Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
27. November , 2024, 16:46:46
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Nahrávame bicie - rady, tipy...  (Prečítané 5735 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
Dejvo
Hosť
« Odpoveď #15 kedy: 25. Marec , 2009, 14:22:13 »

hlavne treba mat v hlave jasny plan - co chcem s tym kompresorom presne dosiahnut, ake mam moznosti a potom sa Ti samo ujasni, ci a ako ho pouzijes.

Ano,rozumiem, ja by som aj vedel v hlave ako chcem aby to vyzeralo, len dosiahnut potom ten vysledokaj finalne...zatial sa mi to nejak nedari. Asi neostava nic ine, len to skusat, system pokus-omyl...  Zdravíčko
Zaznamenané
Dejvo
Hosť
« Odpoveď #16 kedy: 27. Marec , 2009, 13:43:02 »

No vdaka panovi Semišovi ma  konecne komplet EZ Drummer, kdesto mne to furt nejak neslo...

takze asi kaslem na zive bicie, nemam na to nervy zvucit to, a jebat sa s tym...  Zdravíčko
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #17 kedy: 04. Apríl , 2009, 23:34:58 »

ako sa maju bicie spravne rozhadzovat do sterea? kopak by asi mal byt v strede, aj rytmicak, len neviem jednotlive cinely a prechody na ktoru stranu a v kolko percentach zhruba treba davat...?
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #18 kedy: 04. Apríl , 2009, 23:47:31 »

Pri najhorsom si to popocuvaj v EzDrummer.
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #19 kedy: 05. Apríl , 2009, 09:52:12 »

ako sa maju bicie spravne rozhadzovat do sterea? kopak by asi mal byt v strede, aj rytmicak, len neviem jednotlive cinely a prechody na ktoru stranu a v kolko percentach zhruba treba davat...?

Čo sa týka "správnej strany" o tom tu už niekde bola debata a výsledok bol taký, že je sú o tom nekonečné hádky aj v profi svete. Osobne mám rád, keď sú bicie nazvučené tak, akoby som za nimi sedel (hajtka vľavo, rajda v pravo atď). Čo sa týka miery rozhodenia do panorámy, asi to má dosť vplyv na celkový priestorový dojem nahrávky, ale tiež by som bol rád, keby sa tu k tomu vyjadril niekto zbehlejší.
Zaznamenané

jtakac
miestny štamgast
Príspevkov: 1702

« Odpoveď #20 kedy: 05. Apríl , 2009, 10:28:07 »

ved staci si pustit vase oblubene nahravky a tam pocujete,kde je hajtka,kde su prechody a ako nasiroko su, tak zas neviem,co tu riesite  :)
Zaznamenané

mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #21 kedy: 05. Apríl , 2009, 11:48:30 »

prechody este viem odpocuvat z nahravky, ale cinely sa zlievaju, na to nemam sluch aby som to odpocuval.. na nete je o tom sice vela, ale nejakych praktickych rad sa neviem dobadat.. skusim nejak experimentovat, kopak a rytmicak dam do stredu, prechody od najvyssieho z lavej strany po najhlbsi do pravavej strany v priblizne 50-75% do panorami a cinely uvidim
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #22 kedy: 05. Apríl , 2009, 22:40:09 »

castejsie sa zvuci tak, ako to pocuje posluchac pred sadou, nie ako to pocuje bubenik za sadou, cize hajtka vpravo a tomy od najvyssieho zprava dolava. cinely tiez tak, ako ich pocuje posluchac. ale je to kazdeho vec, rozlozenie panoramy je posledne dolezite na dobrych bicich...
Zaznamenané
Dejvo
Hosť
« Odpoveď #23 kedy: 06. Apríl , 2009, 22:49:27 »

rozlozenie panoramy je posledne dolezite na dobrych bicich...

To ano.
Zaznamenané
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #24 kedy: 07. Apríl , 2009, 01:11:30 »

castejsie sa zvuci tak, ako to pocuje posluchac pred sadou, nie ako to pocuje bubenik za sadou, cize hajtka vpravo a tomy od najvyssieho zprava dolava. cinely tiez tak, ako ich pocuje posluchac. ale je to kazdeho vec, rozlozenie panoramy je posledne dolezite na dobrych bicich...
mozem sa spytat co robim zle?

* b1.mp3.mp3 (558.37 KB - stiahnuté 103 krát.)
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #25 kedy: 07. Apríl , 2009, 07:24:52 »

Ked sa tam nahra gitara, basgitara, tak ten povodny zvuk kopaku by sa uplne stratil. Malokedy sa da posudzovat zvuk nastroja, ktory je vytrhnuty z kontetxu - mixu. Ide o to, ako to znie spolu.
Zaznamenané

Dejvo
Hosť
« Odpoveď #26 kedy: 07. Apríl , 2009, 12:42:05 »

Ked sa tam nahra gitara, basgitara, tak ten povodny zvuk kopaku by sa uplne stratil. Malokedy sa da posudzovat zvuk nastroja, ktory je vytrhnuty z kontetxu - mixu. Ide o to, ako to znie spolu.

Tak to hej, to je fakt.
Zaznamenané
Dejvo
Hosť
« Odpoveď #27 kedy: 07. Apríl , 2009, 12:43:01 »

Teraz som sa bavil s nasim kolegom od bicich, inac bubenikom z Metropolisu a tiez mi poradil nech tie bicie rozhodim z pohladu posluchaca a cim viac pocuvam tak to aj v nahravkach tak je. takze cez vikend idem do toho, som zvedavy...  Zdravíčko
« Posledná zmena: 07. Apríl , 2009, 12:43:17 od Dejvo » Zaznamenané
Yaro
pravidelný návštevník
Príspevkov: 692

« Odpoveď #28 kedy: 29. Apríl , 2009, 11:33:32 »

Teraz som sa bavil s nasim kolegom od bicich, inac bubenikom z Metropolisu a tiez mi poradil nech tie bicie rozhodim z pohladu posluchaca a cim viac pocuvam tak to aj v nahravkach tak je. takze cez vikend idem do toho, som zvedavy...  Zdravíčko
Toto by som naozaj neriesil, lebo co ked si posluchac posadi na hlavu sluchatka naopak, je potom rozhodenie zlé? Nie je.
Zaznamenané

Mesa Boogie Mark V head, 4x12 MB Rectifier, Fender Custom Shop Deluxe Tele, B.C.Rich Exclusive, Warwick Thumb Bolt On 5 string
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #29 kedy: 08. August , 2009, 13:24:32 »

Asi najvacii problem co s ktorym som stretol na slovensku je to ze ani jeden zvukar nevie robit paralel/motown/sidechain compression. Skus to a uvidis aky su rozdiely, uz nebudes mat ten 'slovensky demo sound', a nemusis sa susdredit az tak na tube preampy vsade.

mozem sa spytat, ze co znamenaju tie jednotlive pojmy ?  :)
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.073 sekund, 23 otázok.