udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #75 kedy: 04. Máj , 2010, 11:37:16 » |
|
ze je to proste velka p*čovina, hlavne ak sa tu bavime o rockovej muzike a gitarach kde sa hlavne pouziva vrstvenie.. ake modulacie? Akoze jedna gitara bude cisto skreslena a druha s flangerom a pitchom? To ktore avantgardne zoskupenie pouziva? Akoze si rozhodim 4 gitary v mixe ako chcem? 3 do lava a jedna do prava?
Ano maš pravdu. V rockovej muzike sa vobec nepoužívaju modulačné efekty. Vobec nie flanger alebo pitch shifter- dufam,že aspon vieč čo pitch shift robí /ale hlavne,že si sa chytil toho najmenej podstatného/. A o mixe- radšej bez komentára. Takže
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659
|
|
« Odpoveď #76 kedy: 04. Máj , 2010, 11:44:35 » |
|
Ano maš pravdu. V rockovej muzike sa vobec nepoužívaju modulačné efekty. Vobec nie flanger alebo pitch shifter- dufam,že aspon vieč čo pitch shift robí /ale hlavne,že si sa chytil toho najmenej podstatného/. A o mixe- radšej bez komentára. Takže ba pouzivaju sa modulacne efekty, ja som sa vlastne pomylil, presne toto je standard v rockovej muzike ze sa nahra jedna stopa a potom sa nakopiruje a kazda sa zmutuje modulacnym efektom vtedy to ma ten spravny surovy hutny zvuk
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #77 kedy: 04. Máj , 2010, 11:46:09 » |
|
rudo kde si takuto kokotinu cital?
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #78 kedy: 04. Máj , 2010, 11:50:03 » |
|
tak nahravali led zeppelin a ine kapely v tych casoch, preto to secko aj tak znie
|
|
|
Zaznamenané
|
mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
|
|
|
yngwinier
|
|
« Odpoveď #79 kedy: 04. Máj , 2010, 11:55:19 » |
|
ale aby som trochu odlahcil temu, ci sa zahral na "diablovho advokata" Van Halen nahravali svoje klasicke albumy tak, ze Eddie nahral gitaru raz a v druhom kanali bolo pocut slabsiu ozvenu prvej stopy. Jasne, obcas zduploval, ale nebolo to pravidlom. Cize tam sa kalkulovalo s tym, aby to znelo co najvernejsie v nadväznosti na zlozenie skupiny a mozno sa pocitalo s tym, aby to znelo tak, ako na koncertoch. Ak si vypocujete tie ich prve platne, tak tam nehladajte kompletne zduplovanu stopu, ale v podstate iba slabsiu ozvenu, co nie jednoa to iste, aby sme si rozumeli Cize, ono sa to riesi rozne, vzavislosti od toho, co chces a aky zvuk ocakavas. Tusim aj Yngwie ma veci, kde je doprovod nahraty len raz a v druhom kanali je ozvena prveho (slaba, aby nerusila), obcas zdupluje a podobne. Myslim, ze v takom nejakom duchu je nahrata doska Magnum Opus (1995) a myslim, ze ide o dosku, ktora ma vynikajuci zvuk. Ale to len na okraj
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #80 kedy: 04. Máj , 2010, 11:59:50 » |
|
chlapci, je rok 2010, od roku 1836 preslo nahravanie dlhym vyvojom, dnes uz sa robi vsetko predsa trochu inak
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
yngwinier
|
|
« Odpoveď #81 kedy: 04. Máj , 2010, 12:01:25 » |
|
chlapci, je rok 2010, od roku 1836 preslo nahravanie dlhym vyvojom, dnes uz sa robi vsetko predsa trochu inak jasne, mysou po podlozke
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #82 kedy: 04. Máj , 2010, 12:02:25 » |
|
ja nejdem nikoho o nicom presviedcat, kazdy vieme svoje
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #83 kedy: 04. Máj , 2010, 12:02:48 » |
|
ktorú konkrétne?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #84 kedy: 04. Máj , 2010, 12:05:02 » |
|
mas pravdu, je ich tu viac myslel som konkretne tuto: Ale neni. Lebo si ju možem dalej upravit,napr. časovo posunut,jemne rozladit pitchom,pridat basy,modulovat atd. A takto si možem upravit dalšie stopy. A tak z jednej nahratej stopy mam štyri,ktore si možem v mixe rozhodit ako chcem.
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
Doldy
Hosť
|
|
« Odpoveď #85 kedy: 04. Máj , 2010, 12:05:22 » |
|
ak sa tu bavime o rockovej muzike a gitarach kde sa hlavne pouziva vrstvenie....ake modulacie?
...ja som sa vlastne pomylil, presne toto je standard v rockovej muzike ze sa nahra jedna stopa a potom sa nakopiruje a kazda sa zmutuje modulacnym efektom
krtko, tak toto ma zabilo....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #86 kedy: 04. Máj , 2010, 12:08:10 » |
|
mas pravdu, je ich tu viac myslel som konkretne tuto: Ale neni. Lebo si ju možem dalej upravit,napr. časovo posunut,jemne rozladit pitchom,pridat basy,modulovat atd. A takto si možem upravit dalšie stopy. A tak z jednej nahratej stopy mam štyri,ktore si možem v mixe rozhodit ako chcem. To jako chceš povedat,že sa to nedá urobit? Tak chod do študia a si to vyskušaj.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #87 kedy: 04. Máj , 2010, 12:10:35 » |
|
urobit sa to da, vsetko sa da urobit, aj do skodovky 120 sa da naprat motor z ferarri, ale vysledok bude uplne napicu ja v studiu travim viac nez doma rudko, odporucal by som skor tebe ist niekam pozriet, nie len pozerat obrazky v casopisoch
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #88 kedy: 04. Máj , 2010, 12:13:05 » |
|
ba pouzivaju sa modulacne efekty, ja som sa vlastne pomylil, presne toto je standard v rockovej muzike ze sa nahra jedna stopa a potom sa nakopiruje a kazda sa zmutuje modulacnym efektom vtedy to ma ten spravny surovy hutny zvuk
nejak to tu mixuje dohromady, vobec sme sa na začiatku nebavili o nejakom rockovom štandarde v nahrávaní ale o možnych sposoboch neviem o tom,že by dobre nastaveny modulačny efekt niečo zmutuval a tiež sme sa nebavili o nejakej hutnosti
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #89 kedy: 04. Máj , 2010, 12:13:09 » |
|
ja v studiu travim viac nez doma rudko, odporucal by som skor tebe ist niekam pozriet, nie len pozerat obrazky v casopisoch uz si jak branko
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|