Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
21. November , 2024, 23:59:47
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 18 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako vlastne nahravat?  (Prečítané 60960 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #45 kedy: 04. Máj , 2010, 09:25:43 »

A načo? Možeš nahrávat do viacerych stop naraz.  Na zdravie! Možeš si stopu skopírovat .  Na zdravie!  A potom stopy dalej upravovat.

A co ked stopy skopirujes? To ti vobec nepomoze, je stale predsa to iste.
Ide prave o tie male odchylky ktore vznikaju tym ze to ZAHRAS viac krat.
Zaznamenané
fataljoe
stály hosť
Príspevkov: 756

"skill comes first"

« Odpoveď #46 kedy: 04. Máj , 2010, 09:29:29 »

takze cim shitnejsie hram ..tym viac odchylok pri kazdej vrstve ...tym tucnejsi zvuk  :) ..takze najstrazenejsie rockove tajomstvo je vonku ..cim krivsie tym lepsie :)
« Posledná zmena: 04. Máj , 2010, 09:30:09 od fataljoe » Zaznamenané

Not everyone likes METAL....  FUCK THEM!!!!
Doldy
Hosť
« Odpoveď #47 kedy: 04. Máj , 2010, 09:29:41 »

ja som to este sice neskusal, lebo mi vzdy stacilo mono, ale akoze nie je rozdiel vo zvuku jednej stopy v mono a zvuku dvoch tych istych stop (kopii)? lebo niekto tu pise, ze to je prakticky to iste...
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #48 kedy: 04. Máj , 2010, 09:38:30 »

takze cim shitnejsie hram ..tym viac odchylok pri kazdej vrstve ...tym tucnejsi zvuk  :) ..takze najstrazenejsie rockove tajomstvo je vonku ..cim krivsie tym lepsie :)

ty extremista  Bavím sa skvele
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #49 kedy: 04. Máj , 2010, 09:46:04 »

btw uz sa teraz nejak pletie vsetko dokopy. rozobera sa stereo nahravanie gitary alebo vrstvenie trackov?
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #50 kedy: 04. Máj , 2010, 09:46:35 »

btw uz sa teraz nejak pletie vsetko dokopy. rozobera sa stereo nahravanie gitary alebo vrstvenie trackov?

spravna otazka, to by aj mna zaujimalo :)
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #51 kedy: 04. Máj , 2010, 09:52:09 »

vyzera to tak, ze oboje...mna osobne by zaujimal rozdiel medzi mono (jedna stopa) a 2 x mono (2 mono stopy synchronne), nie je to koser stereo, ale neverim ze ten zvuk nie je hutnejsi ako jedna mono stopa
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #52 kedy: 04. Máj , 2010, 09:55:18 »

A co ked stopy skopirujes? To ti vobec nepomoze, je stale predsa to iste.
Ide prave o tie male odchylky ktore vznikaju tym ze to ZAHRAS viac krat.
Ale neni. Lebo si ju možem dalej upravit,napr.  časovo posunut,jemne rozladit pitchom,pridat basy,modulovat atd. A takto si možem upravit dalšie stopy. A tak z jednej nahratej stopy mam štyri,ktore si možem v mixe rozhodit ako chcem.
Zaznamenané
bodom
pravidelný návštevník
Príspevkov: 386

« Odpoveď #53 kedy: 04. Máj , 2010, 09:58:12 »

no moja povodna otazka znela ako nahravat gitaru v kapele kde je len jedna gitara styl ozzy osbourne bark at the moon... Ide mi o nahravanie doprovodu ci uz pod spevy ci pod sola... Nie sola!
Zaznamenané

Zomrieš na lavičke, k...t
Doldy
Hosť
« Odpoveď #54 kedy: 04. Máj , 2010, 09:58:44 »

Ale neni. Lebo si ju možem dalej upravit,napr.  časovo posunut,jemne rozladit pitchom,pridat basy,modulovat atd. A takto si možem upravit dalšie stopy. A tak z jednej nahratej stopy mam štyri,ktore si možem v mixe rozhodit ako chcem.

podla mna toto je lepsie jak stereo  Som metlak
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #55 kedy: 04. Máj , 2010, 10:00:37 »

vyzera to tak, ze oboje...mna osobne by zaujimal rozdiel medzi mono (jedna stopa) a 2 x mono (2 mono stopy synchronne), nie je to koser stereo, ale neverim ze ten zvuk nie je hutnejsi ako jedna mono stopa

rozdiely v nastupe, silnejsie udery do strun a iste aj mnoho dalsich faktorov sposobuje, ze druhykrat nahrata pasaz potom posobi ovela zivsie a dva realne stereo. Prva stopa posunuta delayom a podobne je take kvazistereo, ktore nebude mat kvalitu tej prvej varianty, ale da sa pouzit v istych suvislostiach, ked mozno nahravka vyzaduje nejake specialne efekty a podobne. ... Da sa variovat so vsetkym moznym...
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #56 kedy: 04. Máj , 2010, 10:04:44 »

no moja povodna otazka znela ako nahravat gitaru v kapele kde je len jedna gitara styl ozzy osbourne bark at the moon... Ide mi o nahravanie doprovodu ci uz pod spevy ci pod sola... Nie sola!

nahraj to raz, 6x to nakopiruj a bude popitchi sound  Bavím sa skvele
Zaznamenané
bodom
pravidelný návštevník
Príspevkov: 386

« Odpoveď #57 kedy: 04. Máj , 2010, 10:12:23 »

tak to bola uzasna rada na nu som cakal hned to idem spravit... Nerobi mi problem tu gitaru nahrat aj 4 krat len neviem co s tym dalej ci vsetky nechat v strede a len sa pohrat so zvkom alebo ich rozhodit do stran... Verim tomu ze tu ma milion ludi rovnake zlozenie v kapele a skusenosti s profi studiom...
Zaznamenané

Zomrieš na lavičke, k...t
Doldy
Hosť
« Odpoveď #58 kedy: 04. Máj , 2010, 10:19:53 »

ale vazne, teraz som si to vypocul na youtube toho ozzyho, nie je to az tak jednoduchy sprievod, takze osobne by som tam nechal len jednu stopu max. dve nech tam vyniknu detaily, ale to je len moj vkus...a pohras sa s tym ako to bude tebe lahodit uchu a hotovo
Zaznamenané
Mlha
pravidelný návštevník
Príspevkov: 169

« Odpoveď #59 kedy: 04. Máj , 2010, 10:20:50 »

Nahraj to dvakrát jednu úplne doľava, druhú úplne doprava a bude to ok. Môžeš si spraviť aj iný zvuk na každú stopu.
Zaznamenané

Rock it!
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 18 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.104 sekund, 23 otázok.