Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 14:53:26
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: LED polohy na hmatniku  (Prečítané 1529 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
ondreee
stály hosť
Príspevkov: 1085

« kedy: 30. December , 2010, 11:35:18 »

zdravim vas pani moji.

ma niekto z vas skusenosti s LED diodovymi znackami na poloh na hmatniku?
chcem si dat na bocnej strane hmatniku znacky a riesim zasadny problem - servis. co robit ked LED-ka dosvieti?
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 30. December , 2010, 12:44:41 »

LEDka principialne nedosvieti. neviem ci ma samotna suciastka pri spravnom napajani vobec nejaku zivostnost. asi hej, ale bude to v statisicoch hodin... ...
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #2 kedy: 30. December , 2010, 12:52:19 »

Ja si zas myslim, ze to moze robit aj nejaky iny material pod nejakym svetlom. Napr. biele tricka na fialovo pod tym neonom (neviem, jak sa to vola presne).
Zaznamenané

Tom70
pravidelný návštevník
Príspevkov: 518

« Odpoveď #3 kedy: 31. December , 2010, 00:37:28 »

Toto by sa dalo rozumne vyriesit optickymi vlaknami. Ledku dat na nejake pristupne miesto, potom do hmatnika zo spodu vyfrezovat drazky pre opticke vlakna a svetlo rozviezt na pozadovane miesto vlaknami. Ked pogooglis, urcite o tom nieco najdes.

Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 31. December , 2010, 00:55:21 »

Ja si zas myslim, ze to moze robit aj nejaky iny material pod nejakym svetlom.  
...fluorescenčný material/farba ?   ...kedysi dávno,si gitaristi natierali prsty fosforom a a jak mydlili po hmatníku,tak im  v tme zelenkavo svietili 
« Posledná zmena: 31. December , 2010, 00:58:40 od udry » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #5 kedy: 31. December , 2010, 10:41:26 »

Toto by sa dalo rozumne vyriesit optickymi vlaknami. Ledku dat na nejake pristupne miesto, potom do hmatnika zo spodu vyfrezovat drazky pre opticke vlakna a svetlo rozviezt na pozadovane miesto vlaknami. Ked pogooglis, urcite o tom nieco najdes.

hej, vyhoda, ze ked sa to elektricky posere, tak optovlakna tam mozu byt fakt navzdy a poriesi sa len ta ledka niekde na konci krku...
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #6 kedy: 05. Január , 2011, 21:58:56 »

ano v podstate je jedno, ci sa rozvedu pod hmatnikom opticke vlakna a vyvedu sa napr. pri tremole, kde su struny a tam na ne bude svietit jedna led ( tym padom si mozes aj menit farby ako sa Ti zapaci) alebo sa daju ledky a zas sa tahaju kable od nich. Tie vlakna by boli isto super riesenie, len isto aj drahsie ako ledky.

a ta ledka emituje svetlo velmi dlho.. este som nevidel pokazenu ledku, ak boli dodrzane pracovne hodnoty prudu :)
Zaznamenané

ondreee
stály hosť

« Odpoveď #7 kedy: 10. Január , 2011, 15:19:11 »

problem optovlakien je ale v relativne velkom radiuse v akom sa daju krutit. takze frezovane kanaliky by spravili strasne vela dutin v krku, hmatniku. bojim sa, ze by sa to mohlo odrazit na zvuku. tie LEDky sa mi zdaju najschodnejsie.
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #8 kedy: 10. Január , 2011, 15:24:31 »

kks predstav si ze by si mal na CNCcke vyrezany taky ten inlay v style tych listkov jak ma JEM a co aj ty mas tie srandy tam.. a to cele by bolo zaliate nejakou priehladnou zivicou a svietilo  :) toho dreva na hmaniku by asi uz moc neostalo ale
Zaznamenané

ondreee
stály hosť

« Odpoveď #9 kedy: 10. Január , 2011, 16:09:22 »

kks predstav si ze by si mal na CNCcke vyrezany taky ten inlay v style tych listkov jak ma JEM a co aj ty mas tie srandy tam.. a to cele by bolo zaliate nejakou priehladnou zivicou a svietilo  :) toho dreva na hmaniku by asi uz moc neostalo ale

ale to je technicky nedosiahnutelne :-) lebo opticke vlakno ti svieti iba na konci ak sa nemylim.
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #10 kedy: 11. Január , 2011, 16:37:28 »

ano, inac by stracalo zmysel a "neviedlo" by svetlo. mozno nejakym brusenym plastom, ktory je vo vnutri ale ciri...nieco ako plexisklo
Zaznamenané

Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.069 sekund, 23 otázok.