Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 17:33:13
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Metalove kombo do panelaku  (Prečítané 20870 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #45 kedy: 02. Október , 2010, 17:24:15 »

Ak chces kombo, odporucal by som pozriet na bazari nieco zo starsich trandakov, hlavne az to ma 12" reprak a dostatok gainu na metal. Kadejake Laneycka, Kettnery a spustu dalsich kedysi serioznych a drahych aparatov sa da dnes kupit za 5 korun. Ak Ta to na doma omrzi, zoberes aj do skusobne a hras...

Presne tak. Ja kebyze riesim taku vec, tak hladam po bazaroch Crate gx212 je to uplne super hybridne kombo co uz dnes musi chodit za drobne, ok, mozno by si musel dolozit este 50e ale stalo by to za to. Alebo marshall valvestate s 12" reprakom. na reverb sa zo zaciatku mozes vykaslat
Zaznamenané
jtakac
miestny štamgast
Príspevkov: 1702

« Odpoveď #46 kedy: 02. Október , 2010, 17:26:03 »

Presne tak. Ja kebyze riesim taku vec, tak hladam po bazaroch Crate gx212 je to uplne super hybridne kombo co uz dnes musi chodit za drobne, ok, mozno by si musel dolozit este 50e ale stalo by to za to. Alebo marshall valvestate s 12" reprakom. na reverb sa zo zaciatku mozes vykaslat

podla mna urcite radsej modelingove kombo, kde mas uz aj efekty a rozne zvuky, nie iba jeden
Zaznamenané

mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
UjoLukas
nováčik
*
Príspevkov: 51

« Odpoveď #47 kedy: 02. Október , 2010, 17:26:38 »

Ak chces kombo, odporucal by som pozriet na bazari nieco zo starsich trandakov, hlavne az to ma 12" reprak a dostatok gainu na metal. Kadejake Laneycka, Kettnery a spustu dalsich kedysi serioznych a drahych aparatov sa da dnes kupit za 5 korun. Ak Ta to na doma omrzi, zoberes aj do skusobne a hras...

potrebujem to skutocne len na doma, i ked viem ze to nemyslis zle, co sa tyka starsich apartov, tak chcem aj reverb, preto napr nehladam Peavey rage 258 ci ake to je kombo, a digital by mi asi viac vyhovoal, kedze ma taky spravoanejsi zvuk :D neviem to popisat, proste take tie lacnejsie starsie komba su take strasne uvrieskane, mne digital nevadi, len nechcem aby to malo az take strasne chcemicke skreslenie ako zoom 505 s podobne skvosty
Zaznamenané
UjoLukas
nováčik
*

« Odpoveď #48 kedy: 02. Október , 2010, 17:28:47 »

chapem ako to myslite chlapi, jedna vec je ze reverb chcem, a druha vec je ze proste tych 50 naviac nemam, proste mam len tolko kolko mam, preto som zalozil tuto temu lebo vsetky ostatne koncili bud nasetri velke rpachy, kup si hovado celolampu inak to nema vyznam, alebo si kup zvukovku, mne ani jedna z tychto moznosti nevyhovuje
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #49 kedy: 02. Október , 2010, 17:30:21 »

chapem ako to myslite chlapi, jedna vec je ze reverb chcem, a druha vec je ze proste tych 50 naviac nemam, proste mam len tolko kolko mam, preto som zalozil tuto temu lebo vsetky ostatne koncili bud nasetri velke rpachy, kup si hovado celolampu inak to nema vyznam, alebo si kup zvukovku, mne ani jedna z tychto moznosti nevyhovuje

tak si kup spider ale s 12" reprakom v bazari za stovku a nemas co viac riesit
Zaznamenané
UjoLukas
nováčik
*

« Odpoveď #50 kedy: 02. Október , 2010, 17:34:29 »

tak si kup spider ale s 12" reprakom v bazari za stovku a nemas co viac riesit

mas skusenosti aj s inymi z tychto aparatov?
vedel by si najst taky spider do 100e na bazare?
je to 15w, 20 alebo 30w?
Zaznamenané
evil
pravidelný návštevník
Príspevkov: 367

« Odpoveď #51 kedy: 02. Október , 2010, 17:37:13 »

potrebujem to skutocne len na doma, i ked viem ze to nemyslis zle, co sa tyka starsich apartov, tak chcem aj reverb, preto napr nehladam Peavey rage 258 ci ake to je kombo, a digital by mi asi viac vyhovoal, kedze ma taky spravoanejsi zvuk :D neviem to popisat, proste take tie lacnejsie starsie komba su take strasne uvrieskane, mne digital nevadi, len nechcem aby to malo az take strasne chcemicke skreslenie ako zoom 505 s podobne skvosty
Myslim, ze si trochu pleties pojmy, ale...pokial trvas na digitalnych simulaciach, pozri ten Spider, co Ti radi Krtko, pripadne cokolvek podobne.

