Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 13:27:23
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Cim umyvat/lestit/cistit gitaru??  (Prečítané 18674 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #60 kedy: 26. Máj , 2009, 12:14:36 »

wd40 odmastnuje a nemaze? no to pocujem prvy krat. oni sami na domovskej stranke tvrdia ze je vhodne na mazanie, sam ho casto na premastenie nejakych spojov pouzivam a funguje viac nez dobre.
Zaznamenané

o-yep sro
br4nik
pravidelný návštevník
Príspevkov: 248

« Odpoveď #61 kedy: 26. Máj , 2009, 12:34:48 »

wd40 odmastnuje a nemaze? no to pocujem prvy krat. oni sami na domovskej stranke tvrdia ze je vhodne na mazanie, sam ho casto na premastenie nejakych spojov pouzivam a funguje viac nez dobre.

on maze ale uschne za par hodin...vazelina alebo olej neschnu...su mastne-to su mazadla...oblej sa olejom ostane ti mastny flak wd by malo zmiznut...nieje urceny ako mazadlo...cez leto som brigadoval v sklade kde to posielaju po celom slovensku viazal som katalog pre wd40...mam doma viac vzoriek ako predajcovia  Zdravíčko  niesom extra gitarista ale wd 40poznam dobre... je to vlastne rozpustadlo...maze ale iba kratko...
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #62 kedy: 26. Máj , 2009, 12:41:48 »

podla tohto to vyzera, ze nevedia,co predavaju alebo vedome klamu - http://www.topspol.sk/top/topw.nsf/fproducts?ReadForm&RestrictToCategory=wd40tekutenaradie&ok
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #63 kedy: 26. Máj , 2009, 12:48:02 »

podla tohto to vyzera, ze nevedia,co predavaju alebo vedome klamu - http://www.topspol.sk/top/topw.nsf/fproducts?ReadForm&RestrictToCategory=wd40tekutenaradie&ok

to je dobre  ha ha ha ze odstranuje mastnotu a spinu,
                                     maze
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #64 kedy: 26. Máj , 2009, 12:48:38 »

on maze ale uschne za par hodin...vazelina alebo olej neschnu...su mastne-to su mazadla...oblej sa olejom ostane ti mastny flak wd by malo zmiznut...nieje urceny ako mazadlo...cez leto som brigadoval v sklade kde to posielaju po celom slovensku viazal som katalog pre wd40...mam doma viac vzoriek ako predajcovia  Zdravíčko  niesom extra gitarista ale wd 40poznam dobre... je to vlastne rozpustadlo...maze ale iba kratko...

to mam aj ja taku skusenost ze nevydrzi dlho. mas skusenosti lepsie, nehadam sa  Zdravíčko
Zaznamenané

o-yep sro
br4nik
pravidelný návštevník

« Odpoveď #65 kedy: 26. Máj , 2009, 12:48:52 »

praveze to dobre vedia maze ale nieje to mazadlo...mazadlo predsa nemoze odmastnovat...WD je riedke a dostane sa takmer vsade...rozpusti napr.hrdzu,premaze ale uschne-cize odmastni...nemaze stale...to je podstata wdcka...  Na zdravie!
Zaznamenané
br4nik
pravidelný návštevník

« Odpoveď #66 kedy: 26. Máj , 2009, 12:50:12 »

to mam aj ja taku skusenost ze nevydrzi dlho. mas skusenosti lepsie, nehadam sa  Zdravíčko

presne tak  nevydrzi dlho Na zdravie! mne to cele pripada ako lubrigacny gel...premaze a zmizne  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 26. Máj , 2009, 12:57:43 od br4nik » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #67 kedy: 26. Máj , 2009, 13:07:06 »

presne tak  nevydrzi dlho Na zdravie! mne to cele pripada ako lubrigacny gel...premaze a zmizne  Bavím sa skvele

