Tulo
nováčik
Príspevkov: 34
|
|
« kedy: 30. December , 2009, 18:54:54 » |
|
Tremolo alebo tremolando v preklade znamená "chvejivý tón". Je rad niekoľkých idúcich tónov za sebou. Neodporúčal by som sa učiť tremolo začiatočníkom, pretože je to veľmi zložitá a náročná technika hrania, ktorá si vyžaduje roky praxe. V klasickej hudbe sa tremolo učí striedaním prstov A, M, I v rýchlom slede sa sebou. Ale samozrejme, kto začína s tremolom, tak musí hrať v pomalom tempe a v rôznych rytmoch, ako napr. "bodkovaný rytmus". Typickým príkladom tremola, je slávna skladba Recuerdos de la Alhambra (Spomienky na Alhambru) od španielskeho gitaristu Francisca Tárregu. http://www.youtube.com/watch?v=dUZQhW10K8w Ak niekto potrebuje tremolo rozobrať podrobne, tak nech písne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 30. December , 2009, 18:59:29 » |
|
to som hral ale tam sa to hra nie AMI ale AMIM
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Tulo
nováčik
Príspevkov: 34
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 30. December , 2009, 19:04:15 » |
|
to som hral ale tam sa to hra nie AMI ale AMIM
Je to možné, ale klasické tremolo sa hrá AMI. Inak tu Alhambru idem preberať až v druhom ročníku na konzervatóriu. Nikdy som na to nevidel noty, tak som zvedavý.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 30. December , 2009, 19:07:05 » |
|
Je to možné, ale klasické tremolo sa hrá AMI. Inak tu Alhambru idem preberať až v druhom ročníku na konzervatóriu. Nikdy som na to nevidel noty, tak som zvedavý. take tremolo ze 16tiny palcom zacnes a potom dalsie tri prstami to je lahke ale ale hento je ze zacinas palcom aj prstom naraz takze prstami musis vyhrat 4 tony to uz je tazke sa naucit
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 30. December , 2009, 19:15:53 » |
|
... Ak niekto potrebuje tremolo rozobrať podrobne, tak nech písne. A gitaru musim mat naladenu ako, ked chcem zahrat spravne tremolo ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 30. December , 2009, 19:16:01 » |
|
a ako sa tam ma do toho hybat tou pakou?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
much
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 30. December , 2009, 19:40:56 » |
|
Tremolo alebo tremolando v preklade znamená "chvejivý tón". Je rad niekoľkých idúcich tónov za sebou. Neodporúčal by som sa učiť tremolo začiatočníkom, pretože je to veľmi zložitá a náročná technika hrania, ktorá si vyžaduje roky praxe. V klasickej hudbe sa tremolo učí striedaním prstov A, M, I v rýchlom slede sa sebou. Ale samozrejme, kto začína s tremolom, tak musí hrať v pomalom tempe a v rôznych rytmoch, ako napr. "bodkovaný rytmus". Typickým príkladom tremola, je slávna skladba Recuerdos de la Alhambra (Spomienky na Alhambru) od španielskeho gitaristu Francisca Tárregu. http://www.youtube.com/watch?v=dUZQhW10K8w Ak niekto potrebuje tremolo rozobrať podrobne, tak nech písne. fakt nadherna skladba kurnik ze som to nepoznal.... Inak len tak pre zaujimavost. Videl si uz niekoho hrat taketo tremolo aj bez nechtov? Lebo ma to hodne chytilo asi to zacnem cvicit ale nechty si kvoli tomu nebudem pestovat Teda nepochybujem ze sa to da ale asi to bude tazsie dostat dobry ton z toho
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 30. December , 2009, 19:45:22 » |
|
bez nechtov tazko. ja som skoncil ludove na briezkoch a jedine na com som mal postaveny zvuk ze mam nechty take silne ze som strielal s nylonkami. inak by som sa na to vykaslal bez nechtov na klasike neni zvuk.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 30. December , 2009, 19:47:40 » |
|
bez nechtov tazko. ja som skoncil ludove na briezkoch a jedine na com som mal postaveny zvuk ze mam nechty take silne ze som strielal s nylonkami. inak by som sa na to vykaslal bez nechtov na klasike neni zvuk.
Kamarat si kupil umele nechty a lepi si ich. Samozrejme, ze ich trosku obrusil do tvaru, aky potrebuje.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
much
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 30. December , 2009, 19:49:56 » |
|
hehe no to si ma nepotesil, ale aj tak to skusim:) inak to si musel byt celkom frajer ked si hral hentu skladbu mne pride celkom narocna, aj ked ja sa do klasiky nevyznam
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 30. December , 2009, 19:55:46 » |
|
hehe no to si ma nepotesil, ale aj tak to skusim:) inak to si musel byt celkom frajer ked si hral hentu skladbu mne pride celkom narocna, aj ked ja sa do klasiky nevyznam
vtedy to este nebolo ze umele nchty. mastili si to zo vseliakymi mastami niektori. najlepsie ked mas pazury od prirody ja som mal na to stastie. je to narocne lebo musis dostat do ruky to tremolo ako automat a hrat to len mechanicky. tusim v druhom rocniku sa to ucilo a najprv pomaly a postupne zrychlovat. za pol roka to budes vediet
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
much
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 30. December , 2009, 20:00:28 » |
|
vtedy to este nebolo ze umele nchty. mastili si to zo vseliakymi mastami niektori. najlepsie ked mas pazury od prirody ja som mal na to stastie. je to narocne lebo musis dostat do ruky to tremolo ako automat a hrat to len mechanicky. tusim v druhom rocniku sa to ucilo a najprv pomaly a postupne zrychlovat. za pol roka to budes vediet
jasne dik, takze o pol roka to budem davat jak gulomet
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 30. December , 2009, 20:02:07 » |
|
casomiera start!
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 30. December , 2009, 20:02:31 » |
|
jasne dik, takze o pol roka to budem davat jak gulomet za predpokladu ze na klasike vies aspon trochu hrat. zacat s tremolom sa asi neda
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
much
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 30. December , 2009, 20:08:15 » |
|
za predpokladu ze na klasike vies aspon trochu hrat. zacat s tremolom sa asi neda
jasne trochu viem....aj ked ja hravam skor na normalnu akusticku gitaru s kovovymi strunami skor take tradicne blues a country a ani neplanujem hrat normalne klasiku ale henta vec sa mi lubi a chcel by som sa ju naucit
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|