Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
28. November , 2024, 09:05:20
Strán: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 44 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Je počet poslucháčov merítkom kvality  (Prečítané 89476 krát)
0 užívateľov a 99 Hostí prehliada túto tému.
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #390 kedy: 03. Marec , 2009, 14:32:10 »

pocet posluchacov je jedine, co sa da realne zmerat. vsetko ostatne su len nejasne hmly a subjektivne dojmy.
s tym prvym trvdenim suhlasim, s druhym nie. NIe su tam nejasne hmly, len je to menej jednoznacne. Predmetom subjektivneho hodnotenia moze byt "paci sa mi, nepaci sa mi", ale zaroven by malo byt povedane, ze ten Renoir, Dali, Yes (dosad si co chces) je urobene dobre, fantasticky namalovane, nakrutene, zahrate...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #391 kedy: 03. Marec , 2009, 14:34:05 »

Umenie ako také odmietam merat akýmkolvek metrom aj počtom posluchačov či návštevníkov.V muzike sa budem držat svojho subjektivného dojmu a treba aj tej nejasnej hmly.Muzika nieje spartakiada.

to je v poriadku ale raz za cas, ked pride debata o kvalite a nejakych hodnotach, tak vsetko ostatne, okrem pocuvanosti je len hmla a to je fakt. ty, ked to odmietas merat, tak to nemeraj. ja to tiez nemam potrebu merat.
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #392 kedy: 03. Marec , 2009, 14:34:12 »

pocet posluchacov je jedine, co sa da realne zmerat. vsetko ostatne su len nejasne hmly a subjektivne dojmy.
presnetak ,ako v hokeji sa počitaju prihravky a goly u hračov a u teamov vyhry,
potom ma každy svoje meritko a kto počuva metal pre toho je shit čo ja viem jazz a a naopak,takisto folkači mau svoke meritka.....
preto jedine meritko je predajnost ostatne su take predpripravy k meritkam a Rdomir kto určuje čo je kvalita???ty??? alebo ja?Huh! sama voda,
nemožu to robit ani učitelia a profaci z meleckych škol ,lebo ty povačšine nič poradne nevedia vymysiet aspon si neviem spomenut...takže len interpretuju..
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #393 kedy: 03. Marec , 2009, 14:35:07 »

s tym prvym trvdenim suhlasim, s druhym nie. NIe su tam nejasne hmly, len je to menej jednoznacne. Predmetom subjektivneho hodnotenia moze byt "paci sa mi, nepaci sa mi", ale zaroven by malo byt povedane, ze ten Renoir, Dali, Yes (dosad si co chces) je urobene dobre, fantasticky namalovane, nakrutene, zahrate...

aj dnesny svetovy mainstream je fantasticky vyprodukovany (nahraty, zahraty, zaranzovany)
Zaznamenané
joe
inventár podniku

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #394 kedy: 03. Marec , 2009, 14:40:47 »

aj dnesny svetovy mainstream je fantasticky vyprodukovany (nahraty, zahraty, zaranzovany)
presne aj ja si to myslim Na zdravie! to že sa to niekomu nepači nič neznamena ani mne sa vačšina nepači ale beriem to tak že nie šom žiadne meritko
Zaznamenané

yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #395 kedy: 03. Marec , 2009, 14:43:19 »

jasne, mas pravdu (aspon vacsina toho, co sa hrava je na tom tak, ako pises), len ten obsah (ak "oholime" formu) je dost katastrofalny. Veci su casto prvoplanove, jednoduhce, hned na zciatku vies, ako to skonci a podobne. Negeneralizujem, ale je toho vela co sa da takto popisat
Zaznamenané
Radomír
stály hosť
Príspevkov: 980

« Odpoveď #396 kedy: 03. Marec , 2009, 14:47:28 »

cize to, co sa vo svete momentalne predava a pusta uplne najmasovejsie nie je kvalitne ? co tomu chyba ? je to objektivne falosne ? ma to objektivne nekvalitny zvuk ? su v tom pocut objektivne lacne alebo nekvalitne nastroje ? je to objektivne pocutelne robene nakolene ? alebo v com je ta nekvalita ?
Skor ide o konzumenta-ludia nemaju vkus ani umelecké citenie.Školy nevedu mladež k výchove a chápaniu umenia.A to sa aj muziky týka.My sme mali aspon hudobnu výchovu a ked bol kantor dobrý muzikus tak ti to niečo dalo.Lidove školy umenia-bolo ich ako maku kde sa človek mohol vzdelávat.Dnes-ked počujem to čo niektorí mladí počuvaju a je ich ako hadov tak mi je zle.Z muzikou a umením-instrumentálným to nemá nič spoločné.Ovládat dokonale svoj hlas alebo nástroj-nie elektronicku sračku.
Zaznamenané

Nečum-uč sa,cvič a hraj!Nech si dobrý ako VAI :)
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #397 kedy: 03. Marec , 2009, 14:50:48 »

