|
Zaznamenané
|
slow riffs / bong hits
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #46 kedy: 19. Február , 2015, 09:09:30 » |
|
Ktore vydanie mas? To sucasne, ci nieco starsie ako '94?
Klasicku novodobu zalezitost. Pocul som aj starsie DS1, ale nezbadal som nejaky priepastny rozdiel, aby som po tom slintal. Podobne aj stare Bossy (OD, DD, Compressory,...). Takisto ma nevzrusuju stare chorusy od Bossu, mal som asi 5 a vsetky som predal. Dnes pouzivam digitalnu CE5tku.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
epiphonic
|
|
« Odpoveď #47 kedy: 09. September , 2015, 21:00:08 » |
|
Inac, nestretol sa dakto s nasledovnym problemom Pri toceni potaku dist do prava sa priamo umerne zvysuje aj uroven sumu v pozadi. Ten sum tam ostava aj ked nic nehram Ked je skreslenie nastavene na minimum, aj sum je minimalny, hoci furt sa tam nachadza.
|
|
« Posledná zmena: 09. September , 2015, 21:00:52 od epiphonic »
|
Zaznamenané
|
slow riffs / bong hits
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #48 kedy: 10. September , 2015, 07:08:33 » |
|
Pri toceni potaku dist do prava sa priamo umerne zvysuje aj uroven sumu v pozadi.
Všetky skreslovátka šumia, fyzika nepustí...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
epiphonic
|
|
« Odpoveď #49 kedy: 10. September , 2015, 09:18:20 » |
|
Všetky skreslovátka šumia, fyzika nepustí...
tak to su klidny
|
|
|
Zaznamenané
|
slow riffs / bong hits
|
|
|
TOMM
|
|
« Odpoveď #50 kedy: 10. September , 2015, 13:27:08 » |
|
Záleží aj od kvality snímača...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
epiphonic
|
|
« Odpoveď #51 kedy: 10. September , 2015, 13:59:54 » |
|
sprava sa to rovnako na squieri so singlami aj na HB seymour duncan
|
|
|
Zaznamenané
|
slow riffs / bong hits
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #52 kedy: 10. September , 2015, 15:17:03 » |
|
sprava sa to rovnako na squieri so singlami aj na HB seymour duncan no asi može byť šumový operačný zosilovač , teda čím viacej zosilní signál tým zosilný aj šum a potom KLIP diody ho orežú a máš skeslenie .. alebo ti to tam dáka súčiastka robí ... pre toto sa robia HIFI mody kt robi aj Robko Keeley a podobný tuningáči ... na niektorých aparátoch kt majú inak citlivé vstupy škatulky inak šumia ....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #53 kedy: 10. September , 2015, 16:36:04 » |
|
vsak to je uplne logicke. v kazdom signaly z gitary je obsiahnuty v nejakej malej miere aj sum. pokial sa neskresli, tak je nepocutelny. pokial prejde skreslovacim obvodom, tak sa vyrazne zosilni a je ho okamzite pocut. vsak aj struny po skresleni su ovela citlivejsie, okamzite pocut kazdy dotyk, suchot... nie je v tom ziadna zahada a netreba si to pliest s brumom cievok snimacov, to je zase ina debata...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
TOMM
|
|
« Odpoveď #54 kedy: 11. September , 2015, 12:58:34 » |
|
Môžeš dať na gitare hlasitosť na nulu a tak zistíš, či to robia snímače alebo efekt.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
epiphonic
|
|
« Odpoveď #55 kedy: 11. September , 2015, 16:01:46 » |
|
stale to stichne, ked dam volume dole
|
|
|
Zaznamenané
|
slow riffs / bong hits
|
|
|
TOMM
|
|
« Odpoveď #56 kedy: 11. September , 2015, 16:27:57 » |
|
Ja mam na gitare dva humbukre jeden pôvodný-ten šumí dosť, potom duncan SH-8 ten nešumí vôbec, a ešte na base mám aktívnu elektroniku a tá tiež šumí ale to asi preto že je lacná.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #57 kedy: 12. September , 2015, 06:53:54 » |
|
...sa priamo umerne zvysuje aj uroven sumu v pozadi...
stale to stichne, ked dam volume dole
Ja mam na gitare dva humbukre jeden pôvodný-ten šumí dosť...
Až teraz som pochopil, že píšete "šum" a myslíte "brum" Šum je : ssssss Brum je: búúúúú a bzzzzzz
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
TOMM
|
|
« Odpoveď #58 kedy: 12. September , 2015, 12:15:43 » |
|
Až teraz som pochopil, že píšete "šum" a myslíte "brum" Šum je : ssssss Brum je: búúúúú a bzzzzzz No ja si stojím za tým že píšem o šume... u mňa sa to javí ako také predlžené CH, čo je vlastne šum s orezanými výškami. No a nevylučujem že v šumiacom snímači sa neobjaví aj rušenie vo zvýšenej miere.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
epiphonic
|
|
« Odpoveď #59 kedy: 12. September , 2015, 12:18:24 » |
|
Až teraz som pochopil, že píšete "šum" a myslíte "brum" Šum je : ssssss Brum je: búúúúú a bzzzzzz yes presne brum je ten spravny pojem
|
|
|
Zaznamenané
|
slow riffs / bong hits
|
|
|
|