Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
21. November , 2024, 16:39:56
Strán: [1] 2 3 ... 25 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Hráme sa, alebo vlastná výroba...  (Prečítané 70810 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« kedy: 19. Február , 2012, 17:27:42 »

Prepáčte, že zakladám ďalšiu tému, ale nič podobné som tu nenašiel a pritom nás tu je dosť, ktorý sme si gitary postavili sami.

Ja hrám momentálne na 2 vlastnoručne vyrobené modely (ešte s kupovanými krkmi)

Gitara Mooncaster

Basgitara Precision 60´ style

a momentálne sa v mojej dielni rodia tieto vintage krásky  No hanbím sa.. Tieto sú už ale komplet mojim dielom  Na zdravie!

Tele ´51

...a jeho basová dvojička
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 19. Február , 2012, 17:55:45 »

sikulak  Na zdravie!
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #2 kedy: 20. Február , 2012, 12:52:20 »

klobuk dole, ale aj tak by som si radsej kukol nake vlastne povodne navrhy. fakt nedokazem pochopit, ze niekto venuje tolko casu a usilia vyrobe niecoho, co si moze kupit nepomerne lacnejsie v obchode.
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #3 kedy: 20. Február , 2012, 13:11:52 »

klobuk dole, ale aj tak by som si radsej kukol nake vlastne povodne navrhy. fakt nedokazem pochopit, ze niekto venuje tolko casu a usilia vyrobe niecoho, co si moze kupit nepomerne lacnejsie v obchode.
ten klobúk si nechaj na hlave, zvlášť gitara Mooncaster vyzerá hrozne a so spracovaním som nie veľmi spokojný  No hanbím sa.. Ale videl to jeden stolár a povedal "Čo chceš? Dobré to je, myslíš že ako vyzerali moje prvé drevárske výrobky"  Bavím sa skvele
Nuž, poviem Ti pravdu, v obchode to je drahšie  Bavím sa skvele Ja som do tohoto koníčka vrazil za pol roka cca 1500 € a minimálne ten Precision sa podaril tak, že v obchode nájsť tak dobre hrajúcu basu by bolo náročné, pretože naše hudobniny sú plné Squierov a Mexičanov  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #4 kedy: 20. Február , 2012, 13:18:29 »

ten klobúk si nechaj na hlave, zvlášť gitara Mooncaster vyzerá hrozne a so spracovaním som nie veľmi spokojný  No hanbím sa.. Ale videl to jeden stolár a povedal "Čo chceš? Dobré to je, myslíš že ako vyzerali moje prvé drevárske výrobky"  Bavím sa skvele
Nuž, poviem Ti pravdu, v obchode to je drahšie  Bavím sa skvele Ja som do tohoto koníčka vrazil za pol roka cca 1500 € a minimálne ten Precision sa podaril tak, že v obchode nájsť tak dobre hrajúcu basu by bolo náročné, pretože naše hudobniny sú plné Squierov a Mexičanov  Bavím sa skvele

Ja som vyrobil tri gitary, so striedavým výsledkom:-) Ale tie gitary nie sú predajné, lebo nie sú na predaj. Koľko ma vyšli ani neriešim, lebo išlo práve o to, aby som si ich vyrobil sám. Možno je to klišé, ale pre mňa majú dušu.:-)
Zaznamenané

Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #5 kedy: 21. Február , 2012, 11:04:40 »

cele co som chcel povedat, ze mam radsej netradicne hendmejdy, lebo je tam podpis tvorcu zretelnejsi... tieto kusky su nieco ako ked hra kapela otrocky cover. nie je na tom nic zle, moze to byt aj uplne super, ale nie je to, co si predstavim pod pojmom "vlastna tvorba".
Zaznamenané

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 21. Február , 2012, 11:10:53 »

cele co som chcel povedat, ze mam radsej netradicne hendmejdy, lebo je tam podpis tvorcu zretelnejsi... tieto kusky su nieco ako ked hra kapela otrocky cover. nie je na tom nic zle, moze to byt aj uplne super, ale nie je to, co si predstavim pod pojmom "vlastna tvorba".

preco ? to je jak keby si povedal, ze doma je blbost spravit si otrepany cernohorsky rezen, lebo v kazdej restike si ho mozes kupit... ale tebe sa nemusi vzdy chcet vymyslat jedla, ake v restike nemaju a mas chut na vlastnorucny rezen... a pochval ma za prirovnanie  Ja som čert..
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #7 kedy: 21. Február , 2012, 11:53:24 »

