beercompatibile
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372
beercompatibile
|
|
« kedy: 12. November , 2010, 09:16:35 » |
|
Ludia zlati, ako sme si tak hrali, spevak vykopol kabel od napajania. Samozrejme som prave smazil na vytocenom ampe. Messa Boogie F50. Skoro som mu tu hnatu odkusol. No a po zapnuti siel vykon tak na 30% aj menej a cisty kanal skresloval!!!! Tak som pouzil len preamp a zo sent som siel do vedlastojajec JCM900. Preamp fungoval! Objednal som si teda origos 6L6 power lampy Messa na nete a zatial som si siel kupit do muzikusu Fender parovane 6L6 a supol som ich do ampu. Viem, ze pri inych lampach treba nastavit bias, ale ako vravim len co mi pridu origos supnem ich tam. A priekak! Amp hra fur na hovno. A nie je to o biase - hra to rovnako - problem zjavne nebol v power lampach! Ale preamp zo sentu funguje! Som nestatsny, smutny a nesmierne skluceny clovek. Poradte mi prosim co robit? ?
|
|
|
Zaznamenané
|
uz radsej nic nepisem, zas by som to musel po case zmenit
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 12. November , 2010, 09:22:09 » |
|
u mesin sa bias ani nenastavuje. musis to niekomu odniest co ti to pozre
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 12. November , 2010, 09:29:33 » |
|
vykopol kabel a co dalej spravil lampac ? lebo ked je zapnuty lampac a lampy nazhavene, v zdroji nabite kondiky tak aj po odpojeni napajania este chvilu hra a potom stichne...ze tam nieje nejaky tvrdy stop, tak mi je divne, ze toto zacal robit...skusal si vymenit lampu v invertore ? daj tam nejaku z preampu a uvidis, ci Ti pojde koncak
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 12. November , 2010, 09:31:19 » |
|
Ludia zlati, ako sme si tak hrali, spevak vykopol kabel od napajania. Samozrejme som prave smazil na vytocenom ampe. Messa Boogie F50. Skoro som mu tu hnatu odkusol. No a po zapnuti siel vykon tak na 30% aj menej a cisty kanal skresloval!!!! Tak som pouzil len preamp a zo sent som siel do vedlastojajec JCM900. Preamp fungoval! Objednal som si teda origos 6L6 power lampy Messa na nete a zatial som si siel kupit do muzikusu Fender parovane 6L6 a supol som ich do ampu. Viem, ze pri inych lampach treba nastavit bias, ale ako vravim len co mi pridu origos supnem ich tam. A priekak! Amp hra fur na hovno. A nie je to o biase - hra to rovnako - problem zjavne nebol v power lampach! Ale preamp zo sentu funguje! Som nestatsny, smutny a nesmierne skluceny clovek. Poradte mi prosim co robit? ? mozno ti okrem lampy zobral aj nejaky odpor spolu s tym... kebyze ti usmahne trafo tak ti to nejde asi uz vobec.. tam vacsinou vezme s lampou aj nejaky screen resistor alebo ti mozno usmahlo nieco ine spolu s tym...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
beercompatibile
pravidelný návštevník
beercompatibile
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 12. November , 2010, 09:57:27 » |
|
u mesin sa bias ani nenastavuje. musis to niekomu odniest co ti to pozre
Ano mas pravdu. Ale komu? ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 12. November , 2010, 09:58:52 » |
|
Ano mas pravdu. Ale komu? ? Bratislava - Milos Kovac, pripadne Brdo Malacky a okolie - Brdo a Valla Trencin - Fero Fanco (ff amp) inak haluz ze mas Mesu ale nevies ze sa vola Mesa
|
|
« Posledná zmena: 12. November , 2010, 10:00:45 od kaolko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
beercompatibile
pravidelný návštevník
beercompatibile
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 12. November , 2010, 09:59:22 » |
|
vykopol kabel a co dalej spravil lampac ? lebo ked je zapnuty lampac a lampy nazhavene, v zdroji nabite kondiky tak aj po odpojeni napajania este chvilu hra a potom stichne...ze tam nieje nejaky tvrdy stop, tak mi je divne, ze toto zacal robit...skusal si vymenit lampu v invertore ? daj tam nejaku z preampu a uvidis, ci Ti pojde koncak
No co spravil.... kapela smazila, kopec hluku, co ja viem ako sa zachoval v nasledovnej sekunde... skusim pochopit co si mi poradil a vyskusam to.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
beercompatibile
pravidelný návštevník
beercompatibile
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 12. November , 2010, 10:00:36 » |
|
mozno ti okrem lampy zobral aj nejaky odpor spolu s tym... kebyze ti usmahne trafo tak ti to nejde asi uz vobec.. tam vacsinou vezme s lampou aj nejaky screen resistor alebo ti mozno usmahlo nieco ine spolu s tym...
