Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

PC down, mediic!

Started by kaolko, 21. November , 2009, 12:01:03

kaolko

Caute,

historia problemu: sformatovany systemovy disk, nahodeny windows nanovo, vecer necham zapnuty PC stahovat nejaky 'freeware' :D , pridem a je vypnuty, rano ho idem nastartovat ale vobec sa nezapina, dole ako je power button blika zelene svetlo. PC vobec nestartuje, ziadna zvukova siganlizacia, nic

moje riesenia doteraz: vsetko som poodpajal, otovoril, vytiahol som bateriu z maticnej nech sa resetne BIOS, a tiez som vytiahol taky ten CMOS jumper co byva na maticnej.. dal som vsetko do povodneho stavu a problem pretrvava

co by ste upodozrievali ako prve v takom pripade? ako by ste pristupovali k problemu?
(riesienie v style: vezmem moju bezodnu kreditnu kartu a kopim si este v sobotu doobeda najlepsi PC na trhu pre mna nie je mozne)

DIK!

Misko

skus iny napajaci kabel, skus inu zastrcku (obe su to pitomosti, ale budes mat aspon pocit, ze nieco robis :D) a potom skus napisat alexovi, nech ti donesie iny zdroj.  ;)
Alebo skus vziat niekoho ineho bezodnu kreditku. I ked semtam mam dojem, ze aj ta tvoja zacina byt bezodna.  :P

kaolko

s napajacim kablom to nic nema.. to by neblikal ten zeleny pitchus kebyze nejde zdroj (asi)

styrioci

nezapina sa akoze nic nesvieti na monitore, ale zdroj ide, aj blikaju kontrolky a ventilatory sa tocia a na monitore je "no video signal"? v tom pripade by som upodozrieval grafiku.

ked nejde ani zapnut tak zrejme maticna

v pripade vadneho HDD, RAM, CPU by sa pri bootovani mala objavit hlaska, ze failure

kaolko

Quote from: styrioci on 21. November , 2009, 12:13:51
nezapina sa akoze nic nesvieti na monitore, ale zdroj ide, aj blikaju kontrolky a ventilatory sa tocia a na monitore je "no video signal"? v tom pripade by som upodozrieval grafiku.

ked nejde ani zapnut tak zrejme maticna

v pripade vadneho HDD, RAM, CPU by sa pri bootovani mala objavit hlaska, ze failure

on sa ani nezapne.. jedine co nieco robi je ze blika zelena kontrolka vedla spinaca PC v sekundovych intervaloch.. ale nic nehuci, nespusta

styrioci

tarquin

pravdepodobne sa nieco odpalilo na maticnej.

rastis

zobrat druhy podobny komp a ist laborovat a vyskumavat, ktore komponenty idu a ktore nie.

Misko

Quote from: kaolko on 21. November , 2009, 12:17:18
on sa ani nezapne.. jedine co nieco robi je ze blika zelena kontrolka vedla spinaca PC v sekundovych intervaloch.. ale nic nehuci, nespusta
Tak si pozri v manuali, co znamena blikanie zelenej kontrolky.

temo

LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kaolko

Quote from: Misko on 21. November , 2009, 12:37:21
Tak si pozri v manuali, co znamena blikanie zelenej kontrolky.

to nie je ta kontrolka zozadu ako su tie LED co idnikuju konkretne problemy.. toto je ten normalny power button :D

Misko

Quote from: kaolko on 21. November , 2009, 15:27:15
to nie je ta kontrolka zozadu ako su tie LED co idnikuju konkretne problemy.. toto je ten normalny power button :D
Nevadi, aj to stoji za pokus.  ;D
Dalsia vec - pozri si kde na doske sa ti zapina komp - mozes mat pokazeny "power button alebo kabel, ktory k nemu vedie". ;)

kaolko

nechcem moc zaondievat ale co mam novy PC asi 2 mesiace tak mi obcas zblbne - sekne a na celej obrazovke mam take sedoruzove ciary zvisle odhora az nadol vyzera to ako dedove tweedove sako.. (asi problem s grafikou?) a potom sa nasledne restartne.. any ideas? dnes mi to spravil uz dvakrat.. najprv pri novom bioshock 2 asi po pol hodke a nasledne teraz ked som len forum riesil..  suvisi to s euroviziou a tym ze som presiahol o 10 sekund? vdaka?

tarquin

ano presne tak je to problem grafiky, podla popisu sa prehrieva aku mas? s pasivnym ci aktivnym chladenym? Pozri si soft ktory ti meria teplotu.

pelko

to je grafa, čekni teploty
/pomalýýý  ;D

nepretaktovával si ju? artefakty sa za normálnych okolností netvoria, jedine že by bola chybná