Hej, tak zhruba polhodinu az hodinu ostava na strunach, viac cinkaju.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Radomír
stály hosť
Príspevkov: 980

« Odpoveď #68 kedy: 26. Máj , 2009, 13:17:24 »

WD dobrý aj na strelné zbrane-odpudzuje vodu,vlhkost.Na kov špica ale na lak by som ho tiež nedával určite. To rovnou môžeš gitaru do pračky dať-šetrný program a persil-sunburst bude biely ked ho vytiahneš.Dobré je trocha chloru-perex  Bavím sa skvele  Na zdravie! a aviváž na staticku elektrinu  ha ha ha
« Posledná zmena: 26. Máj , 2009, 13:18:37 od Radomír » Zaznamenané

Nečum-uč sa,cvič a hraj!Nech si dobrý ako VAI :)
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #69 kedy: 26. Máj , 2009, 13:55:23 »

Však normálne,wapkou :)
Zaznamenané
Radomír
stály hosť

« Odpoveď #70 kedy: 26. Máj , 2009, 13:59:30 »

Však normálne,wapkou :)
a tie viac zanesené miesta drôtenou kefou prebehnúť a šmirglom 100kou zabrúsiť  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Radomír
stály hosť

« Odpoveď #71 kedy: 26. Máj , 2009, 14:05:04 »

Autoumývaren-pripevní na strechu-vyčistia aj navoskuju.To už je veda na hovado ako umývať gitaru.Čo je to auto?Predáváju kopu čistidiel na každý kusok gitary,leštidlá,vosky-stačí len hubu otvorit v predajni a zasypú ťa tým a môžeš byť vrchný čistič na gitarfeste ked bude  Bavím sa skvele  Bavím sa skvele  Ja som čert..
Zaznamenané

vittore
pravidelný návštevník
Príspevkov: 513

« Odpoveď #72 kedy: 28. Júl , 2009, 12:07:35 »

ahojte neviete poradit cim ocistim zhrdzavene sroby na kobylke a tak?
Zaznamenané

tommy321
pravidelný návštevník
Príspevkov: 330

« Odpoveď #73 kedy: 21. Február , 2013, 11:21:04 »

mam tusim ten lemon oil a hrozne som sa snazil s tym ocistit z hmatniku mastnotu z prstov, ale bez vysledne... az neskor mi doplo ze to je olej na lestenie, takze asi nepomoze  ha ha ha

vidim ze tu mnoho z vas spomynalo lieh, alebo ine pripravky na drevo ktore som sa zatial neodvazil pouzit lebo som nevedel co by to spravilo z hmatnikom, tymi nalepkami jak tam su alebo s prazcami aby neskorodovalo. Je teda lieh v pohode? ten bordel na tom hmatniku ma fakt sere a chcem to vycistit...
Zaznamenané

(Gitary:Ibanez RGT42DX, California (Strat kopia),M.Parker Akustika),(Aparat: Peavey 6505, Randall RX412M, Randall RG15XM) ,(Nahravanie:Tascam US-122MKII, Rode M3, Cubase 5)
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #74 kedy: 21. Február , 2013, 12:14:18 »

Lieh je v pohode. Najlepšie je ho namiešať s Dunlop 65, natrieť na hmatník a chvíľu tak nechať, potom s drsnou kefkou zamakať. Potom ho naniesť znova, nechať pôsobiť pár minút a vydrhnúť všetko s čistou handrou, najlepšie bavlna.

Prípadne do zmesi môžeš pridať ešte trochu citrónovej šťavy, tak 1/5.

Fajn koktejl je 3 diely Dunlop 65, 1 diel liehu, 1 diel šťavy.

Pokiaľ máš normálnu gitaru, tak sa ti na hmatníku nemá čo poškodiť ani skorodovať.
« Posledná zmena: 21. Február , 2013, 12:16:10 od BrokenWings » Zaznamenané
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.037 sekund, 22 otázok.