Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 17:01:15
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Cyklické zahlcovanie CPU  (Prečítané 8615 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #15 kedy: 07. Marec , 2009, 23:12:43 »

a ked vypnes Cubase, tak Ti to nerobi ? uz sa to martin pytal, ale nevidim akosi odpoved, preto sa pytam este raz. skus si este nainstalovat security task manager, tam vidis aj procesy v ktorom bezne nie. ak uvidis nejaky subor, ktory Ti taha dost percent a zistis, ze je zbytocny, tak ho tam rovno zrus. ja som cez neho raz odstranoval aj taky virus, co sa nedal zrusit ani antivirakom.
Zaznamenané

Milos1
stály hosť
Príspevkov: 1250

Wherever you go, there you are!

« Odpoveď #16 kedy: 08. Marec , 2009, 02:55:27 »

Moze to byt kludne malware, virus alebo podobna blbost, ktora si robi srandu z tvojho procesora, nemusi to mat nic spolocne s tymi softami co spominas.
Zaznamenané

Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
o:-:rek
Hosť
« Odpoveď #17 kedy: 08. Marec , 2009, 03:32:36 »

pozri sa cracknuty soft s tym nema nic spolocne ja mam cracknute vsetko a ide normalne vsetko ide o to ze musi byt proces ak ti to robi aj mimo cubase ktory vytazuje ak nevies ktory proces je potrebny a ktory nie napis mi sem ktory proces ti berie najviac vykonu a tak budeme mudrejsi v kazdom pripade kupovat si novy procak to je rada dost infantilna ... inak ten malware a spyware nie je zla teoria len ma 1. chybu ziadny z tychto procesov nedokaze preplnit buffer CPU natolko  Žmurk cize jedine filtrovat procesy ... daj screen shoty 1. ked ti ide comp normalne, 2. ked sa dany problem vyskytuje ...  Zdravíčko
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #18 kedy: 08. Marec , 2009, 08:44:53 »

Stiahni si Process explorer od Marka Russinovicha, to ti pomoze najst problematicky proces alebo DLL.

Aj ked najradsej by som to tu dal zmazat, kedze sa tu vlastne bavite o ukradnutych softoch.
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #19 kedy: 08. Marec , 2009, 12:02:05 »

http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx

tu si stiahni tuto mikro aplikaciu co ti radil aj Semish  :) a daj feedback ze co to je
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #20 kedy: 08. Marec , 2009, 12:04:15 »

Diky, teraz som v robote. Zajtra sa na to skúsim mrknúť.
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #21 kedy: 08. Marec , 2009, 12:15:36 »

ja mam 4000+ a 2 giga RAM a seka to tiez, akurat nie takto cyklicky ale vyslovene pri playbacku, ked fici naraz vela delayv reverbov a VST inštumentov, ale mozno to zalezi od pluginu. Inak co som si tiez vsimol z jedneho HaLionOne samplu trpi CPU menej ako z ineho. Pritom je to jeden a ten isty sampler.
Problém je v Cubase ... moc načančané prostredie používa moc veľa vizuálnych efektov a moc málo optimalizuje. Odporúčam prejsť na ProTools LE. Tam je to prostredie graficky vymakané, ale v rámci únosnej miery, a navyše optimalizuje všetko čo sa len dá ... ak si natiahneš 10 rovnakých pluginov, spustí v skutočnosti len jednu inštanciu pluginu v pamäti a multiplexuje, teda ti RAMku tak rýchlo nezaserie a záťaž CPU je nižšia. Navyše čo sa dá, ráta v momentoch, keď nie je CPU záťaž kritická ... trebárs urobíš 10 crosfadov v rovnakom čase a ProTools ich sám spočíta ihneď, mimo reálny čas, potom behom prehrávania a nahrávania nepočíta zbytočné blbosti a nekúsne sa to.

Je čas prejsť z produktov masívne tlačených reklamou na dospelý DAW.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #22 kedy: 08. Marec , 2009, 12:19:10 »

to co je zase za agitku ? v Cubase pracuju miliony ludi bez problemov. pomalicky prechadzam zo stareho multitracku do Cubase a s prekvapenim zistujem, ze je menej pazrave, ako byvaly multitrack.
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #23 kedy: 08. Marec , 2009, 12:21:57 »

to co je zase za agitku ? v Cubase pracuju miliony ludi bez problemov. pomalicky prechadzam zo stareho multitracku do Cubase a s prekvapenim zistujem, ze je menej pazrave, ako byvaly multitrack.
To neni agitka, to je fakt ... overené na najnovšom ProTools 8.0, vlastním ho a môžem povedať, že je menej žravé ako šestková rada. A aj tá bola v čase svojho vzniku ďaleko viac optimalizovaná ako Cubase. Nebol to môj názor, písali o tom zvukári, čo mali možnosť porovnať oba systémy na rovnakom HW.

