kaolko
|
|
« kedy: 21. November , 2009, 12:01:03 » |
|
Caute,
historia problemu: sformatovany systemovy disk, nahodeny windows nanovo, vecer necham zapnuty PC stahovat nejaky 'freeware' :D , pridem a je vypnuty, rano ho idem nastartovat ale vobec sa nezapina, dole ako je power button blika zelene svetlo. PC vobec nestartuje, ziadna zvukova siganlizacia, nic
moje riesenia doteraz: vsetko som poodpajal, otovoril, vytiahol som bateriu z maticnej nech sa resetne BIOS, a tiez som vytiahol taky ten CMOS jumper co byva na maticnej.. dal som vsetko do povodneho stavu a problem pretrvava
co by ste upodozrievali ako prve v takom pripade? ako by ste pristupovali k problemu? (riesienie v style: vezmem moju bezodnu kreditnu kartu a kopim si este v sobotu doobeda najlepsi PC na trhu pre mna nie je mozne)
DIK!
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Misko
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 21. November , 2009, 12:10:53 » |
|
skus iny napajaci kabel, skus inu zastrcku (obe su to pitomosti, ale budes mat aspon pocit, ze nieco robis :D) a potom skus napisat alexovi, nech ti donesie iny zdroj. Alebo skus vziat niekoho ineho bezodnu kreditku. I ked semtam mam dojem, ze aj ta tvoja zacina byt bezodna.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 21. November , 2009, 12:13:30 » |
|
s napajacim kablom to nic nema.. to by neblikal ten zeleny pitchus kebyze nejde zdroj (asi)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 21. November , 2009, 12:13:51 » |
|
nezapina sa akoze nic nesvieti na monitore, ale zdroj ide, aj blikaju kontrolky a ventilatory sa tocia a na monitore je "no video signal"? v tom pripade by som upodozrieval grafiku.
ked nejde ani zapnut tak zrejme maticna
v pripade vadneho HDD, RAM, CPU by sa pri bootovani mala objavit hlaska, ze failure
|
|
« Posledná zmena: 21. November , 2009, 12:14:16 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 21. November , 2009, 12:17:18 » |
|
nezapina sa akoze nic nesvieti na monitore, ale zdroj ide, aj blikaju kontrolky a ventilatory sa tocia a na monitore je "no video signal"? v tom pripade by som upodozrieval grafiku.
ked nejde ani zapnut tak zrejme maticna
v pripade vadneho HDD, RAM, CPU by sa pri bootovani mala objavit hlaska, ze failure
on sa ani nezapne.. jedine co nieco robi je ze blika zelena kontrolka vedla spinaca PC v sekundovych intervaloch.. ale nic nehuci, nespusta
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 21. November , 2009, 12:26:19 » |
|
tipol by som to na maticnu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tarquin
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 21. November , 2009, 12:27:42 » |
|
pravdepodobne sa nieco odpalilo na maticnej.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 21. November , 2009, 12:29:08 » |
|
zobrat druhy podobny komp a ist laborovat a vyskumavat, ktore komponenty idu a ktore nie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Misko
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 21. November , 2009, 12:37:21 » |
|
on sa ani nezapne.. jedine co nieco robi je ze blika zelena kontrolka vedla spinaca PC v sekundovych intervaloch.. ale nic nehuci, nespusta
Tak si pozri v manuali, co znamena blikanie zelenej kontrolky.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
temo
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 21. November , 2009, 12:47:04 » |
|
Vymen zdroj
|
|
|
Zaznamenané
|
LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 21. November , 2009, 15:27:15 » |
|
Tak si pozri v manuali, co znamena blikanie zelenej kontrolky.
to nie je ta kontrolka zozadu ako su tie LED co idnikuju konkretne problemy.. toto je ten normalny power button :D
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Misko
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 21. November , 2009, 16:05:06 » |
|
to nie je ta kontrolka zozadu ako su tie LED co idnikuju konkretne problemy.. toto je ten normalny power button :D
Nevadi, aj to stoji za pokus. Dalsia vec - pozri si kde na doske sa ti zapina komp - mozes mat pokazeny "power button alebo kabel, ktory k nemu vedie".
