Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 03:40:47
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Stredoveky sound  (Prečítané 7559 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
tommy321
pravidelný návštevník
Príspevkov: 330

« kedy: 30. Máj , 2010, 20:44:41 »

nazdar,
mohli by ste mi prosim poradit jak mam zniet stredoveko? ake stupnice, mody pouzivat ak chcem dosiahnut stredoveku az temnu atmosferu?
chcem sa v lete pohrat s akustikou, aj by som chcel napisat nejake dielo, a asi by nebolo odveci zacat jamovat stredoveke veci, len vobec neviem ako...
zvuk ktory hladam by sa dal porovnat pesnickam ako:
empyrium - many moons ago
ensiferum - wanderer
In flames - pallar anders visa
blackmores night - shadow of the moon (alebo cokolvek ineho)

diki za rady
Zaznamenané

(Gitary:Ibanez RGT42DX, California (Strat kopia),M.Parker Akustika),(Aparat: Peavey 6505, Randall RX412M, Randall RG15XM) ,(Nahravanie:Tascam US-122MKII, Rode M3, Cubase 5)
zakky
Hosť
« Odpoveď #1 kedy: 30. Máj , 2010, 21:05:48 »

skus harmonicku stupnicu ta ma taku temno klasicku atmosferu
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #2 kedy: 30. Máj , 2010, 21:06:36 »

http://sk.wikipedia.org/wiki/Stredovek%C3%A1_hudba   total search time - 1/2 minuty..  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 30. Máj , 2010, 21:07:06 od kaolko » Zaznamenané

tommy321
pravidelný návštevník
Príspevkov: 330

« Odpoveď #3 kedy: 30. Máj , 2010, 21:11:52 »

http://sk.wikipedia.org/wiki/Stredovek%C3%A1_hudba   total search time - 1/2 minuty..  Bavím sa skvele

ok, zmenim otazku,
jak mozem zniet viac TAKTO:

Zaznamenané

(Gitary:Ibanez RGT42DX, California (Strat kopia),M.Parker Akustika),(Aparat: Peavey 6505, Randall RX412M, Randall RG15XM) ,(Nahravanie:Tascam US-122MKII, Rode M3, Cubase 5)
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #4 kedy: 30. Máj , 2010, 21:12:30 »

http://sk.wikipedia.org/wiki/Stupnica_(hudba)
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #5 kedy: 30. Máj , 2010, 21:12:59 »

ok, zmenim otazku,

kup si lutnu
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #6 kedy: 30. Máj , 2010, 21:15:49 »

ok, zmenim otazku,

to prve je myslim lydicky od Gis..resp C mol..a to druhe video tiez
« Posledná zmena: 30. Máj , 2010, 21:19:13 od kaolko » Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #7 kedy: 30. Máj , 2010, 21:20:20 »

odpoved na tvoju otazku je - kompozicia v prvo rade, vhodny vyber nastrojov cize aj pistalky, gajdy.. inak je to dost gay .. ze ty si sermiar? ide leto chces nejaku sermiarku pod stan zbalit
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #8 kedy: 30. Máj , 2010, 21:28:30 »

inak podla mna nevies co chces.. bud chces hrat pagan (co je pripad ensiferum) alebo chces hrat nejaky stredoveky bardsky styl v style taliansko alebo chces hrat nieco smerom k Irom ... aj ked ta irska hudba je vlastne normanska cize to je fuk
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #9 kedy: 30. Máj , 2010, 21:30:42 »

inak podla mna nevies co chces.. bud chces hrat pagan (co je pripad ensiferum) alebo chces hrat nejaky stredoveky bardsky styl v style taliansko alebo chces hrat nieco smerom k Irom ... aj ked ta irska hudba je vlastne normanska cize to je fuk

Najviac zachovanej stredovekej autentickej hudby pochadza skor z oblasti Beneluxu, Nemecka a aj Talianska.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #10 kedy: 30. Máj , 2010, 21:36:33 »

Najviac zachovanej stredovekej autentickej hudby pochadza skor z oblasti Beneluxu, Nemecka a aj Talianska.
no v týchto veciach neviem aká je presnosť, keďže neboli ešte ukonvenčnené notové zápisy...
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #11 kedy: 30. Máj , 2010, 21:38:51 »

no v týchto veciach neviem aká je presnosť, keďže neboli ešte ukonvenčnené notové zápisy...

Si si isty? Ja mam pocit, ze v povedzme 13. - 16. stor. boli. Nechce sa mi to teraz hladat...
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #12 kedy: 30. Máj , 2010, 21:41:01 »

nie, ale mám dojem, že boli vtedy ešte dosť iba imformatívne taby a čo ja viem čo, na klávesy,  ale ved to niekto pohľadá
mám dojem, že noty vznikli barokom
« Posledná zmena: 30. Máj , 2010, 21:42:24 od marrtin » Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
myso
pravidelný návštevník
Príspevkov: 634

« Odpoveď #13 kedy: 31. Máj , 2010, 01:00:11 »

do prdele z vasou autenticnostou...
pagan, irske, keltske, bardske, asi sa vam to pacit nebude, ale maju podla mna v sebe vela spolocneho, ale neviem co to je...
dufal som ze mi snad niekto da odpoved, ale jako furt, slovickarenie, uplne offtopic komenty, 1-2 ludia s normalnou odpovedou
naco ja sem chodim...

Kamos, vykasli sa na nich.  Na zdravie!

Dostal si jednu dobru odpoved: "to prve je myslim lydicky od Gis..resp C mol..a to druhe video tiez"
Teda, nekontroloval som, ci to sedi, ale chalanisko hovori o modoch -> teda stupnice ktore mozes pouzit, aby si dostal podobny feeling. Co su mody si mozes najst na tomto fore, nedavno o tom pisal Lubo. Naucis sa ich z tabov ( z netu) a mozes experimentovat.
Neviem, ako si na tom technicky, ale najviac by som ti odporucil stiahnut si podla ucha jednu z tych melodickych liniek, co si postol ako video. Aspon priblizne si nieco take  vymysli. A urcite by si mal vediet zahrat aspon zakladnu durovu a mollovu stupnicu - tiez si mozes zohnat taby hocikde na nete. Dalej neviem, ci chces skor spievat alebo hrat akordy alebo solovat na gitare.
Mozes pozriet napr. toto - je to sice naprd zahrane ale pre inspiraciu na jednu spanielku staci

A poprosim admina, nech tu pomaze tie zlomyselne komenty namyslenych metlakov  :).
Zaznamenané
gm_viktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 683

« Odpoveď #14 kedy: 31. Máj , 2010, 01:12:11 »

to chces vyslovne na gitaru???
zozen nejaky oldschool nastroj
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.04 sekund, 23 otázok.