Prave si ma na smrt vystrasil. Skusim to najprv rozobrat a omrknut ci sa pohladom nenajde nejaka usmazena suciastka.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
beercompatibile
pravidelný návštevník
beercompatibile
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 12. November , 2010, 10:01:39 » |
|
Inak velmi pekne dakujem ludia za rady.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 12. November , 2010, 10:02:16 » |
|
Prave si ma na smrt vystrasil. Skusim to najprv rozobrat a omrknut ci sa pohladom nenajde nejaka usmazena suciastka.
pocuj hlavne nic nechytaj vnutri lebo aby si sa neusmahol ty, su tam kondiky co funguju ako rezervoir na elektrinu a vedia byt nabite kurevsky dlho.. takze maximalne to otvor a pozri ak vies ako na to.. aj tak si myslim ze sa tam nic hrozne nestalo a ze to bude fakt len nejaky maly odpor co sa lahko nahradi.. mesa ma zosiky postavene ako tank.. keby sa ti hento stalo na bugere tak ti prisaham ejakuluju kondiky a cele ti to vytecie cez reprak
|
|
« Posledná zmena: 12. November , 2010, 10:03:31 od kaolko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
beercompatibile
pravidelný návštevník
beercompatibile
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 12. November , 2010, 10:12:10 » |
|
pocuj hlavne nic nechytaj vnutri lebo aby si sa neusmahol ty, su tam kondiky co funguju ako rezervoir na elektrinu a vedia byt nabite kurevsky dlho.. takze maximalne to otvor a pozri ak vies ako na to.. aj tak si myslim ze sa tam nic hrozne nestalo a ze to bude fakt len nejaky maly odpor co sa lahko nahradi.. mesa ma zosiky postavene ako tank.. keby sa ti hento stalo na bugere tak ti prisaham ejakuluju kondiky a cele ti to vytecie cez reprak No mam v zasade vystudovanu elektrinu. Ale 10 rokov sa zivim ako programator, tak ze pajku budem drzat asi v zuboch Pamatam si este na stareho Maxwella a stryca Faradaya tak, ze nemienim osahavat nabite kondiky. Ale dik za starost o moje aj tak nesikovne pazure.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 12. November , 2010, 10:19:51 » |
|
invertor je lampa v koncovom stupni, ktora otaca fazu signalu, mala by byt pri koncovych bezna mala ECC83, alebo si mrkni rozlozenie kde je a skus, to je asi vsetko co mozes bez otvorenia lampu skusit
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 12. November , 2010, 10:23:25 » |
|
mozno ti okrem lampy zobral aj nejaky odpor spolu s tym... kebyze ti usmahne trafo tak ti to nejde asi uz vobec.. tam vacsinou vezme s lampou aj nejaky screen resistor alebo ti mozno usmahlo nieco ine spolu s tym...
Ale nesir paniku, ked mu len za jazdy vytiahol napajaci kabel, tak sa predsa nemalo co stat. Mozno akurat nejaka lampicka si zmyslela ukoncit svoju biednu existenciu.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
beercompatibile
pravidelný návštevník
beercompatibile
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 12. November , 2010, 10:27:12 » |
|
invertor je lampa v koncovom stupni, ktora otaca fazu signalu, mala by byt pri koncovych bezna mala ECC83, alebo si mrkni rozlozenie kde je a skus, to je asi vsetko co mozes bez otvorenia lampu skusit Dik, ano prave som si to vygooglil. Vyskusam. Inak som sa ludia zabudol priznat, ze som akurat mal 4ohm reprak strceny v 8ohm diere Viem ze som magor. Prepajal som repraky a nevsimol som si. Zrejme by to vykopnutie kablu nic nespravilo keby som to mal v spravnej dure. Nenadavajte mi, aj tak sa hambim uz dost. A navysenie prietoku prudu pri polovicnom odpore si viem vypocitat. Ale radsej to ani nechcem vediet Fnuk.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 12. November , 2010, 10:28:22 » |
|
Aj to by malo vydrzat uplne bez problemov, ja som to tiez mal parkrat dlhe hodiny a nic.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
|