Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 22:17:39
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: 31. a 1.8. - open jazzfest - zelená voda  (Prečítané 2471 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
bara
pravidelný návštevník
Príspevkov: 417

« kedy: 28. Júl , 2009, 18:47:22 »

na Zelenej vode, už tento víkend - http://www.openjazzfest.sk/

Yngsteen, Urmo, vidíme sa?  Na zdravie!
« Posledná zmena: 28. Júl , 2009, 18:47:51 od bara » Zaznamenané
yngsteen
stály hosť
Príspevkov: 1006

« Odpoveď #1 kedy: 29. Júl , 2009, 06:40:13 »

Piatok by som sa tam mal zjaviť.   Na zdravie!
Zaznamenané
bara
pravidelný návštevník

« Odpoveď #2 kedy: 30. Júl , 2009, 09:53:37 »

Piatok by som sa tam mal zjaviť.   Na zdravie!

tak to Ťa tam určite niekde stretnem, podľa fotky si dosť neprehliadnuteľný typ  Žmurk
Zaznamenané
yngsteen
stály hosť

« Odpoveď #3 kedy: 30. Júl , 2009, 09:58:17 »

tak to Ťa tam určite niekde stretnem, podľa fotky si dosť neprehliadnuteľný typ  Žmurk

Zablikám ti niečo v morzeovke plešinou.  Žmurk
Zaznamenané
bara
pravidelný návštevník

« Odpoveď #4 kedy: 30. Júl , 2009, 10:00:40 »

Zablikám ti niečo v morzeovke plešinou.  Žmurk

ok  Bavím sa skvele
Zaznamenané
bara
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5 kedy: 04. August , 2009, 23:22:43 »

Na jazzfeste bolo výborne, i keď viem, že asi to nikoho nezaujíma, ale i tak si to tu napíšem, aby som mala pocit, že som aspoň niečím "fóruprospešná"  :)
V piatok sa mi najviac páčili Johnatan Crossley band a Vertigo quintet + Dorota Barová, a v sobotu bolo vynikajúúúce Bass Inferno s Griglákom.
Po koncerte Jonathana - juhoafrického gitaristu, keď moderátorka vyzývala ľudí, že je možnosť porozprávať sa s hudobníkmi o hudbe aj o živote, nabrala som odvahu a spýtala som sa gitaristu Jonathana Crossleyho, ten fakt dobre hral, na zopár vecí, ktoré tu furt omieľate... keď som sa ho spýtala - "How often do you change strings", ostal usmiaty a dosť zarazený, a vtedy mi napadol druhý význam slova "strings" (tangáče), tak som mu rýchlo vysvetlila, že myslím gitarové struny :). Vravel, že sa mu ruky už vôbec nepotia, takže struny mu nehrdzavejú, a mení ich raz za tri mesiace. ale nie on, o gitary sa mu stará technik. Má ich sedem (aj mi ich napísal:) ) - ES 1751951 Gibson, Fx  - line 6 M 13, line 6 DC 4, 1980 Gibson 335, Maingaro 7 String, a na koncertoch používa Fender strat. Hrá aj v rockových kapelách, medzi jeho gitarové vzory patrí najmä Bill Frisell, John Scofield a Johnny Fourie, počúva Radiohead a The Clash, a z osobností, s ktorými doteraz hral, si najviac váži speváčku Oleta Adams, Adny Narell a Gerald Allbright. A najlepšie sa mu hrá s terajšou zostavou - Ondrej Štveráček, Lukáš Kytnar - (pražáci) a Martin Lloyd z južnej Afriky. Teraz chce nejaký čas ostať žiť v Prahe, lebo sa tam dá lepšie vyžiť z koncertov.

Ukážky, ktoré majú na youtube sa ani zďaleka nedajú porovnať s hudbou, ktorú predviedli na jazzfeste, ani s výbornými cd-čkami, ktoré som si od nich kúpila.

Yngsteen mi nezablikal a Zelená voda bola ešte teplejšia a zelenšia ako minulý rok... a teším sa na ňu na bigbítový festival :)
Zaznamenané
bara
pravidelný návštevník

« Odpoveď #6 kedy: 04. August , 2009, 23:26:57 »

?§!. bóóže, to je hrozne dlhé, tak teraz to už určite nebudete čítať  Bavím sa skvele
Zaznamenané
yngsteen
stály hosť

« Odpoveď #7 kedy: 05. August , 2009, 07:22:39 »

Yngsteen mi nezablikal a Zelená voda bola ešte teplejšia a zelenšia ako minulý rok... a teším sa na ňu na bigbítový festival :)

Veru, odflakol som signalizáciu strhla ma hudba :D . Bol som iba piatok a bolo výborne.  Odišiel som po Lipovi takže Vertigo som už nevidel.  Zvuk bol špičkový.  Prekvapil ma hlavne Zipflo a Lipa.  Šialený huslista, miestami regulérny shredding gitarového typu najprv mi to moc nerezalo ale tak od druhej polovice začal vypekať podľa môjho gusta.

Lipov band zaperfomoval v skutku svetovo (Žáček je viac než slušný, hral s úžasnou ľahkosťou ...), dokonca samotnému spevákovi som začal veriť v druhej polovici keď trocha zachrípol aj angličtinu čo nebýva zvykom v miestnych luhoch a hájoch. Line up bol veľmi dobre vymyslený bavil som sa celý čas. O nikom koho som tam videl nemôžem povedať že by ma nebavil, alebo že by tam nezapasoval.

