Juraj_T
|
|
« kedy: 20. Jún , 2005, 21:24:20 » |
|
Cauko, chcem si kupit nove snimace na stratokaster, neviem sa rozhodnut medzi lace sensormi, noislessmi a seymour duncanmi. Bolo by fajn keby ste sa vy znalejsi rozpisali v nejakej plodnej debate, nech sa dostanem do problematiky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3467
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 20. Jún , 2005, 22:47:15 » |
|
Juraj, ak si v BA tak si mozes skusit moje SBS noiseless snimace. Som s nimi nesmierne spokojny. Maju krasny singlovy charakter. Locksmith ma lace sensory a su zvukovo sterilne az hanba. Noiselessy fender su tak iste len v ruzovom. Seymoury su fajn, len sa tazko zhanaju a su drahe.
|
|
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 21. Jún , 2005, 09:20:26 » |
|
Juraj, neviem aky zvuk hladas. Mal som moznost hrat na LaceSensor-Gold, SeymourDuncan-SLL1, SD-alnico2Pro, SD-STKS1 a doma mam Fender Alnico5 Noiseless.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Locksmith
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3186
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 21. Jún , 2005, 15:40:50 » |
|
roberto: ehm:) zas az take sterilne nie su. som s nimi spokojny. ja mam lace sensory zrejme silver, hoci ked som to mal rozobrate tak tam je taka zelena bodka, tak zeby green? ani sam neviem. pre mna je dolezite skor to, ze s nimi henry toth nahral cd, cize to je take zberatelske. keby si chcel, tak ti ich mozno mozes pocut a kupit:razz: alebo predam radsej ten hambac. bud to alebo to. mam strasny skok v hlasitostiach snimacov. pri kobylke mam najsilnejsi kent armstrong a v strede a pri krku su lace. velky rozdiel v hlasitostiach...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 22. Jún , 2005, 00:38:27 » |
|
>> mato, no dobre az tak sterilne niesu. len pre ma postradaju akykolvek charakter.
|
|
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
Juraj_T
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 22. Jún , 2005, 07:33:22 » |
|
Momentalne som v USA, takze zohnat seymoury nebude problem. O sbs nemam zaujem. Mam rad klasicky vintage zvuk, ale chcem mat aj moznost hrat na skreslenom zvuku bez sumu, preto som rozmyslal nad lacemi alebo noisslesmi. A az take bez charakteru tieto snimace nebudu, ked ich pouziva/pozuzivalo tolko gitaristov.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 22. Jún , 2005, 12:26:42 » |
|
Prispejem svojou troskou. Lace Sensors boli pred nejakymi 10-timi rokmi velka ""revolucia"", teda aspon Fender to tvrdil a montoval ich do najdrahsich modelov uplne vsetkeho od Strats az po J-Bass. Ich vyhodou malo byt podla ""chýru"" ze nebrumia. Preto ked som ich prvy krat skusal som bol velmi sklamany, ze veru brumia dost, len o trosku menej, ako klasicke single. Ono su to vlastne normalne single, akurat s nejakou ""tieniacou"" platnickou navrchu. Ich velikanskou nevyhodou je to, ze sa vyrabali iba v jednej magnetickej orientacii, takze s nimi brumi na Stratocasteri vsetkych 5 poloh zapojenia. Na rozdiel od klasickych singlov, kde brumia len samostatne snimace a medzipolohy nie, kedze stredny singel byva magneticky opacne orientovany. No a na to, ze ich nasadenim stratim iba trosku brumu, ale ziskam ho do dvoch dalsich poloh su, respektive v dobach, ked sa vyrabali boli dost drahe. K jednotlivym modelom: Zlaty bol najslabsi a najostrejsi model, mal sa podobat na vintage singel z 50-tych rokov. Neviem posudit nakolko to tak bolo, pretoze som na