Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
28. November , 2024, 08:52:50
Strán: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 44 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Je počet poslucháčov merítkom kvality  (Prečítané 89166 krát)
0 užívateľov a 79 Hostí prehliada túto tému.
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #510 kedy: 31. Marec , 2009, 09:59:56 »

Nechcem oponovat,ale tie skladby  "americkych hviezd" komponuju profi skladatelia. A väčšinou ich ponukaju v klavirnej verzii.Že potom producent,aranžer atd. daju tomu taku podobu aku počujeme,je ina vec. / neviem,možno sa časy zmenili,ale raz bežal dokument,kde skladatel,ktory  urobil par pesničiek pre Madonu a dalšich, rozpraval o svojej praci. A skladal len a len pri klaviry .A nebolo to dáke vytukanie melodie,ale skladba,ktora bola perfektna len v klavirnej verzii.No,či je to umelec Huh!??/

mozno je to umelec, ale to co robi, je remeslo... Hovorim tomu zakazkove sitie...cize vyroba hitov podla momentalnych trendov pre hocikoho, kto zaplati. Ten dotycny by svoje umelecke (naozaj umelecke) vlohy uplatnil mozno vtedy, ak by skladal napr. pre seba nieco, co ho naozaj bavi, cim by vyjadril to co vyjadrit chce (ak vobec nieco chce) a bolo by mu uplne jedno, ci sa predava alebo nie. Proste tam "davat" seba.
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #511 kedy: 31. Marec , 2009, 11:04:35 »

ja by som chcel vediet plodit hity ako na pase. kludne by som ozelel aj to umelecno pre seba do sufliku. co su vlastne tie naozaj umelecke vlohy?
Zaznamenané

o-yep sro
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #512 kedy: 31. Marec , 2009, 11:16:48 »

ja by som chcel vediet plodit hity ako na pase. kludne by som ozelel aj to umelecno pre seba do sufliku. co su vlastne tie naozaj umelecke vlohy?

...vidis, smola, ze nevies take Bavím sa skvele Ale medzi nami, neviem, ci by si mal z takeho niecoho radost... ono medzi nami, nejaka prozretelnost to v takych pripadoch vzdy akosi vyriesi a myslim, ze taki ludia si to musia kompenzovat, napr. ze kdesi v baroch hraju pre hrstky posluchacov  jazz po nociach...no..a potom rano ide pekne do roboty a otrocky sklada kokotiny pre madonu Bavím sa skvele to je, samozrejme, len taky hypoteticky priklad, ale viem, ze v mnohych pripadoch to tak plati...
« Posledná zmena: 31. Marec , 2009, 11:17:23 od yngwinier » Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #513 kedy: 31. Marec , 2009, 11:23:54 »

inac ja sa niekedy citim na to, ze by som zo seba dostal nejaky tazkotonazny hit do funradia  Bavím sa skvele len neviem ako z toho vytrieskat peniaze a potreboval by som nejakeho spevaka Bavím sa skvele

kludne mi posli nahravku takej skladby a ja ti zarucim, ze ti spevaka najdem. Ak sa mu to bude pacit, tak do toho pojde a uvidis...  Na zdravie! Ak ti bude stacit Vilo Csontos, ja ho kludne oslovim. Pred rokmi to bol nas spevak.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #514 kedy: 31. Marec , 2009, 11:24:18 »

mne sa Madonine veci pacia.
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #515 kedy: 31. Marec , 2009, 11:27:03 »

...vidis, smola, ze nevies take Bavím sa skvele Ale medzi nami, neviem, ci by si mal z takeho niecoho radost... ono medzi nami, nejaka prozretelnost to v takych pripadoch vzdy akosi vyriesi a myslim, ze taki ludia si to musia kompenzovat, napr. ze kdesi v baroch hraju pre hrstky posluchacov  jazz po nociach...no..a potom rano ide pekne do roboty a otrocky sklada kokotiny pre madonu Bavím sa skvele to je, samozrejme, len taky hypoteticky priklad, ale viem, ze v mnohych pripadoch to tak plati...

vidis to strasne cierno a robotnicky, ako keby ho posadili od 8 do 16 niekde a musel plodit silou mocou hity. myslim ze zarabaju na tych hitoch viac ako slusne a zas take tragicke to s nimi nebude  :)

akosi mi ale stale uchadza to umelecno - akoze jazz je super a globalny chytlavy hit je zly... nejako mi to nesedi, asi ma uz skupinka dostala a som otrokom mainstreamu.
Zaznamenané

o-yep sro
zakky
Hosť
« Odpoveď #516 kedy: 31. Marec , 2009, 11:28:38 »

ja by som tiez chcel vediet robit pesnicky co sa budu pacit vela ludom, a hlavne aby sa pacili babenkam  Bavím sa skvele
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #517 kedy: 31. Marec , 2009, 11:41:50 »

vidis to strasne cierno a robotnicky, ako keby ho posadili od 8 do 16 niekde a musel plodit silou mocou hity. myslim ze zarabaju na tych hitoch viac ako slusne a zas take tragicke to s nimi nebude  :)

akosi mi ale stale uchadza to umelecno - akoze jazz je super a globalny chytlavy hit je zly... nejako mi to nesedi, asi ma uz skupinka dostala a som otrokom mainstreamu.