Ja by som Ti skutocne este raz poradil:
Akykolvek starsi trandak/hybrid s 12" reprakom - akykolvek mensi reprak bude uskrecany a nahovno. Pokial potrebujes reverb, pohladaj aparaty s reverbom, je ich strasna spusta. Len z hlavy ma napada napr. Kettner Metroverb seria, Laney pololampa - nepamatam presne seriu, valvestate, aj ked to je o nieco drahsie.
Vsetko su to aparaty, na ktorych hravali metalove kapely skusobne a koncerty - na doma Ti to musi stacit kralovsky...
Btw. ja si doma brnkam na malom behringer kombe a nepotrebujem nic viac...
Zaznamenané

GODIN RULEZ!!!
bigbadbrad
stály hosť
Príspevkov: 866

« Odpoveď #52 kedy: 02. Október , 2010, 17:38:05 »

mas skusenosti aj s inymi z tychto aparatov?
vedel by si najst taky spider do 100e na bazare?
je to 15w, 20 alebo 30w?

s 12'' reprakom je 30w
Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #53 kedy: 02. Október , 2010, 17:46:16 »

Ja Ti predam moj Peavey Transtube Envoy II za 150 EUR. Da sa nba tom aj metal zahrat slusne, ale predsa len sa mi doma hra prijemnejsie do Dualu.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
UjoLukas
nováčik
*

« Odpoveď #54 kedy: 02. Október , 2010, 18:02:15 »

chcel som len poradit s kombom, kto ma skusenosti s tymi kombami, ktore som napisal, popripade nieco podone, do 100e. A tema zase sklzla k tomu co uz asi 1000 tem na tomto fore, bud si kup zvukovku, alebo nieco drahsie. Proste drahsie nemozem mat a zvukovku tiez nie. Chcel som len radu od ludi co hrali na tych aparatoch a maju na nich nejaky nazor, ale su tu zapisane 4 strany uplne zbytocne (cest vynimkam).

K tomu line 6, to mi odporucalo vela ludi, ktori na nicom inom z vymenovanych aparatov nehrali, resp ani nepoculi. Takze keby som pokojne napochodoval do predajne, kazdy prvy predavac mi preda prave toto kombo, lebo napr taky Roland cube ani nevidel. Nechcem tym povedat, ze to je automaticky zle, ale potesilo by ma, keby mal niekto k tomu aj nejake porovnanie.
Zaznamenané
vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #55 kedy: 02. Október , 2010, 18:04:03 »

vsak ale ono je to vpodstate jedno, tam ziaden velky rozdiel nieje, roland cube som pocul je to vpohode tak isto ako line6 .. aj tak je tiez dolezite ako na tom hras a co tam nakrutis
Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
jtakac
miestny štamgast
Príspevkov: 1702

« Odpoveď #56 kedy: 02. Október , 2010, 18:04:59 »

chcel som len poradit s kombom, kto ma skusenosti s tymi kombami, ktore som napisal, popripade nieco podone, do 100e. A tema zase sklzla k tomu co uz asi 1000 tem na tomto fore, bud si kup zvukovku, alebo nieco drahsie. Proste drahsie nemozem mat a zvukovku tiez nie. Chcel som len radu od ludi co hrali na tych aparatoch a maju na nich nejaky nazor, ale su tu zapisane 4 strany uplne zbytocne (cest vynimkam).

K tomu line 6, to mi odporucalo vela ludi, ktori na nicom inom z vymenovanych aparatov nehrali, resp ani nepoculi. Takze keby som pokojne napochodoval do predajne, kazdy prvy predavac mi preda prave toto kombo, lebo napr taky Roland cube ani nevidel. Nechcem tym povedat, ze to je automaticky zle, ale potesilo by ma, keby mal niekto k tomu aj nejake porovnanie.

pozri sa, moze ti tu napisat nazor aj 100 ludi, ale nic sa nevyrovna tomu, ked ty sam zodvihnes svoj zadok, pojdes do obchodu, poskusas a vyberies si to, ktore sa ti  bude najviac pacit. Ci byvas niekde na samote v dukelskom priesmyku?  Bavím sa skvele
Zaznamenané

mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
UjoLukas
nováčik
*

« Odpoveď #57 kedy: 02. Október , 2010, 18:09:18 »

pozri sa, moze ti tu napisat nazor aj 100 ludi, ale nic sa nevyrovna tomu, ked ty sam zodvihnes svoj zadok, pojdes do obchodu, poskusas a vyberies si to, ktore sa ti  bude najviac pacit. Ci byvas niekde na samote v dukelskom priesmyku?  Bavím sa skvele

zrejme ano, lebo tohto tyzdna som presiel hudobniny v spisskej novej vsi, dvoje v poprade, troje v ziline a madu v kosiciach, a nikde nemali nic zo spominanych veci, a ako hovorim taky roland cube 20x som nikdy ani nevidel na vlastne oci, ale udajne v ziline by mali dostat tovar, tak nieze mi niekto vykupi do konca tyzdna v ZA to kombo!! :D

je uplne jasne ze ak by som moznost si zahrat na vsetkych tychto aparatoch, tak tu ani nemusim pisat, vypocujem si a rozhodnem sa.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #58 kedy: 02. Október , 2010, 18:09:59 »

Si jak sopel, sorry... Ale co mas z nejakej internetovej rady, nez ked si pojdes vyskusat sam ? V kazdom slovenskom hudobnom shope maju same male shity, nic poriadne som este nevidel, okrem muzikeru napr. kde som si zahral na plne gule cez Dual a orange 4*12.
Tak zdvihni rit a chod si poskusat tie prditka, z ktorych nedostanes nic, len sum.
Ako rada ti tu bola milionkrat spominana - kombo s 12 palcovym reprakom z bazaru. Uplne najlepsia volba, ked nemas prachy.
 Na zdravie!
Zaznamenané

UjoLukas
nováčik
*

« Odpoveď #59 kedy: 02. Október , 2010, 18:11:02 »

vsak ale ono je to vpodstate jedno, tam ziaden velky rozdiel nieje, roland cube som pocul je to vpohode tak isto ako line6 .. aj tak je tiez dolezite ako na tom hras a co tam nakrutis

tento moj komentar vyznie trosku cudne, ale pocul som ze tie voxy su slusne oproti line 6, preto ma zaujimalo skor toto porovnanie
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.066 sekund, 22 otázok.