Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Hráme sa, alebo vlastná výroba...

Started by KubBasak, 19. Február , 2012, 17:27:42

garde

Quote from: KubBasak on 02. Jún , 2013, 18:49:16
Tak tieto basy na prelome 80-tych a 90-tych rokov používal aj Bill Wyman z Rolling stones, či basák z Duran duran. Práve pre basáka z Duran duran revivalu je táto basa z mojej dielne  ;)

robil ju ;D
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"

KubBasak

Quote from: garde on 11. September , 2013, 14:36:20
a to sa už dnes hádam aj robí, nezdá sa ti ten lem moc hrubý?
áno, je hrubší  ;)

garde

bude tam ešte nejaký fór? lebo ono tie ťahy či už sprejom, alebo pištolou sú také kostrbaté

KubBasak

Naschvál som tam dal 2 fotky, na ktorých je to kostrbaté inak, pozorné oko si to všimne, ide o špinavý objektív na foťáku  ;)

Hrubší len na jaseni sa mi žiada asi kvôli tomu, že sunburst v 50-tych rokoch býval väčšinou tlstejší.

KubBasak

A ešte nachystané drevo na 2 nové nástroje:

kópia Flying V, základ tvorí mahagón sapeli, hmatník madagaskarský palisander, vrch hlavy eben

Ľavácka 5strunovka v štýle Spector. Centrálny blok jaseň, telo jelša, krk kanadský javor, hmatník a vrch hlavy eben

RobG

Pýtal som sa preto, lebo doniesol na skúšku takú čiernu basu, nejaký Signature model Duran Duran basistu to mal byť...je strašný fanda do DD a hrá aj v Revivale...čiže robil si ju Ty ?

KubBasak

RobG

a môžem k tomu spracovaniu a zvuku niečo napísať ?

garde

proghopik

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci

stevino179

je pekne že sa snaží ale jeho sebavedomie ako odborníka ani zďaleka nekorešponduje z realitou , Rob a ak sa budeš vyjadrovať nie že spomenieš nejakú hviezdu kosak kladiva - ine naradia  alebo niečo červene - len pre istotu
,,, moji oznamy mali par nepekných skúsenosti ale ja nie som z  tých čo by to riešili cez fórum  :neviem:

RobG

Skúsim byť nestranný. Malo sa jednať o kópie basgitary na fotografii. Jediné, čím sa ten nástroj podobal je tvar tela. pre mňa je podstatný zvuk, tad začnem tam. Basa hrala ako pod dekou, pri zmene snímača, sa dokopy nič nedialo. V priamom porovnaní zo značkovou basou strednej triedy nebolo čo porovnávať, tento výtvor jednoducho nehral, ale len vydával zvuk. Utešili sme sa s tým, že sa to ešte snáď usadí. Čo musím veľmi, veľmi skritizovať je odfušovaný čierny lak, ktorý bol v strašne hrubej vrstve a dosť nekonzistentne nanesený, čiže som mal pocit, ako každú chvíľu ešte z neho malo odkvapnúť pol kila. Detaily na base boli strašne odfláknuté. "Zabudlo" sa na kryty snímačov, okolo ktorých zostal voľný priestor, cez ktorý bolo vidno nepresné vyfrézovanie otvorov na snímače a nedotiahnuté lakovanie. Priestor medzi krkom a krkovým snímačom, totálne nedotiahnutý a spatlaný na taký domorobo štýl, ako keď sa voľakedy robil z Galaxis Explorer. O sume, ktorá bola za basu zaplatená sa nebudem z korektných dôvodov baviť, nepáli to moju peňaženku. Nie som basista, ale uši mám a mal som v rukách desiatky nástrojov. Toto je však na úrovni asi takej, že si kúpim kópiu Jazz Bass od Squier, bude to hrať rovnako, ale ten Squier bude ešte navyše pekne a detailne vypracovaný. Na druhej strane "ako poľahčujúca" okolnosť slúži, že sa jedná o dosť neštandardný nástroj, ktorého nuansy sa v domorobo asi ťažko podarí vychytať, tu je ale na mieste otázky, či by nebolo korektnejšie vopred povedať, nie, na toto sa nechytám, to je cez moje možnosti a schopnosti. Držím palec aby kvalita stúpla, ale keď toto porovnám s výtvormi Igora Kellera, R.Neuszera, Grebeňa...tak tu sme ešte v druhom ročníku na základnej, oproti týmto absolventom.  :drink:  

kaolko

rozumiem spravne ze ide o tu istu basu ktoru som tu komentoval prednedavnom na zaklade postnutej fotky od Kuba, kde som kruzkoval totalne odflaknute nerovnosti, kontury a kde mi bolo povedane  nieco v style 'jeb na to, aj tak zavisi viac na zvuku' ? :) lebo myslim ze je to presne ono

o ano je to ono
http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,92556.255.html

garde

ano, a stačí porovnať tuto s našimi mladými CNCkármi (škoda že ste toho jedného vydurili kvôli vkusu), všetky nedostatky ktoré si tu okolo spracovania opísal by neboli, otáznym ostáva ten lak, tak Kubo si pýtal za tie kópie JB a PB 500-600 Eur to je verejné, už vtedy keď sa tu chválil že robí basu Duran Duran style mu tu Kaolko vyčítaval niektoré nedotiahnuté detaily, ktoré u takej SXky za 160,- Eur sú v pohode, akurát pražce a elektroniku treba doťahovať a to je basa za 160,- Eur

Kubo ak si stojíš za tými kecami o srdiečku a handmade, tak to zober späť tak ako som to písal, takto sa kšeft nerobí

FakyGrobian

Kubo sa viac krat obhajoval, ze nevie fotit a preto su vysledne fotky take ake su. Nedbam. Ale ked sa pozriem pod akymi nezmyselnymi uhlami je to fotene a ako nezmyselne nasvietene a potom si precitam Robov prispevok o laku, tak to zavana niecim daleko horsim...sorry
Fender Custom Shop ´55 Precision Bass Relic / Sivčák TB4 Jazz Custom / Sivčák NDHS5 -> kvantum efektov -> Aguilar Tone Hammer 500 -> GK 410 RBH / Ampeg SVT810