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 12. Február , 2010, 11:38:16 » |
|
nechcem moc zaondievat ale co mam novy PC asi 2 mesiace tak mi obcas zblbne - sekne a na celej obrazovke mam take sedoruzove ciary zvisle odhora az nadol vyzera to ako dedove tweedove sako.. (asi problem s grafikou?) a potom sa nasledne restartne.. any ideas? dnes mi to spravil uz dvakrat.. najprv pri novom bioshock 2 asi po pol hodke a nasledne teraz ked som len forum riesil.. suvisi to s euroviziou a tym ze som presiahol o 10 sekund? vdaka?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tarquin
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 12. Február , 2010, 11:39:51 » |
|
ano presne tak je to problem grafiky, podla popisu sa prehrieva aku mas? s pasivnym ci aktivnym chladenym? Pozri si soft ktory ti meria teplotu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pelko
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 12. Február , 2010, 11:40:37 » |
|
to je grafa, čekni teploty /pomalýýý nepretaktovával si ju? artefakty sa za normálnych okolností netvoria, jedine že by bola chybná
|
|
« Posledná zmena: 12. Február , 2010, 11:42:30 od pelko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 12. Február , 2010, 11:43:00 » |
|
Vsak toto som mal ja za problem... co som Ti pisal... grafika v pici.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 12. Február , 2010, 11:43:39 » |
|
vobec som ju netaktoval u grafiky ani neviem ako sa to robi.. mam novu ATI HD 5750
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pelko
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 12. Február , 2010, 11:48:21 » |
|
pozri tie teploty, ale každopádne ked nebola taktovaná a má artefakty, tak treba reklamovať...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 12. Február , 2010, 12:10:20 » |
|
spravil som par screenshotov
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 12. Február , 2010, 12:10:47 » |
|
a este jeden
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 12. Február , 2010, 12:37:54 » |
|
sa ti divim ze si nekupis od nejakeho zidoamericana z vedlajsieho open spacu nejake leninovo za dobru cenu a furt sa blaznis s nejakym home made
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 12. Február , 2010, 12:56:44 » |
|
nove ATi grafiky nie su pre piratov, lebo su inteligentne a ked zdetekuju cracknutu hru, tak vypinaju, kup si Nvidiu
|
|
|
Zaznamenané
|
mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 12. Február , 2010, 13:19:41 » |
|
spravilo mi to aj pri kupenej original hre:D inak Dirt 2 autickaren s DX11 vyzera uz pomaly ako film..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pelko
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 12. Február , 2010, 13:25:36 » |
|
teploty su uplne dobre, reklamacia
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 12. Február , 2010, 14:12:54 » |
|
sa ti divim ze si nekupis od nejakeho zidoamericana z vedlajsieho open spacu nejake leninovo za dobru cenu a furt sa blaznis s nejakym home made A v tom akoze znackovom sa ta ista ATIna nemoze posrat?
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 12. Február , 2010, 14:13:32 » |
|
najprv pri novom bioshock 2
Musim zohnat, dobre to je?
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 12. Február , 2010, 14:25:23 » |
|
Musim zohnat, dobre to je? zozen, zatial som nadseny.. par veci tam pozmenili trochu ale je to take zabavnejsie nez jednotka..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 15. Február , 2010, 09:53:30 » |
|
A v tom akoze znackovom sa ta ista ATIna nemoze posrat? samozrejme ze moze. nepochopil si lahku ironiu. karol urcite vie co robi ale X pokazenych komponentov vo vselijakych domacich zostavach odchadza obcas aj preto, ze ten zlepenec nepracuje korektne.
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
|