Udry
Ja uz beletriu takmer necitam (o dennej tlaci ani nehovoriac - radsej naucnu literaturu a literaturu faktu, aj to len ozaj kvalitnu - ani TV nepozeram) a to z toho dovodu, ze mam davno pocit, ze takmer kazdy spisovatel si cez svoje knihy lieci nejaky mindrak. Tak mozno Cubo si potreboval vyriesit svoj vztah k matke a k strykovi
, kto vie? Musim skonstatovat, ze co sa na svete vydalo knih (a aj filmov, platni a pod...) a 90% je len poza a balast. Ale najprv sa tym musi clovek preluskat, aby zacal rozlisovat drahokamy v tonach sutru...
Cubo
Do Bukowskeho som nazrel, myslim, ze obdobie takychto knih je uz davno prec, podobne ako styl Henri Millera. Ked som mal nejakych 18 rokov, tak ma to zaujalo, ale teraz som uz stary cap a uprimne povedane lutujem aj Bukowskeho aj Millera ze su taki, aki su
Ale uznavam, ze svojich citatelov si vzdy najdu, ved o tom je svet, ze je roznorody...
Obsahovo sa mi paci 8, ciastocne aj Prvy koncert, Barfusa nemusim
Forma mi ciastocne sedi, ciastocne nie.
Treba si dat pozor na nespisovne slova a cechizmy: pocákané (postriekané), kudla, voľade (niekde), poobede (popoludní), voľáko (nejako, voľajako), nažere (nežerie), kachličky (dlaždice). Bud slang vsade ako vyrazovy prostriedok, alebo vobec (nie obcas a omylom).