brko
|
|
« Odpoveď #510 kedy: 11. Júl , 2011, 07:47:00 » |
|
diki za odopvede este by ma zaujimal nazor dakoho na madagascar rosewood vs. indian rosewood
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #511 kedy: 11. Júl , 2011, 09:08:00 » |
|
diki za odopvede este by ma zaujimal nazor dakoho na madagascar rosewood vs. indian rosewood Opat podobna odpoved, ako som pisal - mas to jedno aky rosewood. Staci nejake ine drevo niekde inde, nejaky iny sklon cohosi, ine snimace a uz je to jedno. Nikdy nevies, co z toho bude, aj ked das overene materialy. Staci sa pozriet na robene straty, LPcka - kazde hra inak aj ked overene materialy. Edit - coraz viac prichadzam na to, ze dolezita je konstrukcia gitary. Minule som cital kdesi, aky je dolezity sklon hlavy voci krku. Zda sa, ze blbost, ale ma to velky vplyv na zvuk. Dalej napr. ten blok, ktory sa nachadza v kobylke stratu. Dolezita je hrubka TOPu, atd... proste hotova veda. A ty musis vyskusat x gitar (robenych), aby si povedal, ze ANO, TOTO CHCEM. Preto znackove firmy to uz maju vychytane, mohli si to totiz vykusat, skumat, atd... Taky Fender mozno "vyjebal" x gitar, aby spravil nejau "finalnu". Preto kazda robena gitara je original, nikdy nie kopia niecoho - len vyzorovo. Teda aspon ja som nepocul kopiu 1:1 robenej gitary. Mozno to ani nie je cielom pre niekoho.
|
|
« Posledná zmena: 11. Júl , 2011, 09:13:50 od Branko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brko
|
|
« Odpoveď #512 kedy: 11. Júl , 2011, 09:13:43 » |
|
jezis . musi mat predsa dajake zakladne vlastnosti nechcem vediet ako sa bude spravat na takej a takej gitare . ale vlastnosti farba/ porovitost / prakticke pouzitie tohoto dreva ... v porovnani s indian rosowood . postrehy co si vsimol dakto kto drzal v rukach oba
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #513 kedy: 11. Júl , 2011, 09:14:39 » |
|
jezis . musi mat predsa dajake zakladne vlastnosti nechcem vediet ako sa bude spravat na takej a takej gitare . ale vlastnosti farba/ porovitost / prakticke pouzitie tohoto dreva ... v porovnani s indian rosowood . postrehy co si vsimol dakto kto drzal v rukach oba Tu z fora pravdepodobne nikto nedrzal obe v rukach a povedal, ze "aha, toto je popici a toto nie je". Skus nieco zahranicne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #514 kedy: 11. Júl , 2011, 09:28:51 » |
|
hmm ono je podla mna fajn ist takou cestou ze - ak chcem nieco co uz niekto robi? napriklad ja neviem Gibson LP Standard co bude presna kopia, tak by som si kupil asi original hlavne z toho dovodu ze cenovo to vyjde cca rovnako, da sa to aj v nasich geogr. polohach testnut priamo a zobrat ked to hra dobre.. ked si to das spravit tak nikdy dopredu nevies ako to vypali aj s gitarou konstrukcne tak jednoduchou ako moze byt tele/LP.. a hlavne si to drzi cenu
- ak chces nieco netradicne, vynimocne ci uz materialom, designom alebo farbou, daj si to spravit, ale musis ratat s rizikom ze to nebude hrat tak ako si si vyratal dopredu.. ono sa neda dopredu povedat ze indian rosewood ma 5 basov 4 vysky a 2 stredy a madagascar ma pomer 4: 3: 7 lebo uz jednotlive dreva z jedneho druhu dreva mozu hrat podstatne inak.. a jak pise Brano, tam aj tie uhly a konstrukcne vychytavky robia vela.. podstatne je mat kvalitneho dodavatela dreva niekde za hranicami, ktory sa na toto specializuje
|
|
« Posledná zmena: 11. Júl , 2011, 09:29:32 od kaolko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #515 kedy: 11. Júl , 2011, 09:35:29 » |
|
hmm ono je podla mna fajn ist takou cestou ze - ak chcem nieco co uz niekto robi? napriklad ja neviem Gibson LP Standard co bude presna kopia, tak by som si kupil asi original hlavne z toho dovodu ze cenovo to vyjde cca rovnako, da sa to aj v nasich geogr. polohach testnut priamo a zobrat ked to hra dobre.. ked si to das spravit tak nikdy dopredu nevies ako to vypali aj s gitarou konstrukcne tak jednoduchou ako moze byt tele/LP.. a hlavne si to drzi cenu
- ak chces nieco netradicne, vynimocne ci uz materialom, designom alebo farbou, daj si to spravit, ale musis ratat s rizikom ze to nebude hrat tak ako si si vyratal dopredu.. ono sa neda dopredu povedat ze indian rosewood ma 5 basov 4 vysky a 2 stredy a madagascar ma pomer 4: 3: 7 lebo uz jednotlive dreva z jedneho druhu dreva mozu hrat podstatne inak.. a jak pise Brano, tam aj tie uhly a konstrukcne vychytavky robia vela.. podstatne je mat kvalitneho dodavatela dreva niekde za hranicami, ktory sa na toto specializuje
Tak tak, presne. Dalsia vec, co som sa s nemenovanym gitararom bavil... ze ktosi vezme nejake drevo zo Slovenska a mysli si, ze to bude hrat ako gitara "z emeriky". Tam je ina klima, ine podmienky, proste vsetko ine. Tak aj rovnaky druh dreva bude hrat inak. Nakoniec vela robi REZ dreva. Cize neni jelsa jako jelsa. Ale v tom uplne preuplne suhlasim s Karolom - ak chces Tele, kup si Tele. Ak Gibson, tak Gibson. A ak nieco netradicne - daj si spravit.
