Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 09:57:42
Strán: [1] 2 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: POMOOOOOOOCCCC!!!! :(  (Prečítané 8240 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
beercompatibile
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372

beercompatibile

« kedy: 12. November , 2010, 09:16:35 »

Ludia zlati,
ako sme si tak hrali, spevak vykopol kabel od napajania. Samozrejme som prave smazil na vytocenom ampe.
Messa Boogie F50. Skoro som mu tu hnatu odkusol.
No a po zapnuti siel vykon tak na 30% aj menej a cisty kanal skresloval!!!!
Tak som pouzil len preamp a zo sent som siel do vedlastojajec JCM900.
Preamp fungoval! Objednal som si teda origos 6L6 power lampy Messa na nete a zatial som si siel kupit do muzikusu
Fender parovane 6L6 a supol som ich do ampu.
Viem, ze pri inych lampach treba nastavit bias, ale ako vravim len co mi pridu origos supnem ich tam.
A priekak! Amp hra fur na hovno. Smútim A nie je to o biase - hra to rovnako - problem zjavne nebol v power lampach!
Ale preamp zo sentu funguje!
Som nestatsny, smutny a nesmierne skluceny clovek.
Poradte mi prosim co robit?Huh!?
Zaznamenané

uz radsej nic nepisem, zas by som to musel po case zmenit :)
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 12. November , 2010, 09:22:09 »

u mesin sa bias ani nenastavuje. musis to niekomu odniest co ti to pozre
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #2 kedy: 12. November , 2010, 09:29:33 »

vykopol kabel a co dalej spravil lampac ? lebo ked je zapnuty lampac a lampy nazhavene, v zdroji nabite kondiky tak aj po odpojeni napajania este chvilu hra a potom stichne...ze tam nieje nejaky tvrdy stop, tak mi je divne, ze toto zacal robit...skusal si vymenit lampu v invertore ? daj tam nejaku z preampu a uvidis, ci Ti pojde koncak
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #3 kedy: 12. November , 2010, 09:31:19 »

Ludia zlati,
ako sme si tak hrali, spevak vykopol kabel od napajania. Samozrejme som prave smazil na vytocenom ampe.
Messa Boogie F50. Skoro som mu tu hnatu odkusol.
No a po zapnuti siel vykon tak na 30% aj menej a cisty kanal skresloval!!!!
Tak som pouzil len preamp a zo sent som siel do vedlastojajec JCM900.
Preamp fungoval! Objednal som si teda origos 6L6 power lampy Messa na nete a zatial som si siel kupit do muzikusu
Fender parovane 6L6 a supol som ich do ampu.
Viem, ze pri inych lampach treba nastavit bias, ale ako vravim len co mi pridu origos supnem ich tam.
A priekak! Amp hra fur na hovno. Smútim A nie je to o biase - hra to rovnako - problem zjavne nebol v power lampach!
Ale preamp zo sentu funguje!
Som nestatsny, smutny a nesmierne skluceny clovek.
Poradte mi prosim co robit?Huh!?

mozno ti okrem lampy zobral aj nejaky odpor spolu s tym... kebyze ti usmahne trafo tak ti to nejde asi uz vobec..  tam vacsinou vezme s lampou aj nejaky screen resistor alebo ti mozno usmahlo nieco ine spolu s tym...
Zaznamenané

beercompatibile
pravidelný návštevník

beercompatibile

« Odpoveď #4 kedy: 12. November , 2010, 09:57:27 »

u mesin sa bias ani nenastavuje. musis to niekomu odniest co ti to pozre

Ano mas pravdu. Ale komu?Huh!?
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #5 kedy: 12. November , 2010, 09:58:52 »

Ano mas pravdu. Ale komu?Huh!?

Bratislava - Milos Kovac, pripadne Brdo
Malacky a okolie - Brdo a Valla
Trencin - Fero Fanco (ff amp)

inak haluz ze mas Mesu ale nevies ze sa vola Mesa   Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 12. November , 2010, 10:00:45 od kaolko » Zaznamenané

beercompatibile
pravidelný návštevník

beercompatibile

« Odpoveď #6 kedy: 12. November , 2010, 09:59:22 »

vykopol kabel a co dalej spravil lampac ? lebo ked je zapnuty lampac a lampy nazhavene, v zdroji nabite kondiky tak aj po odpojeni napajania este chvilu hra a potom stichne...ze tam nieje nejaky tvrdy stop, tak mi je divne, ze toto zacal robit...skusal si vymenit lampu v invertore ? daj tam nejaku z preampu a uvidis, ci Ti pojde koncak
No co spravil.... kapela smazila, kopec hluku, co ja viem ako sa zachoval v nasledovnej sekunde...
skusim pochopit co si mi poradil a vyskusam to.
Zaznamenané

