Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

vyťahovanie

Started by LukasZC, 28. Jún , 2012, 16:05:34

LukasZC

chcel by som sa poradiť, stáva sa mi pri hraní keď vyťahujem struny tak pri chode naspäť do pôvodnej polohy zaznie aj tón tej struny nad ňou najmä v rýchlejších pasážach, viete na to nejakú fintu, nechty mám ostrihané,, skrtke to neni ten čistý tón ale s podmasom struny nad ňou

vikur

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com

LukasZC

no aj to som skúšal ale potom sa mi dosť na prd hrá,, a tebe sa to nestáva ??

rastis

Quote from: LukasZC on 28. Jún , 2012, 16:05:34
chcel by som sa poradiť, stáva sa mi pri hraní keď vyťahujem struny tak pri chode naspäť do pôvodnej polohy zaznie aj tón tej struny nad ňou najmä v rýchlejších pasážach, viete na to nejakú fintu, nechty mám ostrihané,, skrtke to neni ten čistý tón ale s podmasom struny nad ňou

finta je v tom, ze s naucis hrat tak, aby sa Ti to nestavalo.

LukasZC

aj som si myslel díky zatiaľ

Rectifier

Quote from: LukasZC on 28. Jún , 2012, 16:56:49
aj som si myslel díky zatiaľ

Ako dlho hráš na gitaru ?

kaolko

nerad sa vytahujem ale neviem co je podmas

LukasZC

Quote from: Rectifier on 28. Jún , 2012, 19:43:38
Ako dlho hráš na gitaru ?

asi pol roka, na elektrike. Na španielke 2 roky   

Rectifier

Quote from: LukasZC on 29. Jún , 2012, 18:44:31
asi pol roka, na elektrike. Na španielke 2 roky  

No to je dosť málo nato aby si dosť dobre vedel hrať vyťahovačky.

http://www.guitarmasterclass.net/ls/Classic_Ballad_Bending_Techniques/

Hľadal som len tak niečo na inšpiráciu všimni si hlavne ten prst ten je dosť dôležitý v ňom máš takú istotu(opiera sa o hmatník) ďalej si všimni to že vyťahuje tromi zafixovanými prstami hlavne pri tých celých tónoch

rastis

Quote from: LukasZC on 28. Jún , 2012, 16:05:34

a mas vypozorovane, ze kedy Ti zazneje ? co robis, ze Ti zazneje ? skus to potom robit tak, aby neznel. + pravou rukou vzdy tlmime hrubsie struny, ked na ne zrovna nehrame - to je take pravidlo, ze tam tu ruku mame stale tak nejak polozenu, aby nam nepreznievali struny, ktore nemaju...

naopak to zase tlmime lavou rukou - ak hrame na hrube struny a nechceme aby nam len tak zneli tenke, tak to lavou rukou drzime tak, ze tie tenke mame zatlmene...

to je asi cela "finta".

LukasZC

jj už si na to dávam pozor, bruškom prostedníka som vždy štrajchol o vrchnú strunu,, ale inak nie je to ani s tým podmasom také hrozné

kaolko

lepsie by to bolo s podmazom si myslim

Iggy

Quote from: rastis on 29. Jún , 2012, 19:20:18
a mas vypozorovane, ze kedy Ti zazneje ? co robis, ze Ti zazneje ?
Quote from: kaolko on 29. Jún , 2012, 20:36:17
lepsie by to bolo s podmazom si myslim
hej s podmaZom to ZNIE lepsie.  :whistle:
Quote from: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

Quote from: styrioci on 28. Február , 2008, 12:22:55ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?