nevidim to ani cierno, ani robotnicky podla mna...Jasne, ze takito ludia nesedia niekde 8, ci viac hodin..to som povedal ako nadsazku Žmurk Skus sa poobzerat po tychto autoroch, casto je to tak, ze si to remeslo kompenzuju niecim, co ich naozaj bavi (jasne, ze to nemusi byt niekde v pivnicnom bare - to bol tiez len srandovny priklad), ale je to vacsinou tak. Podla mna to dostatocne dokumentuje urcite veci. Jasne, takmer ktokolvek, kto ma hudbu rad, by si nou aj rad zarabal...ale mozno je to len taky prvoplanovy pohlad na vec, lebo ak by k tomu doslo, mozno ze by si nemal az taky super uzasny pocit z toho a mozno by ti chybalo nieco, co je len tvoje, nieco cim by si chcel vyjadrit svoje hudobne citenie a nie podkladanie sa masam. Narazam na to, ze v podstate to takito ludia robia v medziach urciteho tlaku (robit uspesne skladby), a ja nie som presvedceny o tom, ze je to stastne spojenie...
Skor si myslim, ze je idealnejsie robit predovsetkym svoje veci, podla svojho vkusu, hoci aj experimentovat, priniest nieco, co odraza tvoje hudobne myslenie a ked sa to bude pacit ludom a budu si to kupovat, tak je to fajn a ak nie, tak aj tak si rad, lebo je to proste tvoje dielo. Ja mam pocit, ze napr. taky Yesfan z tohto fora ma velmi blizko k tomu, co tu pisem, myslim, ze moze byt velmi originalnou postavou rockoveho zivota...tym samozrejme netvrdim, ze z inych nie, je to len priklad Na zdravie!
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #518 kedy: 31. Marec , 2009, 11:45:30 »

a este nieco k svojmu predchadzajucemu prispevku...uz tu mnohi zabudaju (a samozrejme aj v tom velkom biznise), ze prave ta druha cesta (popisana vyssie) je ta spravna cesta a aj prirodzena. To, ze si niekde vyberu urcitu tvar, gasparka z ktoreho urobia hviezdu, napisu mu hit, vymyslia image...to je len bluf na peniaze. Zial, prave takto to prevazne funguje, prave preto je nazov tejto temy taky, aky je a mnohokrat je odpoved na takuto otazku negativna Na zdravie!
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #519 kedy: 31. Marec , 2009, 11:47:38 »

cela tato tema je o hovne je ako "je zaruka velkeho penisa kvalitny sex"  Bavím sa skvele Bavím sa skvele  je aj neni  niekedy maly urobi vic ako velky
navrhujem vymazat Zdravíčko  a Madona je bomba ...Zakky urobit obyčajnu pesničku s textom je naozaj tažke som rad že si na to prišiel Zdravíčko
brnkat barzčo može baaarzdo a nič
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #520 kedy: 31. Marec , 2009, 11:48:53 »

ja si myslim, ze ti, co sa zivia pisanim hitov to nerobia ako kalkul na zarabanie penazi. ja verim, ze oni to pisu tak ako citia. ked uz bola spominana Madonna, tak poznam zbezne vacsinu jej tvorby a na mna tam nikdy neposobilo nieco neuprimne, zeby to robili ludia len preto, aby zarobili peniaze.
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #521 kedy: 31. Marec , 2009, 11:51:41 »

dobre prehovoril si ma, mal by som aj  spravit nejakym nastrojom melodiu ktora by mala byt odspievana? alebo jak sa to vlastne robi, ale aby bolo jasne ja mam zaujem produkovat megasracky ako pokerface  Bavím sa skvele  ale ked to bude kokotina tak sa mi nesmej prosim ta, ja som metalista
 ha ha ha  Na zdravie!

no, neviem, ako to robia ini, my sme to kludne naspievali tak, ako sme to chceli a naspievali sme to akoze "anglickou" hatlaninou, pomahalo to pri skladani textu, kvoli dorazom. Nikto sa nebude smiat, neboj. Ked sa skontaktujem s Vilom (co moze chvilu trvat, ja mu to pustim a on ti to naspieva) Ak dovolis, nasa byvala kapela ti to cele aj provizorne nahra a on to naspieva.
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #522 kedy: 31. Marec , 2009, 11:56:35 »

ja si myslim, ze ti, co sa zivia pisanim hitov to nerobia ako kalkul na zarabanie penazi. ja verim, ze oni to pisu tak ako citia. ked uz bola spominana Madonna, tak poznam zbezne vacsinu jej tvorby a na mna tam nikdy neposobilo nieco neuprimne, zeby to robili ludia len preto, aby zarobili peniaze.

no, aj ja si myslim pravy opak...to,z e nejake veci z tohto "sudka" vyznievaju uprimne, je len odrazom profesionality, ktora sa tomu neda upriet. Toto je biznis, nie umenie, netreba to pliest dokopy, to ti povie hocikto a mozno aj sama Madonna. Podla mna niekde v Amerike by sa ti ludia blizki tomuto biznisu smiali (to neber ako urazku, prosim), podla mna to kazdy rozdeluje na biznis a na umenie. Jedna vec je profesionalne urobeny cirkus druha vec je nieco, co sa nerobi pre masy... (zjednodusujem) Na zdravie!
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #523 kedy: 31. Marec , 2009, 11:57:36 »

nie nie, v ziadnom pripade, cele to bude spravene vo frujty loope z tych najlacnejsich zvukov a spev musi byt ako akon a refren ako pokerface

ako myslis Žmurk
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #524 kedy: 31. Marec , 2009, 12:19:18 »

vzdy ked mam potrebu riesit umenie tak si najdem fotku dalmatina a riesim ci je ciernobiely alebo bielocierny. intelektualne ma to naplna. alebo zebru.
Zaznamenané

o-yep sro
Strán: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 44 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.078 sekund, 23 otázok.