nom hral na cudzej gitare, cudzom aparate a bez porovnania s niecim inym. Na moj vkus bol prilis tenky, ale zase pri krku na dobrom lampovom stroji moze vselico ukazat. Strieborny bol akoze modernejsi sound, ale stale trosku slabsi. Mal som ho na svojej gitare pri krku aj kobylke. Pri kobylke prilis tenky, ale pri krku uplne kralovsky. Modry ma dostal najviac. Pri kobylke by som si ho kludne nechal, akurat silny, akurat zvonivy a akurat tlsty. Pri krku v pohode. Cerveny ma trosku sklamal, pretoze vsade som cital, ze to je HB sound atd., no a nebol to zvukom ani SC, ani HB, take nijake. Ani zvonive, ani riadne tlste, nijake. Pri krku som ho neskusal. Tieto moje hodnotenia ber trosku s rezervou, pretoze som hlavne HB gitarista. Na strate mam single iba pri krku a v strede, pri kobylke mam mini HB. SC pri kobylke by ma asi moc nebavilo alebo na to musim este dozriet. Pri krku SC milujem, ale zase pri krku hra dobre podla mojho nazoru vselico. V strede pouzivam SC iba do medzipoloh a tie zvonia takisto so vseliakymi modelmi. Takze nie som v hodnoteniach SC prilis ""fundovany"". Noisless som nikdy nepocul. Mal som doma jeden pokazeny kus snimacu, takze som ho rozoberal. Trosku ma zarazila navolno navinuta cievka, mal som dojem, ze ten snimac musi napiskavat, ale Dr.Karpathorky ich ma a tvrdi, ze nepiskaju. Vseobecne mam doveru k znacke Seymour Duncan, aj ked momentalne nemam od nich na gitarach nic. Ale co som pocul zopar ich modelov, vsetky ma velmi bavili. Predpokladam, ze chces single so singlovym zvukom a bez brumu. SD maju na vsetky situacie vzdy niekolko typov, mrkni ich web, maju tam aj dobry popis, aj ""zvukovu tabulku"", z ktorej sa da vychadzat. Myslim, ze kupou tejto znacky nic nepokazis, a hlavne nemal by si mat problem v buducnosti pripadne predat, co sa Ti neosvedci.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 22. Jún , 2005, 14:18:31 » |
|
Jasne, pozri si SeymourDuncan web. Su tam aj zvukove ukazky a su tam velmi pekne pocut rozdiely. Inak k tym Lace Sensors: hral som na olsovom Am. Fendre s Lace Sensors Gold a zvukovo sa mi to najviac podobalo na Claptona. Snimace brumeli, ale mali menej sumu (prave koli tej tieniacej platnicke). Boli celkovo o nieco slabsie ako Alnico Noiseless. Ja by som si ich zvolil na gitaru typu E.Clapton. Fakt, ze pri tychto Gold Lace Sensors snimacoch bolo velmi dolezite, ako kto hra na gitare.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
matkosafko
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 30. Jún , 2005, 21:32:07 » |
|
pan Jan Slapak spravi za malo penazi vela muziky , doslova
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 01. Júl , 2005, 00:21:45 » |
|
Pani Seymour Duncan, Larry DiMarzio a spol spravia za primerane peniaze muziky o cosi viac
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 01. Júl , 2005, 09:10:11 » |
|
Rasto, nepaci sa mi tvoj postoj neveriaceho Tomasa, ale whatever. Dnes mi ma prist singel Alnico noiseless od Slapaka. Takze ho mas na vikend a chcem recenziu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 01. Júl , 2005, 09:13:00 » |
|
Roberto - nemam doma aparat.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 01. Júl , 2005, 09:27:26 » |
|
Tak len tak na sucho.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 01. Júl , 2005, 14:19:13 » |
|
Tak si pozicaj kombo od Peta a sprav recenziu aj nanho, mozno to zdvihne zaujem onho, ked sa uz predava.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|