Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 13:22:25
Strán: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 36 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Chcem si dat vyrobit gitaru, dreva, vyrobci, HW...  (Prečítané 113920 krát)
0 užívateľov a 8 Hostí prehliada túto tému.
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #195 kedy: 30. December , 2010, 15:48:30 »

ale mam v hlave presne zvuk

http://www.mfn.sk/index.php?m=809
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #196 kedy: 30. December , 2010, 15:51:36 »

http://sk.wikipedia.org/wiki/Predstava
Zaznamenané

reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #197 kedy: 30. December , 2010, 17:29:38 »

toto je celkom fajn, aj ked chlapik hra nakkt, ale viem si predstavit, ako hra ten nastroj nasucho a cez amp. Pocut tam taku prijemnu perkusivitu a tazkost tonu. Zaroven je to take zive. Tak nejak by som to chcel.

Edit: kebyze ma poriadny kvalitny Higain a rovnako dobry cisty + crunch, tak by mu to znelo velmi dobre.
Keby ste videli niekde túto gitarku za dobrú cenu tak mi dajte vedeť :)...
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #198 kedy: 30. December , 2010, 17:52:27 »

mam v hlave vzduch ktory chcem dosiahnut.. ze boi must lern
« Posledná zmena: 30. December , 2010, 18:01:35 od kaolko » Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #199 kedy: 30. December , 2010, 18:04:51 »

chcel by som povedat len jednu vec pre vsetkych ktori by si radi dali postavit gitaru-

akykolvek zvuk mate v hlave a stavate gitaru tak na neho ihned zabudnite, pretoze neni sanca aby ste ho docielili..
prave preto ak ma clovek predstavu konkretneho zvuku, vybera si z hotovych gitar a ked chce clovek stavat gitaru, musi mat sakra rezervu v predstavivosti lebo ked dam vedla seba 3 gitary kazdu s mahagon telom, javor krkom a rovnakymi snimacmi s tym ze boli vyrobene s casovym odostupom z neidentickeho materialu tak budu hrat kazda inak...
to by musel clovek pisat dodavatelom dreva ze dobry den, viete mi vybrat mahagon ktory hra takto? ýoutube link'.. myslim ze by uz neodpisali  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #200 kedy: 30. December , 2010, 18:07:11 »

Je priam neskutocne, ako sa da riesit nejaka p*čovina.  Bavím sa skvele Teraz aspon na 10 stran "zvuk v hlave" podme rozoberat.  ?§!.

Ano, lebo kazda seriovka je vyrobena v tu istu sekundu a nehra rovnako. Ach Karol...  Nechajte ma vydýchať
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #201 kedy: 30. December , 2010, 18:20:50 »

Karol, hra tvoja gitara, jak si chcel ? Jak si si myslel, ze bude hrat ? Velmi ma zaujima odpoved. Dik.

Resp. podla coho si si vyberal material ? Podla 7string.org ? ci ?
« Posledná zmena: 30. December , 2010, 18:23:09 od Branko » Zaznamenané

reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #202 kedy: 30. December , 2010, 18:21:21 »

Je priam neskutocne, ako sa da riesit nejaka p*čovina.  Bavím sa skvele Teraz aspon na 10 stran "zvuk v hlave" podme rozoberat.  ?§!.

Ano, lebo kazda seriovka je vyrobena v tu istu sekundu a nehra rovnako. Ach Karol...  Nechajte ma vydýchať
On tým skorej chcel povedať, že tú seriovku vieš chytiť do paprčiek a oskúšať pred tým ako ju kúpiš :)
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #203 kedy: 30. December , 2010, 18:22:44 »

Karol, hra tvoja gitara, jak si chcel ? Jak si si myslel, ze bude hrat ? Velmi ma zaujima odpoved. Dik.

ja som neriesil zvuk v predstavach  :) jedien co som chcel aby sa nezlievali akordy pri vysokom skresleni a aby to malo 7 strun a na metal, takze nejake zvukove predstavy som velmi nemal.. fakt ale je ze ak som si aj nejaku predstavu snazil vytvorit ze ako to asi moze hrat, konecny vysledok hral uplne inak
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #204 kedy: 30. December , 2010, 18:23:24 »

...

