Branko
|
|
« Odpoveď #495 kedy: 23. Január , 2011, 15:19:01 » |
|
Daj foto, alebo YT jak rifujes
nedam nic, lebo si zly
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MMM
Hosť
|
|
« Odpoveď #496 kedy: 23. Január , 2011, 15:21:09 » |
|
Uz budem dobry, slubujem..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #497 kedy: 23. Január , 2011, 22:48:07 » |
|
Pani gitaristi, poradte nejake piezo, ktore nebude len sicat v elektrike. Vdaka. Take nieco by som si prosil. Od cca 10. sekundy dalej:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #498 kedy: 23. Január , 2011, 22:50:30 » |
|
pripadne 1:06
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #499 kedy: 23. Január , 2011, 23:09:11 » |
|
ked chceš niečo také,tak si kúp také aké má petruči
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #500 kedy: 23. Január , 2011, 23:13:53 » |
|
ked chceš niečo také,tak si kúp také aké má petruči jop, uz len zistit, co ma.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #501 kedy: 23. Január , 2011, 23:28:38 » |
|
jop, uz len zistit, co ma.
čo "Petrucci forum" nefunguje?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brko
|
|
« Odpoveď #502 kedy: 06. Júl , 2011, 15:39:48 » |
|
mam otazku ohladom hmatnika eben verzus javor . ako su na tom v porovnani ? je to tak ze javor je len vyblednuty eben ? co sa tyka vyskovych frekvencii ? alebo ako su na tom v porovnani resp. priklad telecaster: bahenny jasen telo , krk javor . hmatnik eben . neni tato kombinacia biedna ze uz to bude moc ujacane v kobylkovej polohe ? spekulujem si tak lebo som nevidel nikde klasicky telecaster s ebenovym hmatnikom a inak ked uz som v brankovej teme . jako pokracuje stavba gitary ? este je to v stadiu ze bude ci uz si sa nato vymrdal ? dikes
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #503 kedy: 06. Júl , 2011, 15:41:36 » |
|
a inak ked uz som v brankovej teme . jako pokracuje stavba gitary ? este je to v stadiu ze bude ci uz si sa nato vymrdal ? dikes :D:D:D::D uz ju stavaju cigosi siesti pred kauflandom uz vytiahli zaklady inak co sa toho tyka ze ci je eben taky jak javor tak nie... eben ma vyslovene vela presencu a tym padom ostrosti.. co sa nejakej analyzy frekvencii tyka tak to pochybujem ze sa da nejak jednoznacne povedat lebo uz samotne dva kusy javora narpiklad mozu hrat rozdielne.. javor z mojich skusenosti ma pomerne dost vysok ale hlavne aj stredov, kdezto eben moze posobit kastrovane.. javor by som zaradil k vyssim strednym az vyssim FQ s jednoznacnym 'snappy' charakterom alebo ako to inak nazyvaju slovaci ze to je 'plieskave'.. do tebou spominanej kombinacie by som asi eben nepchal.. ak chces nieco pekne tak si daj pau ferro .. je to tonalne medzi palisandrom a ebenom a vyzera to 'classy'
|
|
« Posledná zmena: 06. Júl , 2011, 15:46:23 od kaolko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #504 kedy: 06. Júl , 2011, 15:53:45 » |
|
mam otazku ohladom hmatnika eben verzus javor . ako su na tom v porovnani ? je to tak ze javor je len vyblednuty eben ? co sa tyka vyskovych frekvencii ? alebo ako su na tom v porovnani resp. priklad telecaster: bahenny jasen telo , krk javor . hmatnik eben . neni tato kombinacia biedna ze uz to bude moc ujacane v kobylkovej polohe ? spekulujem si tak lebo som nevidel nikde klasicky telecaster s ebenovym hmatnikom a inak ked uz som v brankovej teme . jako pokracuje stavba gitary ? este je to v stadiu ze bude ci uz si sa nato vymrdal ? dikes Branko sa na to