Dubacik
nováčik
Príspevkov: 32
|
|
« kedy: 05. Marec , 2009, 00:52:57 » |
|
Uvazoval som,ze pripojim gitaru do PC,ale ... Ako? Treba specialnu zvukovku s konektorom? Ci mam pouzit redukciu a pichnut to do mirkofonu ? Prepojit vystup z komba (napr sluchatkovy) na mirkofon v PC ? Potrebujem poradit,aky HW treba zaobstarat a co vlastne a ako,nejako info,kludne aj link na topic,kde sa to preberalo,ja som prezrel par stranok a nist mi nepadlo do oka,takze neviem ... Co a ako teda ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 05. Marec , 2009, 00:57:36 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 05. Marec , 2009, 13:25:36 » |
|
tak isto tu je o tom vela tem, pohladaj.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
johnzo
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 05. Marec , 2009, 21:12:01 » |
|
chalan asi nechce vedieť o PC gitarových apecoch . a len tak: chcem doma nahrávať, čo musím vedieť? čo potrebujem? nakoľko sa dajú doma spraviť seriózne nahrávky?
|
|
|
Zaznamenané
|
keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno [/quot
|
|
|
Dubacik
nováčik
Príspevkov: 32
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 15. Marec , 2009, 11:50:01 » |
|
Ale hej,presne hentake clanky som hladal,dakujem pekne ... Aspon uz viem,o com su miestne clanky o Amplitube a podobne veci,vdaka teda ...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
o:-:rek
Hosť
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 15. Marec , 2009, 11:56:10 » |
|
chalan asi nechce vedieť o PC gitarových apecoch . a len tak: chcem doma nahrávať, čo musím vedieť? čo potrebujem? nakoľko sa dajú doma spraviť seriózne nahrávky? tak natolko seriozne nakolko si sikovny ak vies poriadne mastrovat tak aj dost seriozne samozrejme v ramci moznosti ... a ako chces nahravat softwareovo ? ... predpokladam ze doma nebudes drbat na plny kotol zosik a nastavovat mikrofon a oblepovat si izbu izolacnym materialom ... ak softwareovo tak je to dost jednoduche ... nainstalujes si REAPER (je volne dostupny) zozenies si MK3 Revalver alebo Amplitube ak nemas nejaku kvalitnejsiu zvukovku tak stiahnes ASIO 4 all driver ktory ti bude real time spracovavat zvuk pod reaperom pridas ako effect VSTcko nejaky simulacny software (Revalver, Amplitube ....) nastavis si zvuk nahras a jedes bejku ked chces mastrovat ja sa osobne do mastrovania nevyznam velmi cize som pouzil AAMS co je celkom dobre na domov pre amaterov tam si len vyberies podla toho ze aky styl priblizne to je a spracuje ti to samo
|
|
« Posledná zmena: 15. Marec , 2009, 12:00:07 od o:-:rek »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
arnysimilar
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 07. Máj , 2009, 06:27:58 » |
|
Ten AAMS sa mi páči - je to program pre lenivých .. takže pre mňa ako stvorený. Kedysi som nahrávky "mastroval" v Sound Forge a poviem Vám, nie je to sranda.
|
|
|
Zaznamenané
|
Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
|
|
|
Michal.K
nováčik
Príspevkov: 47
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 29. Jún , 2009, 22:20:00 » |
|
Chlapi čo je to prosím Vás "mastroval"?
1. (čo si mám pod tým predstaviť a ako sa to robí?)
2. Ktorý z tých programov je podľa Vás najlepší? Myslím aj kvalitou, či na ovládanie.
3. A ak si zapojím gitaru do PC cez nejaký softwarový efekt, a chcel by som nahrať aj spev cez PC mikrofón, prípadne si trochu pridať efekt aj do mikrofónu (aby som sa lepšie počul), prípadne aj do niektorých skladieb aj využiť týchto efektov na záznamoch. Dá sa teda súčasne využívať PC ako efekt cez line in a nejaký gitarový soft a popri tom aj s mikrofónom s nejakým iným softom? Prípadne aké softy by ste doporučili?
|
|
« Posledná zmena: 29. Jún , 2009, 22:31:55 od Michal.K »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 29. Jún , 2009, 22:33:15 » |
|
Mastering sa robí v štúdiu ako finalna uprava "surovej" nahravky kapely,vlastne sa upravuju hlasitosti každej stopy aby to bolo ako má Tož ne chlopy? toz ne. kazda stopa sa upravuje pri mixe, mastruje sa uz hotovy mix.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Michal.K
nováčik
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 29. Jún , 2009, 22:33:56 » |
|
Aha, takže ak nahrávam niečo sólo len sám, tak ma to "naštastie" trápiť nemusí, tak?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 29. Jún , 2009, 22:40:55 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 29. Jún , 2009, 22:52:10 » |
|
Aha, takže ak nahrávam niečo sólo len sám, tak ma to "naštastie" trápiť nemusí, tak?
ked nahras sam tak to akurat nesmie klipovat cca minus 3-6dB a to staci tomu do mixu kto to bude robit.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Michal.K
nováčik
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 29. Jún , 2009, 22:56:53 » |
|
Ok, ďakujem. Ale osobne je to skôr ako materiál pre niekoho, kto je trochu už na vyššej úrovni (čo zatiaľ z ďaleka niesom). A ako mne postačilo len, že čo to je a že sa ma to momentálne netýka.
Ale skôr teraz by bolo pre mňa aktuálnejší ten 3 bod, čiže nahrávanie, rsp. aj len mixovanie zvuku len čisto cez PC. Do akej miery je možné a prípadne, aké softy by ste doporučili (gitarový soft mám RG 3), ale skôr teraz mám na mysli mikrofón.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 29. Jún , 2009, 23:12:04 » |
|
zadarmo soft na nahravanie a mixovanie asi 'reaper' tu na fore si pohladaj ma thread. nahrava sa cisto a vsetky efekty co treba mozes davat v tom softe
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Michal.K
nováčik
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 30. Jún , 2009, 09:18:04 » |
|
A tie softy môžem použiť aj priamo na hranie, nielen na nahrávanie?
1. Napríklad, že gitaru zapojím do line in a efekt upravím Guitar Rig-om. A PC mikrofón buchnem do mikrofónového vstupu a cez ten REAPER si upravím zas mikrofón, pridám napr. delay a tak?
2. Prípadne je aj nejaký iný jednoduchý program, ktorý je na to priamo určený?
Aby sme sa chápali, pretože v PC sa s normálnymi ovládačmi zvukovky (aspoň mne) nedá pridávať efekty k jednotlivým vstupom do zvukovky a celkovo súčasné použitie viacerých vstupov býva občas problematické (lebo nemám doma mixer) a vlastne všetko napriamo napájam do PC).
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|