Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
28. November , 2024, 08:59:40
Strán: 1 ... 40 41 [42] 43 44 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Je počet poslucháčov merítkom kvality  (Prečítané 89349 krát)
0 užívateľov a 108 Hostí prehliada túto tému.
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #615 kedy: 06. Apríl , 2009, 11:12:37 »

Ale toto by nam uz nik nemusel uverit, ze to nie je slepa zavist z nasej strany  Žmurk

...alebo, ze predmetom zavisti je nieco, co tvoria taki, ktori tvoria trochu ine hodnoty, ako je kazdodenny konzumny balast, ktory nam do hlav hudu media Som frajer

Ono je to tak -a to v roznych zanroch, ze ta hudba, filmy (dosad si zaner, druh umenia), ktore sa daju nazvat umeleckymi, putaju menej posluchacov (divakov), ale zasadnym sposobom ovplyvnuju aj to menej narocne umenie. Rozsiruju obzory, posuvaju hranice a tie nove prvky, ktore prinasaju, potom pouziva komercne umenie, ci "umenie". Myslim si, ze bez napr. starych Pink Floyd, ci Genesis by mnoho veci v modernom pope vyzeralo inak...ako aj dnesny bezny film urceny pre kazdodenneho divaka by bol iny, ak by nebolo Tarkovskeho, Kurosawu, ci Fassbindera a ostatnych. Akokolvek sa zda, ze tie filmy su (pre dnesneho divaka) nudne a nezaujimave, prinasaju toho vela. Je len smutne, lebo tomu tak kedysi nebolo. 60-te roky boli zaujimave svojou umeleckou pestrostou a okrem ineho aj chutou experimentovat a hlavne tym, ze umelecke veci (hudba, filmy a ine umenie) boli aj komercne uspesne a lakali velke mnozstva ludi. Nieco sa zmenilo (k horsiemu), pretoze dnes uz tomu tak nie je. Skusme si polozit otazku preco to tak je. Na to som chcel upozornit svojimi prispevkami. Urcite ma kt omu nemotivuje nieco, co tu naznacujes Na zdravie!
« Posledná zmena: 06. Apríl , 2009, 11:14:51 od yngwinier » Zaznamenané
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #616 kedy: 06. Apríl , 2009, 23:58:13 »

no hlavne zabudate (hlavne rudy, co som si vsimol) na to, ze to, ze niekto ma rad sracku, este z tej sracky nespravi diamant (vyjadrujem sa teraz expresivne, lebo mam taku naladu, ale chapeme sa, ze?  Na zdravie! ). proste niekto na nieco ma bunky / hlavu / dusu / naladu, to je jedno. a niekto nie. uplne je to jedno. niekomu sa kludne moze pacit trabant, ale to, ze sa niekomu paci, este z neho neurobi dobre auto. a ked niekto nevie jazdit na ferrari, neznamena to, ze to auto je zle. ani to neznamena, ze su vsetky rovnake a kazdemu sa paci nieco ine. proste su lepsie a horsie auta a lepsi a horsi odbornici na ne.
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #617 kedy: 07. Apríl , 2009, 01:25:50 »

ludia su meritkom kvality. a na to aby si prerazil v showbiznise musis poznat trh, alebo mat za sebu niekoho kto ten trh pozna.
a presne ako som pisal "vsetci maju jedno spolocne - dokazu kritizovat tych druhych"
zarucujem ti, ze nikto kto mal nazor ako ty sa nepresadil. ale mozno budes prvy, drzim palce aj ked asi nemas zaujem sa presadzovat na trhu plnom hluchych ludi.

ak by som si mohol dovolit napisat odpoved na tento dopis tak by som asi nebol robinson crusoe
« Posledná zmena: 07. Apríl , 2009, 02:06:00 od mirostrat » Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
IBANEZ2
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 137

Pride den, ta zabijem nozom!

