tommy321
|
|
« kedy: 28. Jún , 2010, 11:55:56 » |
|
Zdravim pani, mam mensi problem, mal som vyhliadnutu hlavu (alebo kombo, nie som pevne rozhodnuty este) Bugera 6262, vraj kopia peavey 6505, a ze zvukovo na svoju cenu vraj perfektny zosilovac, nesmierne sa mi pacilo aj ze mala reverb nastavitelny zvlast pre oba kanale, a bol vypinatelny na footswitchi, takze by som sa na solenie obysiel snad aj bez echa/delay, a keby nie tak mal effekt loop tiez vyvedeny na footswitch. problem je ze vraj ich stiahly z vyroby koli kazivosti neviete teda poradit zosilovac ktory by mal podobne vlastnosti? ak mozno tak do 600 eur, na viac teraz nemam. bol som presvedceny ze ak by sa bugera pro skusani v obchode osvecila, tak by som ju bral, teraz som ale zasa spet na nule a neviem co mam vybrat. diki za rady...
|
|
|
Zaznamenané
|
(Gitary:Ibanez RGT42DX, California (Strat kopia),M.Parker Akustika),(Aparat: Peavey 6505, Randall RX412M, Randall RG15XM) ,(Nahravanie:Tascam US-122MKII, Rode M3, Cubase 5)
|
|
|
kubog
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 28. Jún , 2010, 11:59:03 » |
|
JCM 900 Dualreverb? Tiež sa dá dať reverb zvlášť na každý kanál a je aj prepínateľný FSkom. Neviem ale či by to zrovna sadlo tvojim zvukovým požiadavkám.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 28. Jún , 2010, 12:04:52 » |
|
nikdy v zivote som v praxi nepotreboval zapinat/vypinat reverb, ani zvlast uroven pre rozne kanale... ani som nikoho takeho asi ani nevidel, co by si to zapinal/vypinal. a ak aj taky bol, tak som to nikdy nepostrehol, ci si reverb zapina alebo vypina. slepa ulicka tento typ uvazovania, si myslim osobne...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tommy321
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 28. Jún , 2010, 12:08:03 » |
|
potrebujem do metal kapely, takze nejaky high gain zosilovac hladam, a planoval som to pouzivat tak ze reverb vyhulim na max, a zapnem ho pri solach, do riffov sa podla mna moc reverb nehodi...
|
|
|
Zaznamenané
|
(Gitary:Ibanez RGT42DX, California (Strat kopia),M.Parker Akustika),(Aparat: Peavey 6505, Randall RX412M, Randall RG15XM) ,(Nahravanie:Tascam US-122MKII, Rode M3, Cubase 5)
|
|
|
kubog
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 28. Jún , 2010, 12:09:17 » |
|
Kašli na to jak povedal rastis a neobmedzuj sa pri výbere ampu. Ak to potrebuješ k životu kup si radšej delay do slučky alebo niečo také
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 28. Jún , 2010, 12:10:31 » |
|
... a planoval som to pouzivat tak ze reverb vyhulim na max, a zapnem ho pri solach, do riffov sa podla mna moc reverb nehodi...
ale to je uplne napicu zvuk, zapinat si pruzinovy reverb aparatu naplno do sol. to nikto takto nepouziva... ked je pekny reverb, ale fakt pekny, co inak neni vobec casty jav, tak moze byt fajn ho mat trochu zapnuty cely cas, zvuk ma potom taky trochu krajsi vzdusnejsi priestor. ale hento, ze zapinat si ho naplno do sol, to je blbost si myslim...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tommy321
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 28. Jún , 2010, 12:11:10 » |
|
Kašli na to jak povedal rastis a neobmedzuj sa pri výbere ampu. Ak to potrebuješ k životu kup si radšej delay do slučky alebo niečo také nechcem sa obmedzovat, keby ale nieco podobne existovalo, tak to by bolo super, ta 6262 sa mi fakt pacila vo vsetkych smeroch, a sere ma ze ju stiahli
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tommy321
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 28. Jún , 2010, 12:12:22 » |
|
ale to je uplne napicu zvuk, zapinat si pruzinovy reverb aparatu naplno do sol. to nikto takto nepouziva... ked je pekny reverb, ale fakt pekny, co inak neni vobec casty jav, tak moze byt fajn ho mat trochu zapnuty cely cas, zvuk ma potom taky trochu krajsi vzdusnejsi priestor. ale hento, ze zapinat si ho naplno do sol, to je blbost si myslim...
tak ja som to este v obchode neskusal, nemam tucha jak by to znelo, dufal som ale ze by to bolo v poriadku
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 28. Jún , 2010, 12:16:14 » |
|
delay / chorus / EQ ... ... v slucke a tym sa odlisuje solo od riffov.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
shanike
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 28. Jún , 2010, 12:18:40 » |
|
nechcem sa obmedzovat, keby ale nieco podobne existovalo, tak to by bolo super, ta 6262 sa mi fakt pacila vo vsetkych smeroch, a sere ma ze ju stiahli
hej, hentu Bugeru co spominas ma kamarat tiez v tvrdsej kapele, za tu cenu si to nevie vynachvalit... ovsem jemu to funguje na druhej strane som videl predavat aspon 2ks tohto ampu, uz po opravach - menene konektory, patice na lampy, atd. mi tak pomimo napadlo, ze M/B Mark serie maju takto oddeleny pruzinovy reverb, na mojom Dual Calibri si tiez davam primerane reverbu na cisty kanal a uplne stahujem na skresleny... lenze to sa nezmesti do 600E
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
evil
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 28. Jún , 2010, 12:20:34 » |
|
Laney VH100R ma oddelene reverby a tusim su aj zapinatelne/vypinatelne pomocou FS. Do 600 EUR sa zohnat da...
|
|
|
Zaznamenané
|
GODIN RULEZ!!!
|
|
|
tommy321
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 28. Jún , 2010, 12:21:34 » |
|
delay / chorus / EQ ... ... v slucke a tym sa odlisuje solo od riffov.
to je sice pekne, ale si tie efekty este nejaku chvilu urcite nebudem moct dovolit, toz som bol vyteseny ze na tej bugere bude aspon nieco, moz by som to nehulil na max, podla ucha, ale uz by tam "nieco" bolo...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
shanike
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 28. Jún , 2010, 12:30:23 » |
|
kazdopadne vyberat hajgejn podla reverbu je trochu wicked, ci?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tommy321
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 28. Jún , 2010, 12:34:17 » |
|
kazdopadne vyberat hajgejn podla reverbu je trochu wicked, ci?
vies co, asi hej, ako nakoniec sa mi musi pacit ako t bude zniet cele, ale som dufal ze najdem nieco podobne tej bugere, k tej som sa nedostal koli reverbu, ale ked uz to raz mala, sa mi to zapacilo
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tommy321
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 28. Jún , 2010, 13:05:54 » |
|
v obchode som skusal este marshall ma50h, celkom sa mi pozdavala, len som neskusal na vlastnej gitare (vonku prsalo, a nemal som u seba akurat ani futral ani kufor) tak by to chcelo oskusat este zo svojou, ale co poviete na podobnu hlavu na metal? pozeral som ze 100 watova verzia neni vyrazne drahsia, nie je tych 100W lepsich? znamy mi vravel nieco take ze na high gain je treba vykon aby sa to nejak vybudilo cico, a ze preto su trebars tie peaveye 120 watove, jak to je teda?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|