vymrdal, lebo momentalne by mi bola taka heavyhigainultraspecialblackmachine gitara napicu. Ale vratim sa k tomu celemu, ak bude na to aj taka kapela, muzika a moj vztah k tomu. k otazke: to, co sa pytas je odpoved skusania, hrania na takych drevach - na kazdej gitare hra kazde drevo inak, nehovoriac o kombinacii. Mal som v ruke gitaru s ebenom na hmaniku, ktora bola doslova prevyskovana, velmi "tight" - karolova a zas na mojom Musicmane mam eben na hmatniku a tam sa opat inak sprava. Nie je to vobec vyskove, ale zostala pevnost vo zvuku. Telo mam jelsu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #505 kedy: 06. Júl , 2011, 15:56:41 » |
|
... a v neposlednom rade dolezitost snimacov ma tiez svoje miesto.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brko
|
|
« Odpoveď #506 kedy: 06. Júl , 2011, 16:06:50 » |
|
... a v neposlednom rade dolezitost snimacov ma tiez svoje miesto. to spekulujem ze eben je standard v metalovych veslach kde su hambace . aj les pauly customy ale kombinaciu so singlami som este nevidel
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #507 kedy: 06. Júl , 2011, 16:11:27 » |
|
poodla mna to bude uvrestane s ebenom, takym ale tym neprijemnym stylom ze to bude zniet jak klakson v porcelanovej miestnosti.. eben na taky druh gitary co pises by som riesil asi len v pripade ze by som podladzoval co ja viem do Hcka na6tke.. aby si zachoval co najvacsiu konkretnost pri tych tonoch.. ak chces hrat ale na standardnom ladeni, tak by som sieldo overenych kombinacii asi najskor.. javorom a palisandrom isto nic nepokazis.. pau ferro je napriklad palisander ale vyzera v reze uplne krastne.. treba si hlavne uvedomit ze bahenny jasen v jeho prirodzenej podobe myslim teraz americky swamp ash, nie northern ma jemne vykastrovany sound, ze hra skor v basoch a vyskach, ked ho doplnis o eben tak dostanes este viac vysok.. ked das single tak este viac.. mozno P90 by boli fajn inak aj tie snimace su podstatna vec vlastne.. lebo ja som mal dlho jeden druh snimaca a jak som zmenil zosik tak som zistil ze treba aj tuto vec doladit a uz je vsetko uplne ok.. ono ide o to ze co chces na tom hrat, aky zosik, ake zvuky ci aj highgain, ci chces single alebo HB.. ako ladis atd.. kludne si prejdi tento link kde su aspon v zaklade rozpisane charakteristicke vlastnosti driev http://www.jemsite.com/jem/wood.htm (v skutocnosti ale dopredu aj tak nikdy nevies ako ta stavba nakoniec bude hrat)
|
|
« Posledná zmena: 06. Júl , 2011, 16:15:46 od kaolko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #508 kedy: 06. Júl , 2011, 16:23:51 » |
|
... kludne si prejdi tento link kde su aspon v zaklade rozpisane charakteristicke vlastnosti driev http://www.jemsite.com/jem/wood.htm (v skutocnosti ale dopredu aj tak nikdy nevies ako ta stavba nakoniec bude hrat) Neda sa vyslovene povedat, aby to, co je tam napisane musela byt pravda a uz vobec nie stylom: Mahagon - bass:5 Middle:7 a pod. Dost dolezita je konstrukcia gitary, sklon hlavy, menzura, ... Doslova veda a hlavne s kombinaciami dreva moze vzniknut v hlave dost velky salat. (ako vidiet aj v tejto teme) Musel by si mat minimalne 5, 6 gitar, aby si vedel povedat, co a ako hra... ako reaguje... na rozne zanre a tak. A AJ preto som sa vyhol tunajsej vyrobe gitary, aby som predisiel tomu spekulovaniu, z ktoreho si vacsina tu dokaze robit srandu.
|
|
« Posledná zmena: 06. Júl , 2011, 16:25:05 od Branko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|