Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

ake repro??

Started by Locksmith, 06. Júl , 2005, 23:16:05

Locksmith

ake repro myslim presny typ, by sa podla vas hodil kupit. 12 palec to musi byt.... mam 50w lampovy zosik, kopia marshall. ucel: rock, metal. co najlepsie by to malo byt samozrejme:) co by ste si vy kupili? s tym, ze casom dokupim aj druhy. mam bednu s dvoma otvormi... cenovo.. nech to ma hlavne dobry zvuk!! a mam 8 ohmovy vystup...

iMbUS

Celestion Vintage 30
Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212

rastis

locksmith - hej, Vintage 30 je dost popici, ale je aj drahsi, ako ine Celestiony. Moj nazor je, ze s akymkolvek gitarovym Eminence, ci Celestionom sa neoseres. Poznam a vlastnim Celestiony G12S 50W, pripadaju mi velmi univerzalne, nemaju tendenciu prilis presadzovat vo zvuku nejaky svojsky charakter, co mi vyhovuje (alebo to hajzlici aj robia, len som si uz zvykol a nevnimam to :) ). Len momentalne asi nie su v ponuke. Dobre poznam G12 T 75W, co je Marshallovska klasika. Maju trochu tvrdsi zvuk, svojsku farbu, na tvrdu muziku jak stvorene. Poznam Vintage 30, kral medzi reprakmi, brilantne, ostre a makke zaroven (viem, ze su to trochu protiklady), a pritom nie su ujacane. Dobre poznam G12 M 35W, velmi pekna farba zvuku, trochu uhladenejsie, pravdepodobne maju nizsiu citlivost, cize mozu byt trochu tichsie. Trochu poznam Greenbacky, popisat ich neviem, ale pocit som z nich mal dobry, ked som na ne hral. V Eminence sa neorientujem, ale pocul som modely, ktore ma zvukovo dostali.

rastis

QuoteOriginally posted by locksmith ...a mam 8 ohmovy vystup...
Trochu blbe, ked ich chces kupovat po jednom. Pretoze na 8 ohmov su idealne dva 4 ohmove do serie. Lenze ked kupis jeden 4 ohmovy kus NESMIES ho zapojit do 8 ohmoveho vystupu. Ak kupis 8 ohomovy a potom dalsi taky, mozes mat paralelne 4 ohmy, ktore NESMIES zapojit do 8 ohmoveho vystupu. Alebo mozes spravit seriovo 16 ohmov, co bude fungovat v pohode, ale iba na polovicny vykon...

Martinlm

Matej pise, ze ten Celestion ma 16Ohm. Takze priebezne keby ho pripojil na ten 8Ohm vystup, tak by to mal tichsie a casom by dokupil druhy a dal by to paralelne, on by udrel do strun, odnieslo by ho 2 metre a... vsetko by bolo fajn.

rastis

QuoteOriginally posted by martinLM Matej pise, ze ten Celestion ma 16Ohm...
Kto to pise a kde ? Ale inak hej, mrkol som k Celestionom na web a vyrabaju castejsie 8 a 16 verzie, ako 4 a 8, co vlastne riesi situaciu.

Majo Fero

Celestion Vintage30 a Eminance Governor. Pokial menej stredovy tak Celestion T-75. Kup si najprv 16Ohm, tym nic neodpalis. A ked si kupis druhy 16Ohmovy, zapojis ich do 8Ohmov.

Locksmith

dakujem za rady. pozeram ten Vintage 30 - 60w, 16ohm, stoji 3400sk. to sa da. G12 T 75W, 8ohm, je za 2800sk. na tvrdu muziku? to by mohlo byt ono. lenze uvazujem este aj takto. ze mozno by mi stacil aj jeden reprak. teraz mam dva 8ohmove repraky a skusal som to jednym, potom s oboma, na nic som neprisiel. len tie ohmy ma stvu. rozdiel medzi V30 a G12 T 75w, je asi najviac v tych stredoch (okrem ohmov)? a co ta vataz ked je zosik 50w? je to fuk?

Locksmith

QuoteOriginally posted by martinLM ...on by udrel do strun, odnieslo by ho 2 metre a...
teraz mam 2x200w:razz: nemyslim ze by ma dve V30 az tak prekvapili co sa tyka hlasitosti. hoci mozne je vsetko...

Martinlm

Vintage 30 hra s poklesom 3dB od 70Hz, ostatne od 80. Cize lepsie basy, vhodne pri podladeni. To sa odporuca, mat reprak s vacsim vykonom ako zosilnovac, ten ked nabudis poriadne tak ma ovela viac ako 50W.

rastis

Vintage vs. G12 T75 nie je iba o stredoch, je to celkovo iny zvuk. Tie T-cka hraju tvrdsie, trebars na M Valvestate az skripavo. Vintage su proti tomu take nejake uslachtilejsie. Pogoogly a zisti, ktora firma co osadza, ktory gitarista co pouziva a daj nam prednasku :)

Majo Fero

Tak tak. Rozdiel nie je len v stredoch. Na Vintage30 ma podstatne vacsi magnet, cize je o hodne citlivejsi a schopnejsi rychlejsie reagovat na attack a aj na basy. Osobne by som si T-75 nekupil. Mne sa nepacia. Ale je to vec vkusu. to Locksmith: praveze prekvapia v tej hlasitosti. Su dost citlive. Oproti T-75 skoro o tretinu. Wataz je v pohode. 120W box na 50W koncak, uplne v pohode.

Locksmith

dakujem vam vsetkym za cenne rady, kupil som vintage 30:razz:. uz je aj namontovany, aj som ho predbezne testol a je to ine kafe ako predtym. je 16 ohmovy, mozno niekedy dokupim este jeden teda. momentalne dojmy su take, ze sa mi velmi pacia vysky. s basmi je to uz horsie. ale to by mohlo byt bednou, lebo je uplne nedokoncena... ale som spokojny:)

Locksmith

zaujimave je ze ja som ho kupil za 3390sk a v musik produktove stoji 160euro co je cca 6400sk... ako je to mozne. alebo to je nieco ine?? odkaz

rastis

QuoteOriginally posted by locksmith zaujimave je ze ja som ho kupil za 3390sk a v musik produktove stoji 160euro co je cca 6400sk... ako je to mozne. alebo to je nieco ine?? odkaz
Niekedy im v tom podniku trochu hrabe. V nemeckej verzii stoji 155 EUR http://www.musik-produktiv.de/shop2/shop04.asp?artnr=2408044&sid=!06082002&quelle=volltext"" target=""_blank"">odkaz