Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 17:37:24
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Left hand gitary  (Prečítané 4576 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #15 kedy: 26. Február , 2012, 11:37:30 »

BrokenWings: schecter a cort sa veru aj robia v jednej fabrike.
Inak neviem čo je na geometrii schecterov také svojské, klasická kvázi LP konštrukcia
Zaznamenané
Rectifier
pravidelný návštevník
Príspevkov: 239

« Odpoveď #16 kedy: 26. Február , 2012, 11:47:58 »

Amyslim ze viac ludi na fore pisalo ze schecter maju dost vysoko struny

ale však čím sú struny vyššie tak tým viac sú rozladené dohmaty to úplne najhoršia chyba gitary čo sa týka nastavenia.
Zaznamenané
kuna
pravidelný návštevník
Príspevkov: 398

« Odpoveď #17 kedy: 26. Február , 2012, 12:12:19 »

ale však čím sú struny vyššie tak tým viac sú rozladené dohmaty to úplne najhoršia chyba gitary čo sa týka nastavenia.
tak ale az takto tragicky to neber je to skor o zviku ako o zvuku predtym som mal proste inu gitaru hral som na nej cca. 15 rokov a potom som kupil demona takze pre mna to bola velka zmena. myslim ze keby neladila pri dohmate tak bi to vela ludi nekupovalo
Zaznamenané
Rectifier
pravidelný návštevník

« Odpoveď #18 kedy: 26. Február , 2012, 12:24:06 »

tak ale az takto tragicky to neber je to skor o zviku ako o zvuku predtym som mal proste inu gitaru hral som na nej cca. 15 rokov a potom som kupil demona takze pre mna to bola velka zmena. myslim ze keby neladila pri dohmate tak bi to vela ludi nekupovalo

Tragédia :) Ešte mi povedz čo si mal pred 15 rokmi... ?
« Posledná zmena: 26. Február , 2012, 12:25:19 od Rectifier » Zaznamenané
kuna
pravidelný návštevník

« Odpoveď #19 kedy: 26. Február , 2012, 12:31:50 »

Tragédia :) Ešte mi povedz čo si mal pred 15 rokmi... ?
gitara Chery vyrabana na zakazku niekde v pici v Austria ak sa dobre pamatam v tych casoch som vysolil za nu neakych 23 000sk  myslim ze je v klipe co mame z garaze na song Euphoria
Zaznamenané
Rectifier
pravidelný návštevník

« Odpoveď #20 kedy: 26. Február , 2012, 13:37:33 »

No neviem stýmto som sa nikdy nestretol stým Chery :) Ale ten Schecter výhra není btw za tie peniaze to aj zodpovedá pár ľudí čo ma schecter napr Hellraiser taký problém nikdy nemalo ale zatie peniaze (Demon) asi viac ani čakať nemohol...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #21 kedy: 26. Február , 2012, 16:02:03 »

... dovolím si tvrdiť, že sú z jednej fabriky. ...

niekde som cital, ze prve pismenko na zaciatku Ibanez serial cisla znaci fabriku a ze C znamena Cort. z toho mi vyplyva, ze Cort bude asi vyrabat gitary aj pre ine znacky, cize kludne aj pre Schecter...
Zaznamenané
kuna
pravidelný návštevník

« Odpoveď #22 kedy: 26. Február , 2012, 16:09:02 »

No neviem stýmto som sa nikdy nestretol stým Chery :) Ale ten Schecter výhra není btw za tie peniaze to aj zodpovedá pár ľudí čo ma schecter napr Hellraiser taký problém nikdy nemalo ale zatie peniaze (Demon) asi viac ani čakať nemohol...
o par dni tu bude new Darchaic 2012 a mozes si urobit usudok ako hra Schecter a Cort
Zaznamenané
Rectifier
pravidelný návštevník

« Odpoveď #23 kedy: 02. Marec , 2012, 12:10:34 »

no potom môžeš poslať rád si to vypočujem :)
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #24 kedy: 02. Marec , 2012, 15:07:13 »

niekde som cital, ze prve pismenko na zaciatku Ibanez serial cisla znaci fabriku a ze C znamena Cort. z toho mi vyplyva, ze Cort bude asi vyrabat gitary aj pre ine znacky, cize kludne aj pre Schecter...
Veru, dokonca aj Fendráci využívajú ich fabriky  Popiskujem si
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #25 kedy: 02. Marec , 2012, 15:34:02 »

BrokenWings: schecter a cort sa veru aj robia v jednej fabrike.
tak, tak, akurat ci neni ina kontrola kvality, lebo sak to je hodne dolezite.
ale po cortoch skulim uz dlho, ze za smisne prachy velmi zaujimavo vyzerajuce nastroje

Inak neviem čo je na geometrii schecterov také svojské, klasická kvázi LP konštrukcia
prave to, ze to je asi tak klasicka kvazi LP konstrukcia ako klasicka kvazi fender konstrukcia.
krky su dost polenoidne, co robi super zvuku a(le) pripomina ergonomiou niektore fendre.
maju tiez dlhu menzuru (nepamatam si cisla, ale je to to iste co ibanez RG... 648 zeby?)
mnohe modely maju priechodne krky, co ziadne lp nema a ani fender.
kombinacie drevin su blizsie LP, konfiguracia s HB tiez, ale myslim, ze s LP nesedi ani len uhol krku a tela (i ked su tela klenute.)
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #26 kedy: 02. Marec , 2012, 20:12:34 »

ono zase je pravda že sa neda zovšeobecnovat. Schecter robi snad všetky možne varianty či už krkov, kobyliek alebo driev.
Ja som skôr narážal na Brokenwingsov príspevok so svojskou ergonomiou, tak som vydedukoval že asi narážal na modely s tunepros kobylou
« Posledná zmena: 02. Marec , 2012, 20:16:30 od pelko » Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #27 kedy: 02. Marec , 2012, 21:12:58 »

Veď som aj narážal.

Teraz mám doma toho Cort-a,čo bol v aj tu v inzercii a dá sa nájsť na bazoši.
Geometria kobyla/sklon krku sa skôr podobá na Les Paul ako na Hellriser, krk je zasa niekde medzi.
Zvukovo je to čistý Schecter.

...

Sú to nuansy, ale vie to spraviť iný pocit z hry.
Zaznamenané
Ernest Zimke
nováčik
*
Príspevkov: 35

« Odpoveď #28 kedy: 16. Apríl , 2012, 14:52:38 »

Podľa mňa sú "ľavácke" gitary len marketingový ťah-straty peňazí.  Som neprerábaný ľavák, pero, lyžica samozrejme v ľavačke, ale pc myš, alebo gitara ako pravák. Ked si človek uvedomí, aká neprirodzená činnosť pre ruky je hra na gitare, vyplýva z toho, že je úplne jedno ktorú ruku čím poveríte, aj tak sa to musí naučiť. Nikdy ma ani nenapadlo, držať ju naopak, v čom by mi to asi tak pomohlo ? Inak Cobain-a mám rád, to len tak na okraj.  Zdravíčko
Zaznamenané

Kto hľadá, možno nenájde, ale aspoň pre to niečo robí.
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #29 kedy: 16. Apríl , 2012, 14:56:27 »

Všetko je o tom ako pracuje mozog, aj ten si to rozdeľuje na polovicu.
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.1 sekund, 23 otázok.