.. ale mahagon body a javor krk ? dost atyp a podla mna aj ujeta kombinacia

he ? toto je jedna uplne bezna, pomaly "zakladna" kombinacia. odmysliac si moj samorobeny mahagonovy strat, tak rovno mam este raz taku istu kombinaciu drev (mahagon telo / javor krk) pri LP od Gibsonu Žmurk a v katalogoch defacto akejkolvek znacky to najdeme uplne bezne tiez...
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #205 kedy: 30. December , 2010, 18:24:33 »

On tým skorej chcel povedať, že tú seriovku vieš chytiť do paprčiek a oskúšať pred tým ako ju kúpiš :)

hej presne tak.. chcem tym povedat ze ak sa mi paci konkretny zvuk konkretnej gitary a chcem aby tak nieco hralo tak si to urite nedam vyrobit lebo to tak hrat nebude :) videl som kopie musicmanov kvazi 1:1 nehrali ako original, lespauly, hrali inak ako original (niektore dokonca omnoho zaujimavejsie).. kadeake superstraty co vychadzali z ibanezov a hrali inak nez ten ibanez.. preto ak mas konkretnu predstavu aky zvuk chces a nieco ju splna, potom nevidim dovod dat si nieco robit, lebo to bude hrat uplne inak
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #206 kedy: 30. December , 2010, 18:24:45 »

chcel by som povedat len jednu vec pre vsetkych ktori by si radi dali postavit gitaru-

akykolvek zvuk mate v hlave a stavate gitaru tak na neho ihned zabudnite, pretoze neni sanca aby ste ho docielili..
prave preto ak ma clovek predstavu konkretneho zvuku, vybera si z hotovych gitar a ked chce clovek stavat gitaru, musi mat sakra rezervu v predstavivosti lebo ...

asi tak. nejaka zakladna predstava na hrubo sa da a zvysok je prekvapko :)
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #207 kedy: 30. December , 2010, 18:25:14 »

ja som neriesil zvuk v predstavach  :) jedien co som chcel aby sa nezlievali akordy pri vysokom skresleni a aby to malo 7 strun a na metal, takze nejake zvukove predstavy som velmi nemal.. fakt ale je ze ak som si aj nejaku predstavu snazil vytvorit ze ako to asi moze hrat, konecny vysledok hral uplne inak
Aha, cize si neriesil zvuk, co sa tyka farby zvuku, akcentu, perkusivnosti, atd... parada, ale ja toto riesim.

Tvoje poziadavky su skor o snimacoch potom, nez o dreve... Potom niesi spokojny, ak konecny vysledok hral inak, nez predstava, ktoru si sa snazil vytvorit.
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #208 kedy: 30. December , 2010, 18:30:01 »

asi tak. nejaka zakladna predstava na hrubo sa da a zvysok je prekvapko :)
Ved ja nehovorim, ze zadam basy 5, stredy 7, vysky 6 a vyjde Superkarolblackdicktomyass. Ved vzdy sa bavime o nejakej zakladnej predstave. Je jasne, ze inak bude hrat lite ash telo a inak mahagon. Tak snad mi karol nevyvrati, ze daj si lite ash, moze to hrat jak mahagon. Ked nemoze jednoducho. :)
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #209 kedy: 30. December , 2010, 18:30:57 »

Aha, cize si neriesil zvuk, co sa tyka farby zvuku, akcentu, perkusivnosti, atd... parada, ale ja toto riesim.

Tvoje poziadavky su skor o snimacoch potom, nez o dreve... Potom niesi spokojny, ak konecny vysledok hral inak, nez predstava, ktoru si sa snazil vytvorit.

co? :D ved vravim ze som nemal konkretnu predstavu o zvuku ktory by som drzal v hlave.. kebyze mam tak neexperimentujem a nejdem do kombinacie hodnuras/wenge rosewood/eben a eben.. chapes..
farbu zvuku perkusivnost a tieto srandy mozes riesit kolko chces, az raz natrafis na blbe drevo potom moze byt aj z baobabu z killimandzara co kmita na 440hz od narodenia a nebude to hrat.. mozes z toho spravit husle pre (po)Lucnicu akurat tak
Zaznamenané

Strán: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 36 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.097 sekund, 24 otázok.