Skor ide o konzumenta-ludia nemaju vkus ani umelecké citenie.Školy nevedu mladež k výchove a chápaniu umenia.A to sa aj muziky týka.My sme mali aspon hudobnu výchovu a ked bol kantor dobrý muzikus tak ti to niečo dalo.Lidove školy umenia-bolo ich ako maku kde sa človek mohol vzdelávat.Dnes-ked počujem to čo niektorí mladí počuvaju a je ich ako hadov tak mi je zle.Z muzikou a umením-instrumentálným to nemá nič spoločné.Ovládat dokonale svoj hlas alebo nástroj-nie elektronicku sračku.

pekne zhrnute  Zdravíčko
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #398 kedy: 03. Marec , 2009, 14:56:11 »

tolko gitaristov, ako dnes nebolo nikdy v historii. dnes si kazdy saso kupi gitaru a aparat uplne bez akehokolvek problemu. je milion moznosti oproti minulosti, ako sa na tu gitaru da naucit aj hrat... neviem, o com pises ty :)
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #399 kedy: 03. Marec , 2009, 14:56:50 »

velka vacsina (nielen) umeleckeho sveta sa zhodne, ze Sixtinska kaplnka je umenim, ze Mona Lisa je umenim, ze cojaviem Dom sv. Alzbety je umenim...preco je to tak? Je to len voda, hmla a suma subjektivnych nazorov (odkial maju tu moc, ze to "presadili"?)Huh! Podla mna je to sice vratka poda, to sa nehadam, ale je mozne urcit v ramci danych kriterii, ze nieco je umenie a nieco je ojeb. Da sa to a je to nieco podobne, ako ked skuseny gitarista pocuje zaciatocnika a rozozna ho od skuseneho hraca, alebo vie povedat, ze po "obruseni hran" z neho nieco bude, alebo nie (nie v zmysle, ze bude vypredavat sportove haly), ale to predsa nema vela spolocneho s peniazmi... Fuuha zíram
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #400 kedy: 03. Marec , 2009, 14:57:10 »

... hned na zaciatku vies, ako to skonci ...

to vies aj u Phil Glassa :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #401 kedy: 03. Marec , 2009, 14:58:51 »

velka vacsina (nielen) umeleckeho sveta sa zhodne, ze Sixtinska kaplnka je umenim, ze Mona Lisa je umenim, ze cojaviem Dom sv. Alzbety je umenim...preco je to tak?...

desiatky a stovky rokov si stale opatovne uvedomuju, ake to bolo narocne na vytvorenie. + sa to vseobecne paci vacsine ludi = nazvalo sa to umenim.
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #402 kedy: 03. Marec , 2009, 14:58:58 »

to vies aj u Phil Glassa :)
jasne, Rasto nechytaj ma za slovicka, vies dobre ako to myslim. Ved v navale nejakeho pokusenia maju aj "najlzozitejsie" kapely uplne jednoduche pesnicky (ale znie to inak ako Rihanna) Bavím sa skvele
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #403 kedy: 03. Marec , 2009, 15:00:11 »

desiatky a stovky rokov si stale opatovne uvedomuju, ake to bolo narocne na vytvorenie. + sa to vseobecne paci vacsine ludi = nazvalo sa to umenim.

no to som uviedol asi zle priklady, daju sa vymenovat aj mnohe veci zo sucasneho umenia...nemyslel som tym nejaku dlhovekost stavieb alebo podobne
Zaznamenané
joe
inventár podniku

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #404 kedy: 03. Marec , 2009, 15:01:53 »

velka vacsina (nielen) umeleckeho sveta sa zhodne, ze Sixtinska kaplnka je umenim, ze Mona Lisa je umenim, ze cojaviem Dom sv. Alzbety je umenim...preco je to tak? Je to len voda, hmla a suma subjektivnych nazorov (odkial maju tu moc, ze to "presadili"?)Huh! Podla mna je to sice vratka poda, to sa nehadam, ale je mozne urcit v ramci danych kriterii, ze nieco je umenie a nieco je ojeb. Da sa to a je to nieco podobne, ako ked skuseny gitarista pocuje zaciatocnika a rozozna ho od skuseneho hraca, alebo vie povedat, ze po "obruseni hran" z neho nieco bude, alebo nie (nie v zmysle, ze bude vypredavat sportove haly), ale to predsa nema vela spolocneho s peniazmi... Fuuha zíram
gitaristu čo nevie hrat a vypredava športove haly nepoznam,nepozanam ani muzikanta ktory je profesional a by neuznaval akukolvek svetovu hviezdu,lebo vie ake je to tažke stat sa nou...preto hra henry s elnom,kde kto pičuje na raža, ale henry ho velmi uznva aj ked spieva ako chory šakal Zdravíčko
Zaznamenané

Strán: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 44 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.104 sekund, 23 otázok.