Osmička je momentálne najprepracovanejší DAW multitrack tejto kategórie vôbec ...
« Posledná zmena: 08. Marec , 2009, 12:22:53 od Predator » Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #24 kedy: 08. Marec , 2009, 12:24:23 »

ja si skor myslim ze rastis to myslel tak, ze povedat ze cubase je napicu kup si protuls je tak  trochu zvlastne, ked  v cubase robia neviem aki profici a verim ze sa im cyklicky CPU nezahlcuje

asi ako mam na fabii defekt a neviem odmontovat koleso, tak mu napises ze kup si mercedes ten ma lepsie gumy a defekt nedostanes Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 08. Marec , 2009, 12:25:39 od Zakky » Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #25 kedy: 08. Marec , 2009, 12:25:43 »

Problém je v Cubase ... moc načančané prostredie používa moc veľa vizuálnych efektov a moc málo optimalizuje. Odporúčam prejsť na ProTools LE. Tam je to prostredie graficky vymakané, ale v rámci únosnej miery, a navyše optimalizuje všetko čo sa len dá ... ak si natiahneš 10 rovnakých pluginov, spustí v skutočnosti len jednu inštanciu pluginu v pamäti a multiplexuje, teda ti RAMku tak rýchlo nezaserie a záťaž CPU je nižšia. Navyše čo sa dá, ráta v momentoch, keď nie je CPU záťaž kritická ... trebárs urobíš 10 crosfadov v rovnakom čase a ProTools ich sám spočíta ihneď, mimo reálny čas, potom behom prehrávania a nahrávania nepočíta zbytočné blbosti a nekúsne sa to.

velmi logicky argument co sa tej pamäte tyka podla mna
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #26 kedy: 08. Marec , 2009, 12:33:22 »

ja si skor myslim ze rastis to myslel tak, ze povedat ze cubase je napicu kup si protuls je tak  trochu zvlastne, ked  v cubase robia neviem aki profici a verim ze sa im cyklicky CPU nezahlcuje
Nepovedal som, že s Cubase sa nedá robiť ani že s tým ľudia nerobia. Povedal som, že Protools je optimalizovanejší ...

Mimochodom, dôvody, prečo vládli doteraz Steinberg produkty u domácich užívateľov a malých štúdií, boli tri a ani jeden z nich nesúvisel s optimalizáciou. Cubase mal notový editor, bežal na kdejakej lacnej zvukárni a pluginov na neho vo VST formáte bolo do voza ...

Teraz je to vyrovnaný súboj - aktuálny ProTools má notový editor tiež, domáci užívatelia si môžu kúpiť slušnú a nie až tak drahú zvukovku M-Audio a nikto nie je odkázaný trpieť s lacnou soundblasterkou (to aj tak ku normálnemu zvuku nevedie ani s najlepším softom), a osmička prichádza s pribaleným bundlom okolo 80 rôznych RTAS pluginov celkom slušnej kvality, teda ani tam už nie je problém. Teda už nie je taká situácia, že "rád by som mal ProTools, ale cenovo to neni moc pre mňa", obidve alternatívy sú porovnateľné.
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #27 kedy: 08. Marec , 2009, 12:34:07 »

PT je uz tiez cracknuty tak mozna ked si ho kupi nebude zahlcovat penazenku
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #28 kedy: 08. Marec , 2009, 12:39:23 »

Nepovedal som, že s Cubase sa nedá robiť ani že s tým ľudia nerobia. Povedal som, že Protools je optimalizovanejší ...

Mimochodom, dôvody, prečo vládli doteraz Steinberg produkty u domácich užívateľov a malých štúdií, boli tri a ani jeden z nich nesúvisel s optimalizáciou. Cubase mal notový editor, bežal na kdejakej lacnej zvukárni a pluginov na neho vo VST formáte bolo do voza ...

Teraz je to vyrovnaný súboj - aktuálny ProTools má notový editor tiež, domáci užívatelia si môžu kúpiť slušnú a nie až tak drahú zvukovku M-Audio a nikto nie je odkázaný trpieť s lacnou soundblasterkou (to aj tak ku normálnemu zvuku nevedie ani s najlepším softom), a osmička prichádza s pribaleným bundlom okolo 80 rôznych RTAS pluginov celkom slušnej kvality, teda ani tam už nie je problém. Teda už nie je taká situácia, že "rád by som mal ProTools, ale cenovo to neni moc pre mňa", obidve alternatívy sú porovnateľné.

cize toto je Tvoja rada Altostratovi ?
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #29 kedy: 08. Marec , 2009, 12:41:45 »

ja mam poslednou dobou pocit, ze protools je masivne tlaceny reklamou, vid protools m-powered  Žmurk
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.096 sekund, 23 otázok.