« Odpoveď #618 kedy: 07. Apríl , 2009, 07:05:44 »

Mna napadla jedna zaujimava( zbytocna:) ) myslienka. Keby sa spravi celosvetovy format disk v hlavach ludstva, proste by sme vsetci zabudli na to co sme pocuvali a mali sme radi. A prestala by existovat komercia, proste by sme si museli hudbu vyhladavat sami(internet, obchody)... Dopracovali by sme sa po case k tomu istemu? :)
« Posledná zmena: 07. Apríl , 2009, 07:07:07 od IBANEZ2 » Zaznamenané

Moj chudobny studentsky gear:
Ibanez RG350 EX
Marshall JCM 2000 Dsl401
Zoom G2
... a dalej kable ktore sa furt jebu.
udry
Hosť
« Odpoveď #619 kedy: 07. Apríl , 2009, 07:50:29 »

Niektorí ludia / a možno aj Igggy/ maju vlastné kriteria na posudzovanie "umeleckej kvality.To je O.K. Každy ma na to pravo.Ale pokial sa na to chceme divat z objektivneho hladiska,tak musime mat presne zadefinovane,čo je umenie,čo je kvalita / v hudbe/.A musime mat presne určene kriteria, podla ktorych to budeme hodnotit.Len potom môžeme povedat -toto je umenie a toto umenie nieje,toto je kvalita a toto je sračka. V opačnom pripade su všetky debaty v rovine " kecáme,kecáme a nevieme o čom". Na zdravie!

« Posledná zmena: 07. Apríl , 2009, 08:04:49 od udry » Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #620 kedy: 07. Apríl , 2009, 08:14:08 »

Niektorí ludia / a možno aj Igggy/ maju vlastné kriteria na posudzovanie "umeleckej kvality.To je O.K. Každy ma na to pravo.Ale pokial sa na to chceme divat z objektivneho hladiska,tak musime mat presne zadefinovane,čo je umenie,čo je kvalita / v hudbe/.A musime mat presne určene kriteria, podla ktorych to budeme hodnotit.Len potom môžeme povedat -toto je umenie a toto umenie nieje,toto je kvalita a toto je sračka. V opačnom pripade su všetky debaty v rovine " kecáme,kecáme a nevieme o čom". Na zdravie!

suhlasim s Iggym...a este pridam:nablyskana sracka ostane len a len srackou a v dnesnom svete prave tie sracky vyplavaju na povrch najskor (fyzika) ha ha ha
Samozrejme, nikomu neupieram pravo mysliet si opak, alebo nieco ine. Myslim, ze podstatou tejto temy bolo zamysliet sa, ci tu naozaj existuje akysi prirodzeny vyber a ze teda kvalita sa moze automaticky spojit s vacsim posluchacskym zazemim, alebo nie. No, a ja tvrdim, ze nie. Tvrdim, ze ti, ktori na tom zarabaju maju zarucene metody posuvat prave ten svoj produkt smerom k posluchacovi a ze tie metody nemaju nic spolocne s trhom a spravodlivostou. Prave z dovodov mnou uvedenych v predchadzajucich prispevkoch, si myslim, ze ide mnohokrat o ojeb (dobre styky, lobbing, natlak, podvod, nasilie) Staci si vypocut, ci precitat nieco od muzikantov, ktori sa s tym v praxi stretli.
« Posledná zmena: 07. Apríl , 2009, 08:15:16 od yngwinier » Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #621 kedy: 07. Apríl , 2009, 08:16:23 »

Je počet poslucháčov merítkom kvality Huh!?

JE!!!   okrem inych Zdravíčko(može byt aj čim menej posluchačov tym lepšie) Bavím sa skvele
Zaznamenané

Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #622 kedy: 07. Apríl , 2009, 08:20:27 »

ze vas to este bavi...  Bavím sa skvele Popiskujem si
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
joe
inventár podniku

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #623 kedy: 07. Apríl , 2009, 08:21:05 »

nebavi Zdravíčko   
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #624 kedy: 07. Apríl , 2009, 08:33:21 »

Je počet poslucháčov merítkom kvality Huh!?