beercompatibile
pravidelný návštevník

beercompatibile

« Odpoveď #7 kedy: 12. November , 2010, 10:00:36 »

mozno ti okrem lampy zobral aj nejaky odpor spolu s tym... kebyze ti usmahne trafo tak ti to nejde asi uz vobec..  tam vacsinou vezme s lampou aj nejaky screen resistor alebo ti mozno usmahlo nieco ine spolu s tym...
Prave si ma na smrt vystrasil.
Skusim to najprv rozobrat a omrknut ci sa pohladom nenajde nejaka usmazena suciastka.
Zaznamenané

beercompatibile
pravidelný návštevník

beercompatibile

« Odpoveď #8 kedy: 12. November , 2010, 10:01:39 »

Inak velmi pekne dakujem ludia za rady.  :)
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #9 kedy: 12. November , 2010, 10:02:16 »

Prave si ma na smrt vystrasil.
Skusim to najprv rozobrat a omrknut ci sa pohladom nenajde nejaka usmazena suciastka.

pocuj hlavne nic nechytaj vnutri lebo aby si sa neusmahol ty, su tam kondiky co funguju ako rezervoir na elektrinu a vedia byt nabite kurevsky dlho.. takze maximalne to otvor a pozri ak vies ako na to..

aj tak si myslim ze sa tam nic hrozne nestalo a ze to bude fakt len nejaky maly odpor co sa lahko nahradi.. mesa ma zosiky postavene ako tank.. keby sa ti hento stalo na bugere tak ti prisaham ejakuluju kondiky a cele ti to vytecie cez reprak  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 12. November , 2010, 10:03:31 od kaolko » Zaznamenané

beercompatibile
pravidelný návštevník

beercompatibile

« Odpoveď #10 kedy: 12. November , 2010, 10:12:10 »

pocuj hlavne nic nechytaj vnutri lebo aby si sa neusmahol ty, su tam kondiky co funguju ako rezervoir na elektrinu a vedia byt nabite kurevsky dlho.. takze maximalne to otvor a pozri ak vies ako na to..

aj tak si myslim ze sa tam nic hrozne nestalo a ze to bude fakt len nejaky maly odpor co sa lahko nahradi.. mesa ma zosiky postavene ako tank.. keby sa ti hento stalo na bugere tak ti prisaham ejakuluju kondiky a cele ti to vytecie cez reprak  Bavím sa skvele
No mam v zasade vystudovanu elektrinu. Ale 10 rokov sa zivim ako programator, tak ze pajku budem drzat asi v zuboch :)
Pamatam si este na stareho Maxwella a stryca Faradaya tak, ze nemienim osahavat nabite kondiky.
Ale dik za starost o moje aj tak nesikovne pazure.
 Na zdravie!
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #11 kedy: 12. November , 2010, 10:19:51 »

invertor je lampa v koncovom stupni, ktora otaca fazu signalu, mala by byt pri koncovych bezna mala ECC83, alebo si mrkni rozlozenie kde je a skus, to je asi vsetko co mozes bez otvorenia lampu skusit :)
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #12 kedy: 12. November , 2010, 10:23:25 »

Ale nesir paniku, ked mu len za jazdy vytiahol napajaci kabel, tak sa predsa nemalo co stat. Mozno akurat nejaka lampicka si zmyslela ukoncit svoju biednu existenciu.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
beercompatibile
pravidelný návštevník

beercompatibile

« Odpoveď #13 kedy: 12. November , 2010, 10:27:12 »

invertor je lampa v koncovom stupni, ktora otaca fazu signalu, mala by byt pri koncovych bezna mala ECC83, alebo si mrkni rozlozenie kde je a skus, to je asi vsetko co mozes bez otvorenia lampu skusit :)

Dik, ano prave som si to vygooglil. Vyskusam.

Inak som sa ludia zabudol priznat, ze som akurat mal 4ohm reprak strceny v 8ohm diere Smútim
Viem ze som magor. Prepajal som repraky a nevsimol som si.
Zrejme by to vykopnutie kablu nic nespravilo keby som to mal v spravnej dure.
Nenadavajte mi, aj tak sa hambim uz dost.
A navysenie prietoku prudu pri polovicnom odpore si viem vypocitat. Ale radsej to ani nechcem vediet Smútim
Fnuk.
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #14 kedy: 12. November , 2010, 10:28:22 »

Aj to by malo vydrzat uplne bez problemov, ja som to tiez mal parkrat dlhe hodiny a nic.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Strán: [1] 2 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.034 sekund, 23 otázok.