Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 23:19:32
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: help- drnčanie kobylky :(  (Prečítané 1498 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Martynko
nováčik
*
Príspevkov: 20

« kedy: 21. August , 2010, 19:05:38 »

zdar, mám fender squier strat (s*ačka ja viem, ale mám ju na účely prestavby :D ) a od včera mi začala dosť drasticky drnčať kobylka... som dosť amatér, ale ak ide len o nejakú nedotiahnutú skrutku alebo tak, snáď by som to s vašou radou dokázal spraviť aj sám... vopred vďaka za pomoc...
Zaznamenané
Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3186

« Odpoveď #1 kedy: 21. August , 2010, 19:32:27 »

to akoze ako drncat? neviem si predstavit co tam moze drncat. skus to nejak lepsie opisat...
Zaznamenané
Martynko
nováčik
*

« Odpoveď #2 kedy: 21. August , 2010, 19:45:28 »

Keď zahrám na prázdne E alebo A tak v priesotre kde je kobylka prišróbovaná k telu tými 6 šróbmi to vibruje a drnčí.
Dal som ale dolu struny, pritiahol to, a aj šróby, ktoré držia pružiny vzadu v tremole boli dosť vonku, tak som ich utiahol. Zajtra dám new struny a uvidím...
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #3 kedy: 21. August , 2010, 19:52:47 »

tremolo struny?

Zaznamenané
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #4 kedy: 21. August , 2010, 21:27:55 »

Na jacksone mi tiež drnčali struny, prepchal som pomedzi ne kus molitanu.
Zaznamenané
Martynko
nováčik
*

« Odpoveď #5 kedy: 21. August , 2010, 22:06:31 »

@pelko

ty si Pán Boh, vďaka ti! :) nenapadlo by ma to.

//ešte ma tak napadlo...keďže tremolo vôbec nepoužívam a ani neplánujem, tremolo páka v kobylke nastrčená byť nemusí, všakže to nijak neovplyvní funkciu kobylky? 
« Posledná zmena: 21. August , 2010, 22:27:30 od Martynko » Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #6 kedy: 21. August , 2010, 22:29:14 »

presne tak to mam aj ja a mal som na kazdej gitare s tremolom :) v baumaxe kupis hadicku s tym priemerom, ja som ich este zvykol jemne omotat lepiacou paskou.. jedna max dve otocky vytvori to taky trochu lepsi povrch lebo som mal pocit ze samotna hadicka tam dost lietala a rezonovalo to..  inak vela ludi zastava nazor ze strat znie ako strat aj vdaka tomu ze tam je jemny reverb pruzin co napomaha tym gitaram
Zaznamenané

pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #7 kedy: 21. August , 2010, 22:35:19 »

apadlo...keďže tremolo vôbec nepoužívam a ani neplánujem, tremolo páka v kobylke nastrčená byť nemusí, všakže to nijak neovplyvní funkciu kobylky? 
Pritiahni skrutky čo držia pružiny čo najviac, poprípade prihoď pružinu aby si mal tremolo pevne na dreve, páku vymontuj, a máš to skoro ako pevnú kobylku  Žmurk
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #8 kedy: 21. August , 2010, 23:58:44 »

inak vela ludi zastava nazor ze strat znie ako strat aj vdaka tomu ze tam je jemny reverb pruzin co napomaha tym gitaram

Tak tak, hardtail Straty zneju citelne inak.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Martynko
nováčik
*

« Odpoveď #9 kedy: 23. August , 2010, 16:25:43 »

vďaka ľudia....pružiny mám tri, skrutky zatiahnuté naplno, dosť fajn to drží a nerozľaďuje. :) uź len dáke lepšie snímače a sme ready to rock :)
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.046 sekund, 23 otázok.