Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
27. November , 2024, 17:43:43
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Mulťák do notebooku  (Prečítané 1528 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
stevino179
Hosť
« kedy: 24. Máj , 2011, 19:48:47 »

hi , moj aparát mi nedovoľuje hrat na bite lebo je proste príliš silný a potrebujem nejake veci porobiť a nahrat , mam zvukovku na stolovom kompe audgi soundlaster ZS2 a nootebok ale či to pichnem tam alebo tam veľkí rozdiel nieje , notebook je skladnejší .čo by ste odporučali lebo sa mi zda že pedalboard je nepoužiteľný /len analogove krabky/ a multaki mam len obyčajne Zoom9000 , korg ax1....... som aj zvažolal íst s pedalboardu do multaku na ktorom si orežem efekty na nejaký jednoduchý halla compresor a potom do zvukovky                             diiik
« Posledná zmena: 24. Máj , 2011, 20:31:33 od Krtko » Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #1 kedy: 24. Máj , 2011, 20:28:32 »

A co je cielom? Hrat cez tie iste repraciky, z ktorych ti bude hrat mp3 z pocitaca?
« Posledná zmena: 24. Máj , 2011, 20:33:59 od Krtko » Zaznamenané

stevino179
Hosť
« Odpoveď #2 kedy: 24. Máj , 2011, 20:36:03 »

v podstate hej chcem dat do kopi gitarove party a ponuknut to svojim  aby si spravili ak chcu svoje party a ked to bude tak objednat na víkend chatu a tam to nahrat , ked sa najde aspon basa gitara bicie , tu je to naprd s muzikantami , mam napr basaka čo by prišiel s Prahy ale musím mu poslat podklady a o n mne a s toho si vychytať veci
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #3 kedy: 24. Máj , 2011, 21:28:33 »

To si zozen niekoho, kto ti to nastavi, alebo vygoogli nejake clanky. Nikto tu teraz s tebou nepojde krok za krokom za rucicku.
Zaznamenané

stevino179
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 24. Máj , 2011, 22:21:32 »

hm to nieje o tej rovine , venujem sa nahrávaniu cez komp už par rokov/a riešil som aj seriozne veci vid aphex compelor.../  len chcem tým povedať že trafo a repro je dôležitá výhybka zvuku a že amp modeling alebo nejaký vystup na multaku na mix to nikdy nenahradia , teda  či nieje nejaka tretia cesta ale už to vidím tak že si necham postavit nejaký jedno flaškoví 5 watáč
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #5 kedy: 25. Máj , 2011, 07:53:33 »

z toho amp modelingu si toho asi vela neposkusal
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #6 kedy: 25. Máj , 2011, 08:50:36 »

ani ni , daj typa
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #7 kedy: 25. Máj , 2011, 09:11:20 »

line6 pod x3 hra celkom ok, niekto tu daval pod HD novy od nich a tiez to hralo dobre. potom to blbe axe fx, ktore ked sa spomenie, tak sa im uz otvara nozik vo vrecku, ale tiez to hra dobre. ked si chces len doma nahravat, tak je kopec dobry free SW simulacii - staci skocit na guitarampmodeling.com forum, na simulaciu bedni existuje IR technologia, ktora vyuziva konvoluciu na simulaciu bedni pomocou vzorkou realne odsnimanych bedni. kombinaciou viacerych impulzov micov z roznych pozicii, roznych bedni, pouzitim impulzov z room micov, vies dosiahnut velmi dobre vysledky, takmer na nerozoznanie od zivo odnismanej bedne. atd atd..tak ale venujes sa nahravaniu uz niekolko rokov, tak by si to mal vediet, to nie su ziadne novinky.
podla mna je uplny ideal pouzit svoj oblubeny pedalboard/ amp alebo preamp a v kompe nasimulovat konvoluciou bednu..a mas na home recording tutti frutti zvuk
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #8 kedy: 25. Máj , 2011, 09:25:07 »

dik za radu ale až take jednoduche to nebude , som tradicionalista pod som mal a nepresvedčil ma bolo to sterilne chýbala tomu dynamika , asi si dam spravit 5W flaškove kom bíčko a na mikrák
Zaznamenané
nunez
nováčik
*
Príspevkov: 67

« Odpoveď #9 kedy: 09. Jún , 2011, 11:09:51 »

zdravím,

vyuźijem túto tému.

Ako dosiahnuť aby nahrávka nahraná  cez multiefekt (POD HD 400) mala rovnakú hlasitosť pri prehrávaní cez POD (ako zvukový výstup z Reaper) ako pri prehrávaní cez klasickú integrovanú zvukovku v NTB ?

príklad:

POD mám nastavený ako prioritný zvukový vstup aj výstup.
nahrám - prehrám pri tej istej hlasitosti - OK

keď ale nahratý wave súbor prehrám pri už odpojenom POD, tak hlasitosť je výrazne niźśia.

čo treba spraviť aby som mal rovnakú hlasitosť ?
pomohlo by nahrávať cez instrument vstup na externej USB zvukovke ?

diky za rady
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #10 kedy: 09. Jún , 2011, 13:11:05 »

vsak si nastav hlasitost stopy v Reaperi.

tipujem, ze ked pouzivas ako vystup HD400, tak ides cez direct monitoring cize ta hlasitost, ktoru pocujes nie je  ta ista, ktora ti ide do Reaperu. to si uz musis v nom odsledovat, ze s akou urovnou ti nahrava rreaper vystup z podu.  ale to len tak naslepo strielam, vsak si k tomu dostal manual, da sa aj stiahnut z netu, tak studuj, skusaj.

resp ked pouzivas ako zvukovy vystup HD400 a potom onboard zvukovku v kompe, tak to da rozum, ze na dvoch roznych zariadeniach mas nastavene dve rozne urovne hlasitosti
« Posledná zmena: 09. Jún , 2011, 13:12:20 od styrioci » Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.058 sekund, 23 otázok.