|
|
« Posledná zmena: 11. Júl , 2011, 09:36:54 od Branko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #516 kedy: 11. Júl , 2011, 09:51:07 » |
|
Ak Gibson, tak Gibson.
Gibson LP sa konstrukcne tiez velmi menili v priebehu desatroci a zvukovo to bolo tiez velmi citit, takze aj samotny Gibson LP Standard je velmi siroky pojem.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #517 kedy: 12. Júl , 2011, 10:09:30 » |
|
...Minule som cital kdesi, aky je dolezity sklon hlavy voci krku. Zda sa, ze blbost, ale ma to velky vplyv na zvuk.
no toje prave pomerne zasadne, to uz z elementarnej logiky veci neni blbost ...
Preto znackove firmy to uz maju vychytane, mohli si to totiz vykusat, skumat, atd... Taky Fender mozno "vyjebal" x gitar, aby spravil nejau "finalnu". Preto kazda robena gitara je original, nikdy nie kopia niecoho - len vyzorovo. ... tu by som trochu oponoval. samotne tieto velke firmy co maju tradiciu polstorocie nemaju nejaku vysoku konzistentnost zvukovu. ramci jedneho obdobia vyroby a jedneho konkretneho modelu to bude viacmenej stale o tom istom. ale zober si kvazy rovnake modely medzi ktorymi bude rozdiel nejake vacsie casove obdobie a nebudes moct hovorit, jak maju slavne firmy vychytany nejaky etalon zvukovy, pretoze to bude kludne mozno taky isty rozdiel, ak nie vacsi, ako pri slavnej seriovke versus handmade kopii...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cutaj
|
|
« Odpoveď #518 kedy: 21. Júl , 2011, 07:47:30 » |
|
p.Antalik ( Team ) , ma dve na vlas rovnake git musicman SM ( take cierne ) ako hovoril aby mal priblizne rovnaky sound ( ked meni nastroje ) , zial nepodarilo sa su zvukovo velmi odlisne - jedna oblubena a druha menejoblubena , tak tazko sa bavit o 100% - nosti , priroda :-) tak ak bude niekdo mat napr. 3 original gitary najdete svojho milacika :-)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #519 kedy: 13. September , 2011, 12:30:34 » |
|
ja to poviem uplne nahlas teraz.. bez servitky
ak budes mat do roka postavenu gitaru tak prisaham ze pridem na koncert Katky knechtovej nahy a budem kricat
'Brankoooo Brankooooo, chcem byt otcom tvojich deti, ja som to tak nemyslel to rano, ked si odomna odchadzal po prebdenej noci, ze nebudes moj jediny.. Budes.. '
Som rad, ze to este plati. Do novembra 2011 to majster stiha.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 5879
|
|
« Odpoveď #520 kedy: 13. September , 2011, 12:35:50 » |
|
Som rad, ze to este plati. Do novembra 2011 to majster stiha. Tak ako nakoniec dopadla kombinacia driev, zeliez, plastov ? Co to teda bude?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #521 kedy: 13. September , 2011, 12:36:38 » |
|
Tak ako nakoniec dopadla kombinacia driev, zeliez, plastov ? Co to teda bude?
To sa nechaj/te prekvapit. Nebude to nic z toho, co som chcel kedysi. Uz mam ine plany.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vikur
VIP
stály hosť
Príspevkov: 1422
hejter
|
|
« Odpoveď #522 kedy: 13. September , 2011, 12:38:38 » |
|
mahagonove tele s p90kami?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #523 kedy: 13. September , 2011, 12:40:31 » |
|
mahagonove tele s p90kami? nie nie, aj ked si blizko.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 5879
|
|
« Odpoveď #524 kedy: 13. September , 2011, 12:43:05 » |
|
To sa nechaj/te prekvapit. Nebude to nic z toho, co som chcel kedysi. Uz mam ine plany. iPad?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|