Nuž ale veľa muzikantov miluje už osvedčené designy. Tieto nové gitary majú prvky, ktoré originály nemajú. Som veľkým fanúšikom riešení ktré navrhol Leo Fender, preto ich spracovávam posvojom.  No hanbím sa..
Myslím, že Rastis pristupoval k svojej gitare podobne. Kubánsky mahagón je pre Strat netypický, rovnako Floyd rose...
« Posledná zmena: 21. Február , 2012, 11:54:54 od KubBasak » Zaznamenané
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #8 kedy: 21. Február , 2012, 12:52:50 »

preco ? to je jak keby si povedal, ze doma je blbost spravit si otrepany cernohorsky rezen, lebo v kazdej restike si ho mozes kupit... ale tebe sa nemusi vzdy chcet vymyslat jedla, ake v restike nemaju a mas chut na vlastnorucny rezen... a pochval ma za prirovnanie  Ja som čert..
lenze ty si doma prave casto spravis ten obycajny cernohor ovela lepsie, nez v beznej restike, kde je navyse vzdy drahsi, lebo platis za sluzbu - z tohto titulu, plus z titulu celkovej namahy (a straty casu) to prirovnanie nie je velmi stastne. naopak pri gitarach sam uz vies, ze taky secondhand japonec alebo dnes aj stastne zvolena cina uz to domace kopirovanie stavia do roviny nerentabilneho konicka.

ale hlavne sa vobec nesnazim povedat, ze to vobec nema zmysel robit si handmade kopie, isteze ma, pre kazdeho vyrobcu asi zvlast. znovu len pisem, ze mam radsej tie originalne kusy. to zas tiez ma svoju logiku, ze ked uz sa tu niekto chvali s vlastnym vyrobkom, tak vacsinu asi viac zaujme nieco nove, nez nejaka kopia. a znovu tym nechcem povedat, ze je na tom nieco dobre alebo zle.  Na zdravie!
Zaznamenané

KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #9 kedy: 21. Február , 2012, 13:09:27 »

Iggy, chápem Tvoj pohľad na vec, ale zas vieš akí sme my chlapi ješitní, jednoducho si chceme dokázať, že to vieme a basta. A ja si chcem dokázať, že postavím 2 plnohodnotné gitary, dokázať že dokážem urobiť to čo je považované za základ, to je Tele, ten Precision je len taká úchylka, povedal som si, že Tele potrebuje dvojičku a ako basákovi sa mi bude hodiť  Bavím sa skvele
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 21. Február , 2012, 15:13:01 »

lenze ty si doma prave casto spravis ten obycajny cernohor ovela lepsie, nez v beznej restike, kde je navyse vzdy drahsi, lebo platis za sluzbu - z tohto titulu, plus z titulu celkovej namahy (a straty casu) to prirovnanie nie je velmi stastne. naopak pri gitarach sam uz vies, ze taky secondhand japonec alebo dnes aj stastne zvolena cina uz to domace kopirovanie stavia do roviny nerentabilneho konicka....

na to, aby Tvoje tvrdenie sedelo, by trebalo veci specifikovat. tak ako si na jednej strane ukazal second japan a selektovanu cinu vs. domaca vyroba, tak by si mal k domacemu cernohoru ukazat, aka restika, pretoze nie vzdy to musi byt doma lacnejsie a nie vzdy to musi byt doma chutnejsie, ako aj nie vzdy to musi byt pri gitarach lepsie pri second japan / selektovanej cine, oproti tej domacej praci  Žmurk
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #11 kedy: 22. Február , 2012, 00:14:46 »

musim ocenit sposob, akym si sa do toho prikladu zahryzol.  Som frajer
kde vsade sa vobec robi cernohor?  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 22. Február , 2012, 00:16:05 od Iggy » Zaznamenané

killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #12 kedy: 22. Február , 2012, 00:33:33 »

Ja ta iggy moc nechapem..ved chalan tu ukazal ze si vyrobil gitary a ty to tu vehementne kritizujes ze si neurobil nejaky vlastny model..tak si predsa vyrobil to co chce nie? a rovnako ako pri inych cinnostiach ako napriklad pri cviceni si najprv ohmatnes to vymyslene nez zacnes produkovat nieco svoje na zaklade poznatkov toho vymysleneho...ty si napriklad mozno zacal produkovat hned originality aj ked som ich nepocul, nevidel.. :-)
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #13 kedy: 22. Február , 2012, 00:42:38 »

ty to tu vehementne kritizujes ze si neurobil nejaky vlastny model..
skus mi prosim ta pekne odcitovat, kde toto presne robim. a hned ako (nevyhnutne) sa ti to nepodari, daj si prosim facku. dakujem.  Zdravíčko
Zaznamenané

KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #14 kedy: 22. Február , 2012, 07:38:00 »

Ja ta iggy moc nechapem..ved chalan tu ukazal ze si vyrobil gitary a ty to tu vehementne kritizujes ze si neurobil nejaky vlastny model..tak si predsa vyrobil to co chce nie? a rovnako ako pri inych cinnostiach ako napriklad pri cviceni si najprv ohmatnes to vymyslene nez zacnes produkovat nieco svoje na zaklade poznatkov toho vymysleneho...ty si napriklad mozno zacal produkovat hned originality aj ked som ich nepocul, nevidel.. :-)
Nič nekritizuje, iba má iný názor  Žmurk
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 25 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.036 sekund, 23 otázok.