Ako jediné negatívum toho festu by som uviedol  šialene dezorganizovaný personál v miestnom bufete či čo to bolo. Proste to miesto gigantických rád na nápoje a cigánsku.  Mali tam tak trocha monopol (iné stánky boli vypredané prípadne ďaleko) a danú šniclu som tam zakúpil až na 4tý pokus. Bolo ich tam snaď 8 (obsluhovačov, majiteľov, kamošov majitelov a inej škodnej) a motali sa tam ako keby ich koučoval  Pat a Mat osobne. Systém že si vystojíte jednu radu na bloček kde cvaknete cigánsku a potom druhu radu kym vám ju upečú ma tam ako triezveho šoféra mierne vytáčal. Tiež absurdná scénka pre pobavenie čakajúceho davu s názvom "4ria podajdráti počitajú naraz v jednej bedničke bagety" bola  fasa.

Ale to boli len také mušačince na majstrovskom diele ergo nič čo by mi zabránilo ísť na ten fest aj o rok (aj keď už s vlastným žrádlom v bágli) .
« Posledná zmena: 05. August , 2009, 08:26:34 od yngsteen » Zaznamenané
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #8 kedy: 05. August , 2009, 08:17:28 »

?§!. bóóže, to je hrozne dlhé, tak teraz to už určite nebudete čítať  Bavím sa skvele
No tak jediny, kto bol na tom feste je asi yngsteen, tak to asi smeruj nanho.   Popiskujem si
Zaznamenané
marowak
Hosť
« Odpoveď #9 kedy: 05. August , 2009, 08:30:19 »

Prave ze ano, vzdy ma zaujima triezvy pohlad ucastnikov na uroven a kvalitu takychto podujati.
Vdaka aj yngsteenovi za jeho osobne postrehy z festu  Zdravíčko
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #10 kedy: 05. August , 2009, 10:01:52 »

Na jazzfeste bolo výborne, i keď viem, že asi to nikoho nezaujíma, ale i tak si to tu napíšem, aby som mala pocit, že som aspoň niečím "fóruprospešná"  :)
V piatok sa mi najviac páčili Johnatan Crossley band a Vertigo quintet + Dorota Barová, a v sobotu bolo vynikajúúúce Bass Inferno s Griglákom.
Po koncerte Jonathana - juhoafrického gitaristu, keď moderátorka vyzývala ľudí, že je možnosť porozprávať sa s hudobníkmi o hudbe aj o živote, nabrala som odvahu a spýtala som sa gitaristu Jonathana Crossleyho, ten fakt dobre hral, na zopár vecí, ktoré tu furt omieľate... keď som sa ho spýtala - "How often do you change strings", ostal usmiaty a dosť zarazený, a vtedy mi napadol druhý význam slova "strings" (tangáče), tak som mu rýchlo vysvetlila, že myslím gitarové struny :). Vravel, že sa mu ruky už vôbec nepotia, takže struny mu nehrdzavejú, a mení ich raz za tri mesiace. ale nie on, o gitary sa mu stará technik. Má ich sedem (aj mi ich napísal:) ) - ES 1751951 Gibson, Fx  - line 6 M 13, line 6 DC 4, 1980 Gibson 335, Maingaro 7 String, a na koncertoch používa Fender strat. Hrá aj v rockových kapelách, medzi jeho gitarové vzory patrí najmä Bill Frisell, John Scofield a Johnny Fourie, počúva Radiohead a The Clash, a z osobností, s ktorými doteraz hral, si najviac váži speváčku Oleta Adams, Adny Narell a Gerald Allbright. A najlepšie sa mu hrá s terajšou zostavou - Ondrej Štveráček, Lukáš Kytnar - (pražáci) a Martin Lloyd z južnej Afriky. Teraz chce nejaký čas ostať žiť v Prahe, lebo sa tam dá lepšie vyžiť z koncertov.

Ukážky, ktoré majú na youtube sa ani zďaleka nedajú porovnať s hudbou, ktorú predviedli na jazzfeste, ani s výbornými cd-čkami, ktoré som si od nich kúpila.

super citanicko  Beeee
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #11 kedy: 05. August , 2009, 18:10:52 »

super citanicko  Beeee
ha ha ha Som frajer ha ha ha
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #12 kedy: 05. August , 2009, 21:10:46 »

super citanicko  Beeee
Yes, no mohlo to byt troška obšírnejšie,podrobnejšie,detailnejšie,konkretnejšie,rozvinutejšie.... skratka taky štandartny report na dve strany A4 aby sa človek pri čitani do toho vžil a mal pocit,že tam bol aj ked tam nebol,lebo bol lenivy tam íst. :)
Zaznamenané
Bassfriend
nováčik
*
Príspevkov: 21

Bass the base..

« Odpoveď #13 kedy: 05. August , 2009, 22:05:22 »

ja som tiez bol, ale len v sobotu
myslim, ze je to super fest a dufam, ze bude kazdym rokom lepsi  :).
V sobotu boli super vsetci, najma Peter Sarik Trio.

Bass Inferno ma velmi nepotesilo, Duro Griglak zahral excelentne, ale nemali to podla mojej chuti dobre postavene a naaranzovane. Casto hrali basaci obaja doprovod na plno - slapovy, ci prstovy, tym padom im nebolo nic rozumiet. Ked sa k tomu pridal Miso Bugala a zacal solovat, tak ho pocut nebolo. Pocut dobre nebolo ani Roba Vizvaryho ked soloval, ktory bol ovela tichsie ako Griglak.
A obcas to vyzeralo, ze ani dobre nevedeli formu niektorych skladieb.. trochu rozpacite momenty ?§!. Bavím sa skvele

Myslim, ze v stanku s obcerstvenim v sobotu ziadny problem nebol :)
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.103 sekund, 23 otázok.