JE!!!   okrem inych Zdravíčko(može byt aj čim menej posluchačov tym lepšie) Bavím sa skvele
                 0 - 1 posluchač    ... najvyššia kvalita
                1- 3 posluchačov ... kvalita
                3 -9 posluchačov ... sračka
 Pripadne si možete aj dosadit počet nul za čisla-podla lubovôle.
  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 07. Apríl , 2009, 08:34:18 od udry » Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #625 kedy: 07. Apríl , 2009, 08:36:33 »

0 - 1 posluchač    ... najvyššia kvalita
                1- 3 posluchačov ... kvalita
                3 -9 posluchačov ... sračka
 Pripadne si možete aj dosadit počet nul za čisla-podla lubovôle.
  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele

su clenovia kapely ratani ako posluchaci?  ha ha ha
Zaznamenané

o-yep sro
joe
inventár podniku

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #626 kedy: 07. Apríl , 2009, 08:50:08 »

su clenovia kapely ratani ako posluchaci?  ha ha ha
to su priposluchači  ha ha ha takzvany zmanipulovany ty maju opačny minusovy efekt Bavím sa skvele Bavím sa skvele ty zvačša riešia aky ma člen kapely aparat a podla toho sudia aka dobra je kapela v  nemecku im aj hovoria absoltli koko*t Bavím sa skvele
Zaznamenané

yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #627 kedy: 07. Apríl , 2009, 08:55:02 »

to su priposluchači  ha ha ha takzvany zmanipulovany ty maju opačny minusovy efekt Bavím sa skvele Bavím sa skvele ty zvačša riešia aky ma člen kapely aparat a podla toho sudia aka dobra je kapela v  nemecku im aj hovoria absoltli koko*t Bavím sa skvele

A ti, ktori rozmyslaju uplne naivne, tym sa hovori v Nemecku ako? Bavím sa skvele Poniektori ste tu ako stare babky v style "šak to muši buc pravda, bo to davaľi v teľevizore" Bavím sa skvele
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #628 kedy: 07. Apríl , 2009, 14:43:48 »

najvacsia sracka je, ked sa stretnu 3ja znami dobri gitaristi na podiu pred publikom par neznamych zlych gitaristov a zacnu si honit gitary, pardon - zacnu jamovat Hey Joe (nic proti Hajsovi  Popiskujem siBavím sa skvele
Zaznamenané
johnzo
stály hosť
Príspevkov: 1051

A ČO SI TY UROBIL PRE DOBRO SOCIÁLEHO ŠTÁTU?!

« Odpoveď #629 kedy: 07. Apríl , 2009, 17:48:55 »

uvedomil si uz niekto, kto tvrdi, ze pocet posluchacov je meritkom kvality, ake absurdity vyvolava toto tvrdenie?

ak je pocet posluchacov meritkom kvality a nedajboze aj umenia, tak potom tu mame stupnicu, ktora udava kvalitu interpreta, jeho skladieb. mozeme ho "obodovat". cize skladby nie je potrebne pocuvat na to, aby sme si o nich spravili vlastny nazor. kvalitu skladby uz udava pocet posluchacov bez ohladu na to, aky mam nazor ja.
takze kvalitu je mozne vyjadrit cislom od 0 - po nekonecno... a toto cislo nam presne uda kvalitu interpreta a nie je mozne o tom polemizovat, pretoze takto sa meria kvalita.
od 0 - 1 000 000 je skaldba uboha,
od 1 000 001 - 10 000 000 je skladba priemerna a pod. ...

je to normalne? vsak cely cas sa snazite tvrdit, ako je kvalita a umenie nemeratelne a hla, tu mame na zaklade vasho tvrdenia stupnicu kvality. tak ako je celziova stupnica, durova stupnica, tak mame joe- ovu stupnicu :) (joe necerti sa hned, zartujem, iba si mi prisiel pod klavesnicu)
nakoniec, po 43 stranach sme vsetci zistili, ze kvalita skladby je skalarna fyzikalna velicina. uz jej musime iba vymysliet jednotku. ja uz mam navrh. :)

je potrebne pisat o dalsich absurditach, ktore vyvovala tento tvrdenie?

jednotka sa bude volať norris alebo johnzo?

"tak toto je slaBé, tu máme len 10 000° johnza"  Bavím sa skvele
Zaznamenané

keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  Zdravíčko
gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno
[/quot
Strán: 1 ... 40 41 [42] 43 44 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.097 sekund, 23 otázok.